Ako ušetriť na poplatkoch za osobný účet

Vhodný účet pomôže ušetriť ročne aj pár desiatok eur, preto si ho treba vyberať s rozumom. Rozhodnúť sa pre ten správny vám pomôžu odpovede na nasledujúce otázky.

Účet je prirodzenou súčasťou nášho finančného života. Vďaka nemu poľahky zaplatíme za energie, byt a telefón alebo pošleme peniaze za dovolenku a uhradíme si na ňu poistenie.  Vhodný účet pomôže ušetriť ročne aj pár desiatok eur, preto si ho treba vyberať s rozumom.  Rozhodnúť sa pre ten správny vám pomôžu odpovede na nasledujúce otázky.

Koľko za účet zaplatím?

Poplatok a vedenie osobného účtu je jeden z hlavných parametrov. Okrem neho si však treba overiť aj to, či mesačná cena za účet nie je podmienená splnením určitých odmienok, napríklad posielaním istej sumy každý mesiac, počtom platieb kartou podobne.

Čo mi osobný účet ponúka?

Služby, ktoré sú zahrnuté v cene osobného účtu, by mali byť čo najširšie. Aj keď sa teraz môže zdať, že napríklad platiť kartou nebudeme každý deň, oplatí sa mať v balíku neobmedzený počet platieb. Doba sa totiž mení závratnou rýchlosťou a čo dnes nie je štandard, môže byť čochvíľa rutinou.

Získam s účtom výhody?

Výhodný účet nie je len o tom, koľko zaň zaplatíte. Dôležité je, či vďaka nemu môžete od banky získať doplnkové výhody. Jednou z nich môže byť odmena za platbu kartou, ktorou dokážete efektívne znížiť konečnú cenu za vedenie účtu.

Porovnali sme za vás mesačný poplatok za balíky služieb, ktoré majú podobný obsah:

tabulka-r803_res.jpg

Za výhodnú cenu 4 eurá mesačne ponúka Dobrý účet od Poštovej banky všetky najčastejšie bankové služby. V rámci balíka služieb  získate neobmedzene prijaté platby, trvalé príkazy, inkasá, platby kartou, operácie realizované cez internetbanking a výbery v hotovosti na viac ako 6 500 miestach po celom Slovensku. Naviac máte k dispozícii bezplatné SMS notifikácie, vďaka ktorým budete mať dokonalý prehľad o pohyboch na účte. V cene je aj vydanie a vedenie platobnej karty k Dobrému účtu podľa vášho výberu – môžete si vybrať embosovanú MasterCard Standard, Maestro alebo Bratislavskú mestskú kartu.

S Dobrým účtom navyše dostanete späť 0,5 % z platby kartou. Táto odmena môže byť pripísaná na ľubovoľný osobný účet vedený v Poštovej banke. Dobrý účet je vhodný aj pre  seniorov a juniorov. Seniori ho získajú za 2 eurá a mladí vo veku od 15 do 26 rokov iba za 1 euro mesačne.

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.

Nášmu telu stačí iba málo vitamínov

Veľký prehľad, odporúčania odborníkov i to, čo si varí špičkový biochemik

Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra

Kvalitná a preverená databáza, profesionálne klientske služby, všetko v súlade s GDPR.