Od 1. 11. 2014 sa zvýšila minimálna hodnota stravného lístka

Ste živnostník alebo zamestnávateľ a zabezpečujete svojim zamestnancom stravovanie formou stravných lístkov?

Ste živnostník alebo zamestnávateľ a zabezpečujete svojim zamestnancom stravovanie formou stravných lístkov? 31. októbra 2014 nadobudlo účinnosť nové Opatrenie Ministerstva práce, sociálnych vecí a rodiny SR o sumách stravného č. 296/2014.

Od 1. novembra 2014 sa sumy stravného pre pracovné cesty zvýšili nasledovne:

• pre časové pásmo 5 hodín až 12 hodín trvania pracovnej cesty zo 4,00 € na 4,20 €
  • pre časové pásmo nad 12 hodín až 18 hodín trvania pracovnej cesty zo 6,00 € na 6,30 €
  • pre časové pásmo nad 18 hodín trvania pracovnej cesty z 9,30 € na 9,80 €

Dopady tejto zmeny:

• pre organizácie: od 1. novembra 2014 sa zvýšila minimálna hodnota stravného lístka z 3,00 € na 3,15
  • pre SZČO: od 1. novembra 2014 si môžu SZČO do nákladov započítať stravné až v hodnote 4,20 € za každý odpracovaný deň

Praktické informácie o zmene stravného nájdete aj na webovej stránke spoločnosti VAŠA Slovensko.

Poskytovanie stravných lístkov je výhodné pre zamestnávateľov aj zamestnancov. Zamestnávateľ si môže do daňových nákladov započítať až 55 % z hodnoty stravných lístkov, najviac však zo sumy, ktorá predstavuje výšku stravného pri pracovnej ceste v trvaní 5 až 12 hodín (t.j. 0,55 x 4,20 € = 2,31 €). Navyše príspevok zamestnávateľa na stravovanie je pre zamestnancov jediný príjem oslobodený od dane a odvodov.

Zmena v sumách stravného je výhodná aj pre SZČO. Od 1. novembra 2014 si môžu SZČO objednať stravné lístky v hodnote až 4,20 € na každý odpracovaný deň a znížiť si tak daňový základ ešte viac.

Objednávka stravných lístkov
Stravné lístky VAŠA Slovensko v nových hodnotách si môžete jednoducho a pohodlne objednať online na www.vasa-slovensko.sk už dnes!

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov

Na Slovensku sa vydáva najviac učiteľských preukazov spomedzi ostatných krajín

Prihlásili ste sa ako dobrovoľník na Olympiádu v Tokiu?

Atos pripravil úspešnú online platformu pre dobrovoľníkov, ktorí sa chcú podieľať na organizácii OH 2020 v Tokiu.

Šesťročné dlhopisy teraz s výnosom až 7 % p.a.

Proxenta vydáva nové emisie, k dispozícii budú o niekoľko dní

Štefánka by Pulitzer

Čo spája legendárnu bratislavskú kaviareň s Pulitzerom.