Inkontinenciou trpí až päťdesiat percent žien

S únikmi moču sa stretáva zhruba polovica žien pri a po menopauze. Problém je riešiteľný, platí ale pravidlo čím skôr, tým lepšie.

S únikmi moču sa stretáva zhruba polovica žien pri a po menopauze. Problém je riešiteľný, platí ale pravidlo čím skôr, tým lepšie.

Existuje hneď niekoľko typov inkontinencie, ale najčastejšia je tzv. stresová. Ide o samovoľný únik malého množstva moču, ku ktorému dochádza po náhlom zvýšení vnútrobrušného tlaku, napríklad v dôsledku smiechu, kýchnutia, poskočenia, dvíhania ťažkého predmetu a pod. Dôvodom sú ochabnuté svaly panvového dna a zvierača. Problémy s únikom moču sú automaticky spájané s menopauzou, nie je ale výnimkou, keď nimi trpia ženy v tehotenstve alebo po pôrode.

Prvým odporúčaním lekára býva posilňovanie svalov panvového dna. Existujú špeciálne cviky, ktoré pomáhajú posilňovať ochabnuté svaly v okolí močového mechúra a močovej trubice, tzv. Kegelove cvičenia panvového dna. Tieto cviky sa odporúčajú dokonca aj v tehotenstve a hovorí sa, že majú pozitívny vplyv i na sexuálny život.

Spolu s cvičením sa odporúča užívať aj výživové doplnky, ktoré obsahujú extrakt zo štajerskej tekvice. Tento extrakt totiž tiež pôsobí pozitívne na svalstvo panvového dna. V Slovenskej republike ho dostať napríklad v prírodnom výživovom doplnku Tekvicové tablety od spoločnosti Valosun. Ten obsahuje navyše aj výťažok z ďateliny lúčnej, ktorá pozitívne ovplyvňuje hormonálnu dysbalanciu spôsobenú menopauzou. Zmierňuje teda aj ďalšie prejavy klimaktéria, ako sú návaly tepla, potenie, podráždenosť a ďalšie.

Vážnejšie problémy s únikom moču sa potom riešia hormonálnou liečbou, prípadne operačne. S tými menej závažnejšími si však s pomocou cvičenia a prírodných výživových doplnkov možno poradiť. Hlavne problém neodkladajte a riešte ho čo najskôr.

Viac informácií nájdete na www.valosun.com.

Tablet nie je na všetko, ale v tomto dokáže zázraky

Kde sa dvaja bijú, tablet víťazí.

Recenze youtubera JeezyJ: jak dopadla autokamera Mio MiVue 785 ?

Dotykový displej, GPS, radary a řada funkcí - jak dopadne autokamera Mio MiVue 785 Touch s nekompromisním testem youtubera JeezyJ?

Test youtubera JeezyJ autokamerky MiVue 785 Touch

Burza pracovných príležitostí opäť na Stavebnej fakulte STU

Po niekoľkoročnej prestávke sa opäť konala Burza pracovných príležitostí spojená s prezentáciou stavebných firiem.

Počet ochorení na rakovinu stále stúpa. Nepodceňujte prevenciu

Až jedno zo štyroch úmrtí v rámci Európskej únie je zapríčinené rakovinou.