Milionár z juhoamerickej chatrče podľa Richarda Curtisa

Dobrodružný thriller ODPAD, ktorý vám zdvihne adrenalín a zapôsobí na city môžete vidieť v slovenských kinách od 1.januára.

Spojenie režiséra trikrát nominovaného na Oscara a scenáristu kinohitov ako Láska nebeská, Lásky čas či Vojnový kôň sľubuje skutočný filmový zážitok. Dobrodružný thriller ODPAD, ktorý vám zdvihne adrenalín a zapôsobí na city môžete vidieť v slovenských kinách od 1.januára.

Hrdinami filmu Odpad sú traja chlapci, ktorých domovom je centrálna skládka v brazílskom Riu. Každý deň ju prehľadávajú s nádejou, že nájdu niečo, čo im aspoň na chvíľu zlepší život. Netušia, že už ten ďalší nález ich životy nenávratne zmení. Režisér Stephen Daldry (Hodiny, Billy Elliot) s pomocou asi najpopulárnejšieho britského scenáristu súčasnosti Richarda Curtisa premenil svetový knižný bestseller Andyho Mulligana na napínavý príbeh, ktorý sa nie náhodou prezýva ,,Milionári z juhoamerickej chatrče“.

Obyčajná peňaženka, ktorá obsahuje zdanlivo nesúvisiacu spleť poznámok, výstrižkov a jeden kľúč zmení životy Rafaela, Garda a Rata nečakaným spôsobom. Keď sa o ňu začne zaujímať polícia a ponúkne im značnú sumu peňazí, uvedomia si, že našli asi niečo veľmi dôležité. Rozhodnutím nevydať nález úradom sa vydajú na vzrušujúcu a dobrodružnú, ale nebezpečnú cestu, ktorej smer bude pomáhať určovať práve obsah peňaženky. Ten totiž nie je štandardným neporiadkom, ktorý máme v peňaženke všetci, ale dômyselným kódom, ktorého vyriešenie môže jedného vysoko postaveného človeka klepnúť poriadne po prstoch. Aj preto rozbehla polícia také usilovné pátranie. A aj preto hľadá jeden detektív tak usilovne Rafaela, Garda a Rata. Čím bližšie sú k rozlúsknutiu záhady, tým je nebezpečenstvo väčšie. Veď, komu by chýbali traja chlapci, ktorí žijú na skládke?

,,Od začiatku som cítil, že by sme mohli stvoriť thriller, ktorý sa bude napätím a akciou blížiť filmom s Jasonom Bournom“ hovorí scenárista Richard Curtis. ,,Je plný naháňačiek, akcie a napätia,  pritom sa ale neredukuje na klasický súboj medzi dobrom a zlom. V jeho strede sú traja úžasní chlapci. Také postavy ste ešte na filmovom plátne nevideli,“ dodáva scenárista.

Hlasujte za Cenu verejnosti v súťaži Učiteľ Slovenska!

Jedného z desiatich inšpiratívnych pedagógov poteší ocenenie čitateľov Sme.sk.

Dúbravské Čerešne dozreli: Začína sa kolaudovať!

Čerešne living, moderné rodinné bývanie v bratislavskej Dúbravke, naberá čoraz jasnejšie kontúry.

Nášmu telu stačí iba málo vitamínov

Veľký prehľad, odporúčania odborníkov i to, čo si varí špičkový biochemik

Podnikajte múdro, skúste služby profesionálneho call centra

Kvalitná a preverená databáza, profesionálne klientske služby, všetko v súlade s GDPR.