Pondelok, 26. október, 2020 | Meniny má DemeterKrížovkyKrížovky

Milionár z juhoamerickej chatrče podľa Richarda Curtisa

Dobrodružný thriller ODPAD, ktorý vám zdvihne adrenalín a zapôsobí na city môžete vidieť v slovenských kinách od 1.januára.

Spojenie režiséra trikrát nominovaného na Oscara a scenáristu kinohitov ako Láska nebeská, Lásky čas či Vojnový kôň sľubuje skutočný filmový zážitok. Dobrodružný thriller ODPAD, ktorý vám zdvihne adrenalín a zapôsobí na city môžete vidieť v slovenských kinách od 1.januára.

Hrdinami filmu Odpad sú traja chlapci, ktorých domovom je centrálna skládka v brazílskom Riu. Každý deň ju prehľadávajú s nádejou, že nájdu niečo, čo im aspoň na chvíľu zlepší život. Netušia, že už ten ďalší nález ich životy nenávratne zmení. Režisér Stephen Daldry (Hodiny, Billy Elliot) s pomocou asi najpopulárnejšieho britského scenáristu súčasnosti Richarda Curtisa premenil svetový knižný bestseller Andyho Mulligana na napínavý príbeh, ktorý sa nie náhodou prezýva ,,Milionári z juhoamerickej chatrče“.

Obyčajná peňaženka, ktorá obsahuje zdanlivo nesúvisiacu spleť poznámok, výstrižkov a jeden kľúč zmení životy Rafaela, Garda a Rata nečakaným spôsobom. Keď sa o ňu začne zaujímať polícia a ponúkne im značnú sumu peňazí, uvedomia si, že našli asi niečo veľmi dôležité. Rozhodnutím nevydať nález úradom sa vydajú na vzrušujúcu a dobrodružnú, ale nebezpečnú cestu, ktorej smer bude pomáhať určovať práve obsah peňaženky. Ten totiž nie je štandardným neporiadkom, ktorý máme v peňaženke všetci, ale dômyselným kódom, ktorého vyriešenie môže jedného vysoko postaveného človeka klepnúť poriadne po prstoch. Aj preto rozbehla polícia také usilovné pátranie. A aj preto hľadá jeden detektív tak usilovne Rafaela, Garda a Rata. Čím bližšie sú k rozlúsknutiu záhady, tým je nebezpečenstvo väčšie. Veď, komu by chýbali traja chlapci, ktorí žijú na skládke?

,,Od začiatku som cítil, že by sme mohli stvoriť thriller, ktorý sa bude napätím a akciou blížiť filmom s Jasonom Bournom“ hovorí scenárista Richard Curtis. ,,Je plný naháňačiek, akcie a napätia,  pritom sa ale neredukuje na klasický súboj medzi dobrom a zlom. V jeho strede sú traja úžasní chlapci. Také postavy ste ešte na filmovom plátne nevideli,“ dodáva scenárista.

Načítavam video...

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Chief of Slovak Telekom: We care about the future of Slovakia

Digitisation is bringing new opportunities to Slovakia, but is the country ready for these changes?

ARÓNIA a RAKYTNÍK - podporí tvoju imunitu v boji s vírusmi

Rodinná firma ZAMIO v súčasnosti patrí na Slovensku k najväčším pestovateľom kráľovnej antioxidantov - arónie čiernoplodej.

Príjem vs. dôchodok. Realita, ktorú na ktorú sa treba pripraviť

Priemerný dôchodok na Slovensku je 486,29 €, pričom ženy ho majú v priemere o 100 € nižší ako muži.