Inkontinenciou trpí až päťdesiat percent žien

S únikmi moču sa stretáva zhruba polovica žien pri a po menopauze. Problém je riešiteľný, platí ale pravidlo čím skôr, tým lepšie.

S únikmi moču sa stretáva zhruba polovica žien pri a po menopauze. Problém je riešiteľný, platí ale pravidlo čím skôr, tým lepšie.

Existuje hneď niekoľko typov inkontinencie, ale najčastejšia je tzv. stresová. Ide o samovoľný únik malého množstva moču, ku ktorému dochádza po náhlom zvýšení vnútrobrušného tlaku, napríklad v dôsledku smiechu, kýchnutia, poskočenia, dvíhania ťažkého predmetu a pod. Dôvodom sú ochabnuté svaly panvového dna a zvierača. Problémy s únikom moču sú automaticky spájané s menopauzou, nie je ale výnimkou, keď nimi trpia ženy v tehotenstve alebo po pôrode.

Prvým odporúčaním lekára býva posilňovanie svalov panvového dna. Existujú špeciálne cviky, ktoré pomáhajú posilňovať ochabnuté svaly v okolí močového mechúra a močovej trubice, tzv. Kegelove cvičenia panvového dna. Tieto cviky sa odporúčajú dokonca aj v tehotenstve a hovorí sa, že majú pozitívny vplyv i na sexuálny život.

Spolu s cvičením sa odporúča užívať aj výživové doplnky, ktoré obsahujú extrakt zo štajerskej tekvice. Tento extrakt totiž tiež pôsobí pozitívne na svalstvo panvového dna. V Slovenskej republike ho dostať napríklad v prírodnom výživovom doplnku Tekvicové tablety od spoločnosti Valosun. Ten obsahuje navyše aj výťažok z ďateliny lúčnej, ktorá pozitívne ovplyvňuje hormonálnu dysbalanciu spôsobenú menopauzou. Zmierňuje teda aj ďalšie prejavy klimaktéria, ako sú návaly tepla, potenie, podráždenosť a ďalšie.

Vážnejšie problémy s únikom moču sa potom riešia hormonálnou liečbou, prípadne operačne. S tými menej závažnejšími si však s pomocou cvičenia a prírodných výživových doplnkov možno poradiť. Hlavne problém neodkladajte a riešte ho čo najskôr.

Viac informácií nájdete na www.valosun.com.

Do you need to unwind after a stressful week at work?

At Wellness Hotel Panorama **** all of your wellness needs will be meet and your expectations will be surpassed.

Križovatka kultúr Maroko: Dobrodružné cesty naprieč krajinou

Spoznajte kráľovské mestá a neobjavený vidiek Maroka s pôsobivou atmosférou.

MiddleCap Equity Partners a Mayfair Assets ukončili fúziu

Spoločnosti MiddleCap Equity Partners, a.s. a Mayfair Assets Ltd. oficiálne zmluvne uzatvorili 10 mesiacov trvajúci proces fúzie.

Súboj olympionikov na Malom Dunaji

Slovenský vodný slalomár Matej Beňuš a úspešní zjazdoví lyžiari Adam Žampa a Andreas Žampa si zmerali svoje sily na malom Dunaji.