Pondelok, 18. január, 2021 | Meniny má BohdanaKrížovkyKrížovky

Od 1. 11. 2014 sa zvýšila minimálna hodnota stravného lístka

Ste živnostník alebo zamestnávateľ a zabezpečujete svojim zamestnancom stravovanie formou stravných lístkov?

Ste živnostník alebo zamestnávateľ a zabezpečujete svojim zamestnancom stravovanie formou stravných lístkov? 31. októbra 2014 nadobudlo účinnosť nové Opatrenie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR o sumách stravného č. 296/2014.

Od 1. novembra 2014 sa sumy stravného pre pracovné cesty zvýšili nasledovne:

• pre časové pásmo 5 hodín až 12 hodín trvania pracovnej cesty zo 4,00 € na 4,20 €
  • pre časové pásmo nad 12 hodín až 18 hodín trvania pracovnej cesty zo 6,00 € na 6,30 €
  • pre časové pásmo nad 18 hodín trvania pracovnej cesty z 9,30 € na 9,80 €

Dopady tejto zmeny:

• pre organizácie: od 1. novembra 2014 sa zvýšila minimálna hodnota stravného lístka z 3,00 € na 3,15
  • pre SZČO: od 1. novembra 2014 si môžu SZČO do nákladov započítať stravné až v hodnote 4,20 € za každý odpracovaný deň

Praktické informácie o zmene stravného nájdete aj na webovej stránke spoločnosti VAŠA Slovensko.

Poskytovanie stravných lístkov je výhodné pre zamestnávateľov aj zamestnancov. Zamestnávateľ si môže do daňových nákladov započítať až 55 % z hodnoty stravných lístkov, najviac však zo sumy, ktorá predstavuje výšku stravného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín (t.j. 0,55 x 4,20 € = 2,31 €). Navyše príspevok zamestnávateľa na stravovanie je pre zamestnancov jediný príjem oslobodený od dane a odvodov.

Zmena v sumách stravného je výhodná aj pre SZČO. Od 1. novembra 2014 si môžu SZČO objednať stravné lístky v hodnote až 4,20 € na každý odpracovaný deň a znížiť si tak daňový základ ešte viac.

Objednávka stravných lístkov
Stravné lístky VAŠA Slovensko v nových hodnotách si môžete jednoducho a pohodlne objednať online na www.vasa-slovensko.sk už dnes!

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.