Na Bottovej čoskoro odštartuje výstavba nového bytového domu

Prvú etapu dokončili v roku 2004, kedy sa do nových bytov nasťahovali prví obyvatelia. Štart z viacerých dôvodov dlho odkladanej dostavby druhej etapy je za dverami.

Polyfunkčný projekt Bottova situovaný na bývalom dopravnom ihrisku medzi základnou školou a športovým gymnáziom začali stavať ešte v druhej polovici 90. rokov minulého storočia. Už vtedy bol rozplánovaný na dve časti.

Ako nás informovali zástupcovia realitnej spoločnosti Neoreal, investorom projektu Bottova je trnavská stavebná spoločnosť ISMONT.  “Projekt výstavby nových bytov na Bottovej ulici je pripravený. Investor disponuje platným stavebným povolením. S prípravou územia začne investor už počas mája, samotná výstavba odštartuje v júni 2015, s kolaudáciou sa počíta na jar 2016,” informuje Michal Žitník zo spoločnosti Neoreal, ktorá už v týchto dňoch spúšťa predpredaj bytov.

ttneorealts1-r790_res.jpg

V pokojnom prostredí medzi Bottovou a Botanickou ulicou v dotyku areálu základnej školy a botanickej záhrady postavia spolu 69 bytov.  V šesťpodlažnom objekte vzniknú jedno až štvorizbové byty s rozlohou od 34,47 m2 + 7,28 m2 balkón do 113 m2 + 52,92 m2 terasa.

“V súčasnom štádiu je pre záujemcov o byty veľkou výhodou možnosť úprav v dispozíciách podľa vlastných predstáv a potrieb. Jednotlivé byty si môžu budúci majitelia prispôsobiť tak, ako im najlepšie vyhovuje. Ďalším benefitom sú veľmi prijateľné uvádzacie ceny. Priemerná cena za 1 meter štvorcový je v projekte Bottova len 1035 eur vrátane DPH,” konkretizuje Andrej Matys z Neoreal-u.

Súčasťou bytového domu, ktorý bude postavený len ako bytovka bez doplnkových polyfunkčných funkcií, je aj podzemné parkovisko pre 60  vozidiel. Ďalšie parkovacie miesta budú k dispozícii na povrchu neďaleko bytovky.  Navyše ku každému z bytov prislúcha nadštandardná pivničná kobka s rozlohou až 4,2 metra štvorcového.  Tehlový objekt bude mať vlastnú kotolňu, súčasťou väčších bytov budú aj technické miestnosti, ktoré môžu slúžiť ako menší sklad alebo komora.

“Bytový dom je navrhnutý tak, aby spĺňal prísne nároky na moderné bývanie pre všetky vekové kategórie. Prístup do všetkých častí domu bude vyhovovať súčasným normám na bezbariérovosť objektu. Prínosom bude aj zelená strecha, ktorá bude slúžiť na komunitné stretávanie sa obyvateľov,” zdôrazňuje Žitník.

ttneorealts2-r883_res.jpg

Nespochybniteľným benefitom projektu Bottova je jeho jedinečná poloha.  Bytový dom je lokalizovaný v dostatočnej vzdialenosti od dopravného ruchu, v priamom dotyku sa nachádza základná škola a športové gymnázium, len niekoľko stoviek metrov fungujú materské školy.

Z domu do centra mesta sa po Študentskej ulici presuniete peši za asi sedem minút, v susedstve funguje tiež kvalitný voľnočasový areál Fortuna. Z bytovky je len na skok do Kamenného mlyna.

Viac informácií získate v spoločnosti Neoreal, alebo na www.bottova.eu

ttneorealts3-r716_res.jpg

Riešenie kolízií áut - exkluzivní autokamera MiVue 766 WiFi

Mio MiVue 766 Wifi zaznamená jízdu senzorem Sony a s GPS, upozorní na nehody, má dotykový displej, upozornění na radary ad. funkce

Venujte na Vianoce darček plný informácií!

Darujte svojim najbližším hodnotné informácie po celý rok s predplatným SME.sk

Problém s darčekom? 10 perfektných tipov na Vianočné darčeky!

Prinášame vám niekoľko super tipov na darčeky pre celú rodinu, ktoré potešia nie len pod Vianočným stromčekom ale aj po sviatkoch.

Slovensko bude vo svete reprezentovať projekt Zachráň včely

Slovensko patrí k špičke v oblasti technológií a projekt Zachráň včely je toho dôkazom.