Začnite si sporiť s úrokom, ktorý vám iní budú ticho závidieť

Čo urobíte ako prvé hneď po výplate? Začnete ju utrácať, alebo si niečo odložíte bokom? Naučte sa sporiť postupne, ale aj výhodne.

Ostali ste po Vianociach s dlžobami na krku, lebo ste si na darčeky museli požičať? Alebo premýšľate nad väčšou letnou dovolenkou, no netušíte, ako ju zaplatíte? Ak by ste si každý mesiac odkladali aspoň malú čiastku peňazí, postupne a bezbolestne by ste nasporili celkom peknú finančnú rezervu a podobné obavy by vás nemuseli trápiť. Základná rada preto znie – naučte sa sporiť pravidelne, ale pozor - aj výhodne! Poradíme vám, ako na to.

Pravidelné sporenie je ideálnym spôsobom, ako si popri bežných výdavkoch vytvoriť železnú rezervu a tú zároveň aj výhodne zhodnotiť. Či už šetríte na konkrétny cieľ, dovolenku alebo darčeky, či pre prípad núdze, základom je pravidelnosť, a teda odkladanie peňazí každý mesiac. Ideálne je, ak si na sporenie každý mesiac odložíte zopár eur hneď po výplate. Nečakajte na koniec mesiaca, či vám niečo zvýši. Pravidelne sporiť s výhodným úrokom si môžete aj od nízkej sumy, stačí napríklad aj 10 € mesačne.

Možno ani netušíte, ale v súčasnosti môžete na sporení získať dokonca úrok vyšší, ako na bežných termínovaných vkladoch. Najlepšiu úrokovú sadzbu na pravidelnom sporení pritom dnes ponúka Prima banka. So Sporením k Osobnému účtu získate atraktívnu úrokovú sadzbu 5,0 % ročne, garantovanú počas celej doby sporenia. Možnosť pravidelne a výhodne sporiť s úrokom 5,0 % ročne majú navyše už aj deti a študenti. Tak prečo to nevyužiť a nenasporiť im napríklad na štúdium, či darček k maturite alebo k okrúhlym narodeninám.

Náš tip:

Výhodné Sporenie k Osobnému, Detskému, ale aj Študentskému účtu s úrokom 5,0 % ročne ponúka Prima banka.

foto-pod-textom490px-r695_res.jpg

Billa otvorila svoju 150. predajňu na Slovensku

Spoločnosť BILLA otvorila vo štvrtok 20. septembra novú predajňu v Obchodnom centre v Želiezovciach na Mierovej ulici.

Javorina otvorila svoj tretí showroom na Slovensku

Výrobné družstvo Javorina otvorilo nový showroom v Košiciach a to už necelé dva mesiace po úspešnom vstupe na český trh.

Arabská exotika: Top hotely v Ománe

Omán láka relaxom na plážach, dobrodružstvom aj luxusom skvelých hotelov.

Pracujú vo svojich komunitách. Má Slovensko lokálnych lídrov?

Pýtali sme sa ľudí z neziskového sektora.