Piatok, 30. október, 2020 | Meniny má Simon, SimonaKrížovkyKrížovky

Upozornenie: Ostáva posledných 2500 hypoték s úrokom 2 %

Hypotéku s úrokom len 2 % získa najrýchlejších 2500 klientov. Žiadne od, ale rovné 2 % získa naozaj každý.

Tatra banka oslavuje 25. výročie svojho založenia a pri tejto príležitosti uvádza limitovanú ponuku 2500 hypoték s úrokovou sadzbou 2 % pri 3-ročnej fixácií.

Domácnosť ušetrí na splátkach tisíce eur

Vezmime si ako modelový príklad 3-izbový byt v hodnote 70 000 € a dobou splácania 30 rokov. Pri priemernej trhovej sadzbe, ktorá bola vo februári 2,75%, by sme zaplatili každý mesiac splátku vo výške 286 €. Stačí však, aby úroková sadzba klesla na 2 %, tak ako pri limitovanej ponuke od Tatra banky, a naša mesačná splátka je hneď len 259 €.

Domácnosť s úrokom od Tatra banky tak ušetrí ročne na mesačných splátkach 324 €, ktoré môže použiť napríklad na nákup nového spotrebiča alebo spríjemnenie dovolenky. Úspora za celú dobu splatnosti je 9720 €.

Najvýhodnejšie podmienky v histórii Slovenska

Situácia na slovenskom realitnom trhu je v súčasnosti tiež nadmieru priaznivá. Dokazujú to viaceré indikátory dostupnosti bývania. „Vďaka minuloročnému poklesu úrokových sadzieb úverov na bývanie v eurozóne sú dnes tieto úvery poskytované za najvýhodnejších podmienok v histórii Slovenskej republiky. Kombinácia nízkych úrokových sadzieb a prepad cien nehnuteľností z predošlých rokov spolu vytvárajú maximálnu dostupnosť bývania od roku 2002," vysvetľuje ekonomický analytik Boris Fojtík.

V prípade kúpy bytu v Bratislave s celkovou rozlohou 70 m 2 by sme v roku 2014 potrebovali necelých 9 hrubých priemerných ročných platov, kým historicky sa táto hodnota pohybuje v priemere okolo 10 ročných platov. V regiónoch ako je Nitra alebo Trenčín by na kúpu bytu bolo potrebných ani nie 5 hrubých ročných platov, čo znamená opäť úsporu jedného hrubého ročného platu v porovnaní s historickým priemerom.

Bude vás zaujímať:

Podmienky na získanie

Vypočítajte si vašu hypotéku

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

O prenájom auta majú čoraz väčší záujem aj malé firmy. Ušetria

Pri operatívnom lízingu šetria podnikatelia náklady na zriadenie vozového parku, no odpadajú im aj starosti so servisom vozidiel.

Koronakríza: Pomoc našej banky počas pandémie ocenili vo svete

Prestížny magazín Global Finance hodnotil banky za pomoc počas pandémie. Cenu za líderstvo v kríze získala Slovenská sporiteľňa.

Magazín SME Ženy už v predaji

Novembrové vydanie nájdete v stánkoch od 29. októbra 2020