Pondelok, 20. marec, 2023 | Meniny má Víťazoslav

Kraj pokračuje v podpore rozvoja cyklistiky

Snahou Trenčianskeho samosprávneho kraja spolu so Zlínskym a Juhomoravským krajom je podporiť atraktivitu cykloturistiky v prihraničnom území.

Snahou Trenčianskeho samosprávneho kraja spolu so Zlínskym a Juhomoravským krajom je podporiť atraktivitu cykloturistiky v prihraničnom území.

Tento zámer v súčasnosti podporili aj dva projekty z Fondu mikroprojektov Operačného programu cezhraničnej spolupráce SR-ČR 2007-2013.

Nový cyklistický sprievodca a cyklomapy

V súlade s dlhodobými cieľmi TSK  v oblasti rozvoja cykloturistiky sú pripravené dva mikroprojekty zamerané hlavne na tlač a distribúciu cyklomáp. Ich zmyslom je propagácia cykloturistiky tuzemskej a zahraničnej verejnosti a zvýšenie atraktivity cykloturistiky v prihraničnom území prostredníctvom realizácie propagačných a prezentačných aktivít.

Prvý mikroprojekt „Spolupráca Juhomoravského kraja a Trenčianskeho samosprávneho kraje v oblasti cyklistiky“ je zameraný na tvorbu cyklosprievodcu a prihraničnej cykloturistickej mapy TSK  a JMK. Druhý mikroprojekt „Spoznávaj prihraničie Trenčianskeho a Zlínskeho kraja zo sedla bicykla" zahŕňa tvorbu mapy cykloturistických trás a tiež konferenciu „Spoznávaj prihraničie Trenčianskeho a Zlínskeho kraja zo sedla bicykla".

Navrhnite svoju cyklotrasu

Zámerom TSK je vytvoriť v spolupráci s mestami a obcami Trenčianskeho kraja cyklistický región, kde bude dostatok cyklistických chodníkov, ale aj cykloturistických trás. Fanúšikovia cyklistiky majú preto možnosť navrhnúť svoju vlastnú cyklistickú trasu, ktorá by podľa nich bola vhodná na rekognoskáciu a vyznačenie cykloturistickým značením.

Prípravy na značenie trás a samotná realizácia sa uskutočnia v spolupráci so Slovenským cykloklubom, s ktorým TSK v júli 2014 podpísal Dohodu o spolupráci. Zasielanie návrhov nie je časovo obmedzené. Ich adresátom je cyklokoordinátor TSK Matej Tinka, ktorý ich prijíma na e-mailovej adrese matej.tinka@tsk.sk , na telefónnom čísle 0901 918 196 alebo 032/6555 753 alebo priamo na adrese Úradu TSK: K dolnej stanici 7282/20A, 911 01 Trenčín.

Úrad TSK opäť v súťaži Do práce na bicykli

Šetriť životné prostredie, zvyšovať kvalitu života v mestách a pozdvihnúť status cyklistickej dopravy v regióne. Aj také sú ciele druhého ročníka celonárodnej súťaže Do práce na bicykli, ktorú vyhlasuje Národný cyklokoordinátor z Ministerstva dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR.

V rámci podpory zázemia cykloturistiky v kraji sa opätovne prihlásil aj Úrad TSK, za ktorý bude súťažiť dvojnásobný počet tímov. Kým v priebehu uplynulého ročníka úrad TSK reprezentovali dva tímy, v súčasnosti si nahlásené už štyri. Medzi nimi nechýba ani víťazný tím v počte kilometrov z minulého roka, na čele ktorého opäť stojí predseda Trenčianskeho samosprávneho kraja, Jaroslav Baška. Súťaž Do práce na bicykli potrvá v priebehu mája.

SkryťVypnúť reklamu

Inzercia - Tlačové správy

1. Amazon v Seredi dáva veciam druhý život
  2. Katka so vzácnym ochorením: Rozhodla som sa, že deti mať nebudem
  3. Ako riešia krízu v zahraničí? Nižšia daň, zľavy z odvodov, zmrazená cena potravín
  4. Ako môžu elektromobily znížiť náklady vašej firmy?
  5. Okuliarové šošovky ZEISS SmartLife
  6. Čím je Azúrové pobrežie tak príťažlivé? Zistíte po pár chvíľach
  7. Náš mobil môžu ovládať na diaľku, ale dá sa tomu zabrániť
  8. Tipuj dedinský futbal online a vyhraj zájazd na Ligu majstrov
  1. Spoločnosť AGEL SK a VŠZaSP podpísali zmluvu o spolupráci
  2. Čo všetko potrebujete vedieť, ak chcete tehlovú fasádu
  3. Bývanie, ktoré má všetkých "5P"
  4. Nový e-book od BaseLinker Kompletný sprievodca po marketplacoch
  5. Okuliarové šošovky ZEISS SmartLife
  6. Ako môžu elektromobily znížiť náklady vašej firmy?
  7. Verve services - upratovacia firma, ktorá vznikla z nuly
  8. Kedy s dieťaťom prvýkrát k zubárovi? Odpoveď vás prekvapí
  1. Doba nízkych úrokov je späť. Garantovaná hypotéka 1,49% 13 470
  2. Náš mobil môžu ovládať na diaľku, ale dá sa tomu zabrániť 12 889
  3. Ako riešia krízu v zahraničí? Nižšia daň, zmrazená cena potravín 10 904
  4. Čím je Azúrové pobrežie tak príťažlivé? Zistíte po pár chvíľach 8 952
  5. Jednoznačný recept na úspech? Buďte pripravení prispôsobiť sa 7 702
  6. Aké sú NAJ slovenské chute? Prezradili ich známi výrobcovia 5 518
  7. Okuliarové šošovky ZEISS SmartLife 2 724
  8. Amazon v Seredi dáva veciam druhý život 2 485
SkryťVypnúť reklamu

Týka sa vedeckovýskumnej a vzdelávacej oblasti a taktiež prepojenia teórie s praxou.

7 h

Fasáda je viac ako len estetický prvok domu.

INZERCIA 8 h

Priamo pod svahmi Devínskej Kobyly vyrastie projekt Stockerka. Ide o výnimočné bývanie, ktoré disponuje skvelými parametrami.

11 h
SkryťZatvoriť reklamu