Mimovládne organizácie sa môžu uchádzať o cenu Nadácie Orange

Nadácia Orange už po šiestykrát ocení mimovládne organizácie, ktoré sa systematicky a dlhodobo angažujú v troch oblastiach podpory Nadácie Orange - sociálna inklúzia, komunitný rozvoj a vzdelávanie.

Bratislava, 18. februára 2015 – Nadácia Orange bude už po šiestykrát oceňovať mimovládne organizácie. Finančne a morálne tak opäť podporí prácu tých, ktorí sa systematicky a dlhodobo angažujú v troch oblastiach podpory Nadácie Orange – sociálna inklúzia, komunitný rozvoj a vzdelávanie. Po druhýkrát bude udelená aj Cena pre osobnosť za občiansku angažovanosť.

Mimovládne organizácie majú oddnes celý mesiac na to, aby sa zapojili do nominačného procesu Ceny Nadácie Orange. Svoje prihlášky môžu zasielať do 18. marca. V prvom kole posunie odborná komisia do užšieho výberu v každej kategórii 5 nominovaných organizácií. Ich zástupcovia budú následne pozvaní na osobnú prezentáciu do druhého kola. Z nich výberová komisia identifikuje v každej kategórii 3 nositeľov tohtoročnej Ceny Nadácie Orange pre každú kategóriu.

Vlani pribudla medzi tradičné kategórie jedna špeciálna – Cena pre osobnosť za občiansku angažovanosť. Nadácia Orange sa ňou rozhodla oceňovať človeka, ktorého činnosť v mimovládnom sektore je dlhodobým prínosom v jednej z troch oblastí a sám v nej zároveň pozitívne ovplyvňuje verejnú mienku. Minulý rok získal toto ocenenie Marek Roháček, riaditeľ Občianskeho združenia Návrat. Dlhé roky sa zaoberá tematikou opustených detí a cieľom jeho aktivít je dať deťom rodinu a vzťahy, teda nahradiť inštitucionálnu starostlivosť umiestňovaním detí do náhradných, profesionálnych rodín.

„Ľudia, ktorým nie sú ľahostajné problémy iných a ktorých každodennou prácou je robiť svet okolo nás lepším, si zaslúžia našu pozornosť, podporu a uznanie. Preto už po šiestykrát oceňujeme organizácie, ktoré sa dlhodobo venujú takýmto ušľachtilým aktivitám,“ povedala Andrea Cocherová, správkyňa Nadácie Orange.

Laureáti Ceny Nadácie Orange za rok 2014 budú vyhlásení v apríli na slávnostnom gala večere za prítomnosti nominovaných mimovládnych organizácií, členov hodnotiacej komisie, členov Správnej rady a predstaviteľov Nadácie Orange, zástupcov médií a pozvaných hostí.

Prestížne ocenenie je každoročne udeľované za dlhodobý prínos v oblastiach vzdelávania, sociálnej inklúzie a komunitného rozvoja, ktoré sú zároveň kľúčovými oblasťami činnosti Nadácie Orange. Pre ocenené organizácie je určená aj finančná podpora na ďalší rozvoj ich činnosti, a to vo výške 8 000 eur za prvé miesto, 5 000 eur za druhé a 2 000 eur za tretie miesto. Nadácia Orange takto prerozdelí celkovú sumu 45 000 eur na ďalší rozvoj činnosti ocenených. Ocenenie nominovaným organizáciám a laureátom umožňuje zviditeľnenie ich činnosti, jej priblíženie širokej verejnosti, čo im môže priniesť nových podporovateľov, sympatizantov a dobrovoľníkov.

Mimovládne organizácie uchádzajúce sa o ocenenie sa môžu prihlásiť výlučne prostredníctvom nominačného formulára na www.nadaciaorange.egrant.sk. Formulár vo vlastnom mene vypĺňajú organizácie. Nemôžu byť nominované iným subjektom.

Uzávierka prijímania prihlášok je 18. marca 2015 o 24.00 hod.

Viac informácií nájdete aj na www.nadaciaorange.sk alebo na facebookovom profile Nadácie Orange.

Nadácia Orange je nezisková organizácia, ktorá realizuje filantropické aktivity s cieľom pomôcť riešiť problémy rôznych deficitných skupín spoločnosti na Slovensku. Pod názvom Konto Orange vznikla v roku 2002, pričom nadviazala na aktivity Konta Globtel, ktoré na slovenskom trhu pôsobilo od roku 1998. Aktivity Nadácie Orange sa sústreďujú na tri prioritné oblasti pôsobenia – vzdelávanie, sociálna inklúzia a komunitný rozvoj. Svoju podporu realizuje v rámci vlastných grantových programov a partnerstiev s mimovládnymi neziskovými organizáciami. Zakladateľom Nadácie Orange je spoločnosť Orange Slovensko, a. s. Nadácia Orange je súčasťou globálnej skupiny nadácií koordinovanej organizáciou Orange Foundation so sídlom v Paríži.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.

5 tipov ako využiť ľahké priečky pri rekonštrukcii bytu

Pripravujete rekonštrukciu bytu? Využite ľahké priečky, ušetríte čas a vyhnete sa prachu i hluku. Poradíme vám, podľa čoho vyberať.