Upozornenie: Ostáva posledných 2500 hypoték s úrokom 2 %

Hypotéku s úrokom len 2 % získa najrýchlejších 2500 klientov. Žiadne od, ale rovné 2 % získa naozaj každý.

Tatra banka oslavuje 25. výročie svojho založenia a pri tejto príležitosti uvádza limitovanú ponuku 2500 hypoték s úrokovou sadzbou 2 % pri 3-ročnej fixácií.

Domácnosť ušetrí na splátkach tisíce eur

Vezmime si ako modelový príklad 3-izbový byt v hodnote 70 000 € a dobou splácania 30 rokov. Pri priemernej trhovej sadzbe, ktorá bola vo februári 2,75%, by sme zaplatili každý mesiac splátku vo výške 286 €. Stačí však, aby úroková sadzba klesla na 2 %, tak ako pri limitovanej ponuke od Tatra banky, a naša mesačná splátka je hneď len 259 €.

Domácnosť s úrokom od Tatra banky tak ušetrí ročne na mesačných splátkach 324 €, ktoré môže použiť napríklad na nákup nového spotrebiča alebo spríjemnenie dovolenky. Úspora za celú dobu splatnosti je 9720 €.

Najvýhodnejšie podmienky v histórii Slovenska

Situácia na slovenskom realitnom trhu je v súčasnosti tiež nadmieru priaznivá. Dokazujú to viaceré indikátory dostupnosti bývania. „Vďaka minuloročnému poklesu úrokových sadzieb úverov na bývanie v eurozóne sú dnes tieto úvery poskytované za najvýhodnejších podmienok v histórii Slovenskej republiky. Kombinácia nízkych úrokových sadzieb a prepad cien nehnuteľností z predošlých rokov spolu vytvárajú maximálnu dostupnosť bývania od roku 2002," vysvetľuje ekonomický analytik Boris Fojtík.

V prípade kúpy bytu v Bratislave s celkovou rozlohou 70 m 2 by sme v roku 2014 potrebovali necelých 9 hrubých priemerných ročných platov, kým historicky sa táto hodnota pohybuje v priemere okolo 10 ročných platov. V regiónoch ako je Nitra alebo Trenčín by na kúpu bytu bolo potrebných ani nie 5 hrubých ročných platov, čo znamená opäť úsporu jedného hrubého ročného platu v porovnaní s historickým priemerom.

Bude vás zaujímať:

Podmienky na získanie

Vypočítajte si vašu hypotéku

Attracting talent – Why Millennials are choosing to join Johnson

Millennials are the largest pool of potential employees, and the most attractive because of their high education level.

Aké sú gastrotrendy pre rok 2018?

Známy šéfkuchár Vojto Artz prezradil, čo bude hýbať svetom gastronómie v roku 2018.

Chcete bývať na dobrom mieste? Zakotvite v Adlerovej!

Nový projekt na Furči nerobí kompromisy medzi dostupnosťou a pokojným bývaním.

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.