Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Združenie zodpovedných firiem sa rozrástlo na tridsať členov

Pivovary Topvar a farmaceutická spoločnosť GSK Slovensko sa pridali k firmám, ktoré sa zaviazali riešiť zodpovedný biznis.

Pivovary Topvar a farmaceutická spoločnosť GSK Slovensko sa pridali k firmám, ktoré sa zaviazali riešiť zodpovedný biznis.

Business Leaders Forum pri Nadácii Pontis už 10 rokov vedie firmy na Slovensku k tomu, aby sa správali zodpovedne voči svojim zamestnancom, zákazníkom, životnému prostrediu či okolitej komunite, v ktorej podnikajú. „V súčasnosti sa s firmami venujeme aktuálnym trendom zapájania a motivácie zamestnancov, zodpovedným dodávateľom a prispôsobovaniu sa biznisu na meniace sa klimatické podmienky,“ vysvetľuje Beata Hlavčáková, riaditeľka Business Leaders Forum (BLF) a programová riaditeľka Nadácie Pontis.

Pivovary Topvar sa po Heineken Slovensko stali druhou pivovarníckou spoločnosťou v BLF. Spoločnosť sa venuje najmä podpore malého a stredného podnikania, znižovaniu odpadov a emisií, zodpovednému využívanie pôdy a udržateľnosti vodných zdrojov. Jednou z hlavných priorít spoločnosti je aj podpora komunít v spolupráci s Komunitnou nadáciou Veľký Šariš, cez ktorú podporuje mimovládne organizácie a zlepšenie života na východnom Slovensku. Podporované projekty sa zameriavajú predovšetkým na prevenciu nadmernej konzumácie alkoholu, zdravotnú starostlivosť a sociálne služby, športové aktivity, kultúru či vzdelávanie.

Členmi BLF sú aj 3 farma firmy – Pfizer Luxembourg, Bayer a Novartis. Najnovšie sa k nim pridala spoločnosť GlaxoSmithKline Slovensko. „Výskum, vývoj, testovanie a predaj liekov sú veľmi citlivé témy, pretože sa dotýkajú zdravia ľudí. Aj preto je zodpovedné podnikanie súčasťou nášho pôsobenia na Slovensku,“ zdôrazňuje  Pavol Trnovec, riaditeľ korporátnych vzťahov GSK Slovensko. Okrem investícií do výskumu a vývoja cez Fond GSK sa snaží podporovať aj rôzne verejnoprospešné aktivity. Zamestnanci dlhodobo dobrovoľníčia v nízkoprahovom detskom centre Mixáčik a v bratislavskom Pentagone. Prispeli aj do celosvetovej zbierky Save the Children, pre postihnutých povodňami na Balkáne a pomáhajú aj detskému hospicu Plamienok. „Nezáleží na tom, či ide o pacienta, zamestnanca alebo obchodného partnera. Kvalitu ľudského života zlepšujeme tým, že umožňujeme ľuďom prežívať svoj život aktívnejšie, cítiť sa lepšie a žiť dlhšie,“ doplnil Pavol Trnovec.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line