Sobota, 22. február, 2020 | Meniny má Etela

Prosecco najvyššej triedy z Valdobbiadene DOCG v Bratislave

Na pozvanie spoločnosti Provino príde navštíviť Bratislavu obchodný riaditeľ spoločnosti Domus-pictA.

pcdomuspictamenu-r223_res.jpgNa pozvanie spoločnosti Provino príde navštíviť Bratislavu obchodný riaditeľ spoločnosti Domus-pictA, pán  Massimo Varago s manželkou Bennis a vo štvrtok 23.4. o 19.00 v reštaurácii Parcafe odprezentuje v rámci galavečera krásnu kolekciu svojich vín.

Vinárstvo Domus-pictA vzniklo v tom istom roku ako bolo založené moderné Taliansko,  v roku 1861 v dome  miestneho umelca, maliara Cadorina.  Maliar pripravil projekt, ktorý zasiahol do stien celej vily, zobrazujúce štyri ročné obdobia. Vila prežila aj ťažké boje na rieke Piave koncom prvej svetovej vojny, bola precízne zrekonštruovaná a dodnes slúži na účely bývania majiteľom vinárstva, rodine Spagnol. Domus-pictA vyrábalo spočiatku vína len pre potešenie svojich majiteľov a priateľov, až neskôr aj na uspokojenie požiadaviek trhu. Dnes dokáže v dobrých ročníkoch vyrobiť až 1 milión skvelého Prosecca, samozrejme v modernom a technologicky špičkovo zariadenom vinárstve, postavenom pri vinohradoch priamo v meste Valdobbiadene.

Mikroregión Valdobbiadene – Conegliano DOCG  je právom považované za "moderné Champagne" a Domus-pictA patrí  svojou vysokou kvalitou k špičke medzi 140 výrobcami Prosecca v tejto oblasti. Ultimatívna kvalita má pôvod v prvotriednych historických vinohradoch, ktoré sa nachádzajú na svahoch oboch centier oblasti (oblasť DOCG Valdobbiadene/Conegliano), ako aj nových vinohradoch v oblasti DOC Treviso, ktoré  priamo hraničia s  DOCG oblasťou. Komplexným vinohradníctvom s prvkami biodynamického obhospodarovania vinohradov je Domus-pictA priekopníkom týchto trendov v oblasti. A samotné vína dokážu okúzliť milovníkov osviežujúcich sektov nielen nádhernými maľovanými etiketami, ale predovšetkým a najmä skvelou ovocnou chuťou s jemným a dlhotrvajúcim perlením.

Rezervacie: parcafe@parcafe.sk

Tipy na darček pre krstniatko

Byť krstným rodičom je pocta. Ide o vzťah, ktorý prehlbuje vzťahy, robí vás súčasťou užšieho rodinného kruhu.

Viete aké je študentské mesto na Slovensku?

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici poskytuje kvalitné vysokoškolské vzdelávanie.

Zvažujete štúdium? A prečo nie v Prahe?

Metropolitná univerzita Praha (MUP) má ako jedna z malého množstva skromných vysokých škôl v Českej republike štatút univerzity.