Solárne kolektory dokážu ušetriť až 70 % nákladov na teplú vodu

Stačí, ak je slnečný deň a solárne kolektory vyrábajú teplo aj v zime.

Účinnosť solárnych kolektorov závisí od nasmerovania na svetovú stranu, od ročného obdobia a od sklonu plochy, na ktorú dopadajú slnečné lúče. Počas leta, kedy je slnečné žiarenie pomerne veľké, je možné prakticky úplne zohrievať vodu slnkom. Kolektory  však spoľahlivo pracujú i pri teplotách pod nulou. Stačí, ak je slnečný deň a vyrábajú teplo aj v zime.

Dotácia na solárne kolektory už túto jeseň

Ak zvažujete kúpu solárnych kolektorov, teraz je ten správny čas. Vďaka pripravovanému dotačnému programu si domácnosti budú môcť znížiť investičné náklady na solárne kolektory a ušetriť na energiách. Montáž trvá dva až tri dni a je ich možné kombinovať napríklad s plynovým, elektrickým či klasickým kotlom na biomasu. Kolektory majú pozitívny vplyv na životnosť týchto doplnkových energetických zdrojov a zároveň znižujú náklady na ich údržbu, keďže v letnom období môže byť kotol odstavený z činnosti.

„Už dnes sa môžu záujemcovia o dotáciu na solárne kolektory registrovať na www.zse.sk/dotacia. V krátkom čase ich budeme kontaktovať a vypracujeme  im ponuku aj s možnosťou financovania na splátky,“ hovorí  Marek Tomeš, odborník na obnoviteľné zdroje energie zo ZSE. Zároveň dodáva, že solárne kolektory, ktoré ponúka ZSE, sú vyrábané na Slovensku z kvalitných materiálov a dajú sa inštalovať prakticky na akýkoľvek typ strechy. Podstatné je, aby bola v dobrom stave.

Dlhá životnosť a nízke prevádzkové náklady

Výhodou kolektorov je, že sa dajú inštalovať kdekoľvek na Slovensku. Majú vysokú účinnosť premeny slnečného žiarenia na teplo, vďaka čomu dokážu ročne ušetriť až 70 % nákladov na teplú vodu. To pre 4 člennú domácnosť v prepočte môže znamenať aj niekoľko sto eur ročne. Ďalším dôvodom, prečo sa kolektory oplatia, je ich  životnosť až 30 rokov, nízke prevádzkové náklady a nulový negatívny vplyv na životné prostredie.

Výhodou riešenia je aj jeho modulárnosť. Ak si kúpite teraz 2 solárne kolektory, o pár rokov si k nim môžete dokúpiť ďalšie a  ušetriť ešte viac. Na riešenia od ZSE je záruka až 12 rokov a predpokladaná návratnosť investície je menej ako 8 rokov,“ hovorí Marek Tomeš, odborník na obnoviteľné zdroje.

Ako vybrať kvalitné zariadenie

Keďže solárny kolektor je zariadenie, ktoré má v domácnosti slúžiť niekoľko rokov, nechajte si pri jeho výbere poradiť od odborníkov. „Našim zákazníkom poradíme na ZSE Centrách alebo v teréne, urobíme analýzu, pripravíme optimálnu ponuku a vybavíme všetko ohľadne dotácie za zákazníka. ZSE je dlhoročným lídrom v dodávke elektriny a plynu a máme ambíciu stať sa lídrom aj v poskytovaní inovatívnych riešení pre úsporu energií,“  dodáva odborník zo ZSE. Viac na www.zse.sk/dotacia.

obrazok-pre-smesk5490x490px-r290_res.jpg

Prihláste sa a vložte PR článok

Ako sa zmenili autá za štvrťstoročie?

Airbag má dnes už 99 % vozidiel, štandardom je aj klimatizácia či ABS

Accessible Urban Living

Urban Residence is a multi-use building geared towards renters with a love for urban living in a peaceful environment.

RPSP – A good intention ruined by execution

Almost ten months have lapsed since the Act concerning the Register of Public Sector Partners came into force.

Projekt Zig Zag dokázal, že Slováci túžia po zaujímavom bývaní

Realitný trh na Slovensku v posledných rokoch prekvitá a tiež pomaly „dospieva“.