Na Bottovej čoskoro odštartuje výstavba nového bytového domu

Prvú etapu dokončili v roku 2004, kedy sa do nových bytov nasťahovali prví obyvatelia. Štart z viacerých dôvodov dlho odkladanej dostavby druhej etapy je za dverami.

Polyfunkčný projekt Bottova situovaný na bývalom dopravnom ihrisku medzi základnou školou a športovým gymnáziom začali stavať ešte v druhej polovici 90. rokov minulého storočia. Už vtedy bol rozplánovaný na dve časti.

Ako nás informovali zástupcovia realitnej spoločnosti Neoreal, investorom projektu Bottova je trnavská stavebná spoločnosť ISMONT.  “Projekt výstavby nových bytov na Bottovej ulici je pripravený. Investor disponuje platným stavebným povolením. S prípravou územia začne investor už počas mája, samotná výstavba odštartuje v júni 2015, s kolaudáciou sa počíta na jar 2016,” informuje Michal Žitník zo spoločnosti Neoreal, ktorá už v týchto dňoch spúšťa predpredaj bytov.

ttneorealts1-r790_res.jpg

V pokojnom prostredí medzi Bottovou a Botanickou ulicou v dotyku areálu základnej školy a botanickej záhrady postavia spolu 69 bytov.  V šesťpodlažnom objekte vzniknú jedno až štvorizbové byty s rozlohou od 34,47 m2 + 7,28 m2 balkón do 113 m2 + 52,92 m2 terasa.

“V súčasnom štádiu je pre záujemcov o byty veľkou výhodou možnosť úprav v dispozíciách podľa vlastných predstáv a potrieb. Jednotlivé byty si môžu budúci majitelia prispôsobiť tak, ako im najlepšie vyhovuje. Ďalším benefitom sú veľmi prijateľné uvádzacie ceny. Priemerná cena za 1 meter štvorcový je v projekte Bottova len 1035 eur vrátane DPH,” konkretizuje Andrej Matys z Neoreal-u.

Súčasťou bytového domu, ktorý bude postavený len ako bytovka bez doplnkových polyfunkčných funkcií, je aj podzemné parkovisko pre 60  vozidiel. Ďalšie parkovacie miesta budú k dispozícii na povrchu neďaleko bytovky.  Navyše ku každému z bytov prislúcha nadštandardná pivničná kobka s rozlohou až 4,2 metra štvorcového.  Tehlový objekt bude mať vlastnú kotolňu, súčasťou väčších bytov budú aj technické miestnosti, ktoré môžu slúžiť ako menší sklad alebo komora.

“Bytový dom je navrhnutý tak, aby spĺňal prísne nároky na moderné bývanie pre všetky vekové kategórie. Prístup do všetkých častí domu bude vyhovovať súčasným normám na bezbariérovosť objektu. Prínosom bude aj zelená strecha, ktorá bude slúžiť na komunitné stretávanie sa obyvateľov,” zdôrazňuje Žitník.

ttneorealts2-r883_res.jpg

Nespochybniteľným benefitom projektu Bottova je jeho jedinečná poloha.  Bytový dom je lokalizovaný v dostatočnej vzdialenosti od dopravného ruchu, v priamom dotyku sa nachádza základná škola a športové gymnázium, len niekoľko stoviek metrov fungujú materské školy.

Z domu do centra mesta sa po Študentskej ulici presuniete peši za asi sedem minút, v susedstve funguje tiež kvalitný voľnočasový areál Fortuna. Z bytovky je len na skok do Kamenného mlyna.

Viac informácií získate v spoločnosti Neoreal, alebo na www.bottova.eu

ttneorealts3-r716_res.jpg

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch

Burza pracovných príležitostí opäť na Stavebnej fakulte STU

Po niekoľkoročnej prestávke sa opäť konala Burza pracovných príležitostí spojená s prezentáciou stavebných firiem.

Počet ochorení na rakovinu stále stúpa. Nepodceňujte prevenciu

Až jedno zo štyroch úmrtí v rámci Európskej únie je zapríčinené rakovinou.