Upozornenie: Ostáva posledných 2500 hypoték s úrokom 2 %

Hypotéku s úrokom len 2 % získa najrýchlejších 2500 klientov. Žiadne od, ale rovné 2 % získa naozaj každý.

Tatra banka oslavuje 25. výročie svojho založenia a pri tejto príležitosti uvádza limitovanú ponuku 2500 hypoték s úrokovou sadzbou 2 % pri 3-ročnej fixácií.

Domácnosť ušetrí na splátkach tisíce eur

Vezmime si ako modelový príklad 3-izbový byt v hodnote 70 000 € a dobou splácania 30 rokov. Pri priemernej trhovej sadzbe, ktorá bola vo februári 2,75%, by sme zaplatili každý mesiac splátku vo výške 286 €. Stačí však, aby úroková sadzba klesla na 2 %, tak ako pri limitovanej ponuke od Tatra banky, a naša mesačná splátka je hneď len 259 €.

Domácnosť s úrokom od Tatra banky tak ušetrí ročne na mesačných splátkach 324 €, ktoré môže použiť napríklad na nákup nového spotrebiča alebo spríjemnenie dovolenky. Úspora za celú dobu splatnosti je 9720 €.

Najvýhodnejšie podmienky v histórii Slovenska

Situácia na slovenskom realitnom trhu je v súčasnosti tiež nadmieru priaznivá. Dokazujú to viaceré indikátory dostupnosti bývania. „Vďaka minuloročnému poklesu úrokových sadzieb úverov na bývanie v eurozóne sú dnes tieto úvery poskytované za najvýhodnejších podmienok v histórii Slovenskej republiky. Kombinácia nízkych úrokových sadzieb a prepad cien nehnuteľností z predošlých rokov spolu vytvárajú maximálnu dostupnosť bývania od roku 2002," vysvetľuje ekonomický analytik Boris Fojtík.

V prípade kúpy bytu v Bratislave s celkovou rozlohou 70 m 2 by sme v roku 2014 potrebovali necelých 9 hrubých priemerných ročných platov, kým historicky sa táto hodnota pohybuje v priemere okolo 10 ročných platov. V regiónoch ako je Nitra alebo Trenčín by na kúpu bytu bolo potrebných ani nie 5 hrubých ročných platov, čo znamená opäť úsporu jedného hrubého ročného platu v porovnaní s historickým priemerom.

Bude vás zaujímať:

Podmienky na získanie

Vypočítajte si vašu hypotéku

Prihláste sa a vložte PR článok

Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky

Už ich dostanete dokonca aj v Kauflande.

Nová michalovská nemocnica otvorí brány: toto musíte vidieť!

Nová nemocnica je na svete a len dni ostávajú do jej otvorenia.

Čerešne - miesto, kde môžete žiť podľa seba

Všestranná funkčnosť, nadčasovosť a dizajn - atribúty projektu, aký nemá v Bratislave obdobu. Vzniká komplexný priestor na žitie.

Ochráňte pred zlodejmi celé vozidlo vďaka VAM Akustik

Vaše auto stojí pred domom a vy striehnete, pretože ste videli na ulici podivné indivíduá.