Pondelok, 17. február, 2020 | Meniny má Miloslava

Bory Mall pozýva na súťaž v príprave kávy aj víkend plný zliav

Umenie kreslenia do peny na cappuccine predvedie 30 najlepších slovenských baristov v nedeľu 12. apríla v Bory Mall.

Kávovníkové plantáže nájdeme takmer v 80 krajinách a produkciou kávy sa zaoberá viac ako 25 miliónov fariem. V roku 2014 sa vo svete vyprodukovalo 141 miliónov vriec kávy, pričom až 32 percent pochádza z Brazílie. Ročne sa na svete vypije až neuveriteľných 500 miliárd šálok kávy. Príbeh kávy, jej pestovania, zberu a spracovania predstaví vo svojej krátkej prednáške už túto nedeľu, 12. apríla v Bory Mall, znalec gurmánskej kávy a cestovaľ, Michal Šturc.

Náročné nie je len kvalitnú kávu dopestovať a spracovať, ale následne aj pripraviť pre zákazníka. „Nie je to len o kvalitnom stroji, ale aj o zručnosti a fantázii baristu,“ vysvetľuje Jiří Matoušek zo Slovenskej asociácie kávy. Hoci si to návštevníci kaviarní možno neuvedomujú, príprava dobrej šálky kávy je hotovým umením. „Káva je jedinečný nápoj, ktorý vnímame komplexne, doslova všetkými zmyslami. Nie je to len o chuti, ale aj o vôni a vzhľade,“ dodáva Matoušek. Práve v príprave a dekorácii kávy bude v nedeľu medzi 12.00 a 18.00 hodinou súťažiť v Bory Mall 30 úspešných slovenských baristov. Tí predvedú umenie kreslenia mliečnou penou  technikou latte art, a to v rámci Latte Art Jam, organizovaným Slovenskou asociáciou kávy. Súťaž spočíva v príprave cappuccina, pričom pri nalievaní mliečnej peny do espressa má barista za úlohu vytvoriť na povrchu kávy vopred zadané vzory. Zo súboja dvoch baristov postupuje víťaz do ďalšieho kola.

Diváci si v sprievodnom programe môžu vyskúšať pripraviť svoje vlastné espresso či cappuccino pod dohľadom profesionálnych baristov či zúčastniť sa rôznych súťaží.

Víkend plný zliav

Bory Mall pripravuje pre svojich návštevníkov víkend plný zliav – už počas víkendu 18.-19.4. nakúpite obuv a oblečenie pre celú rodinu za ceny, ktoré potešia aj vašu peňaženku. Ak ste nedostali kupóny priamo do vašej schránky, stiahnuť si ich môžete aj na www.borymall.sk, alebo si ich vyzdvihnite od 11. apríla priamo na informáciách v Bory Mall.boryhumanicfb490x490-r434_res.jpg

Potraviny išli ľuďom v núdzi, uvarili 4,7 milióna porcií jedál

Tesco počas minulého roka darovalo ľuďom v núdzi po celom Slovensku rekordné množstvo potravín.

Liptov in wintertime

Liptov is an ideal place to relax, get to know Slovak folklore and nature, swim in all weather conditions, but also to try sports.

Gambrinus skončil s výrobou piva v plastových fľašiach

Vyzýva ľudí na celom Slovensku: Pridajte sa k nám a zapojte sa do Veľkého jarného upratovania.