Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Martin Borguľa je proti zrušeniu bezplatnej MHD pre ZŤP

BRATISLAVA, 8. júla 2015 – Predseda poslaneckého KLUBU PRE BRATISLAVU Martin Borguľa poslal dnes mestským poslancom otvorený list, vktorých ich žiada zvolať mimoriadne zasadnutie Mestského zastupiteľstva.

To by malo mať jediný bod programu – zrušenie uznesenia č. 217/2015, v rámci ktorého bola zrušená bezplatná mestská doprava pre zdravotne ťažko postihnutých, darcov krvi aúčastníkov protifašistického odboja. Uvedené uznesenie bolo schválené na zasadnutí Mestského zastupiteľstva dňa 25. júna 2015.

Na júnovom zasadnutí bol predložený materiál o rozšírení Bratislavskej integrovanej dopravy a schválení zavedenia jej 3. etapy. V rámci tohto materiálu sa nachádzala aj časť o zrušení bezplatnej MHD pre ZŤP, darcov krvi a protifašistických odbojárov

„Na túto časť materiálu nás neupozornil primátor, ani členovia Dopravnej komisie. O tom, že v materiáli o integrovanej doprave sa hovorí zároveň o zrušení bezplatnej MHD pre uvedené kategórie občanov, nepadlo ani slovo. Ja, ako aj mnohí ďalší poslanci pokladáme túto skutočnosť zo strany primátora aj Dopravnej komisie za zavádzajúce,“ povedal Martin Borguľa.

Martin Borguľa by chcel túto vec napraviť a riešenie vidí v zrušení uznesenia, a to na mimoriadnom zasadnutí Mestského zastupiteľstva, ktoré by sa venovalo len tejto téme.

„Mojim kolegom, mestským poslancom som poslal list, v ktorom som ich vyzval na zvolanie mimoriadneho zasadnutia MZ. V zmysle čl. 4 Rokovacieho poriadku ho zvolá primátor, ak oň požiada aspoň tretina poslancov. Verím, že poslanci si uvedomujú zodpovednosť voči svojim voličom a mimoriadne MZ k uvedenej téme bude zvolané,“ povedal na záver Martin Borguľa.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné

Porsche ide vlastnou cestou. Dokazuje, že komfort a športová jazda sa nevylučujú, pričom nadšencov oslovuje aj ako plug-in hybrid.

Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?

Dovážame nielen citrusy, ale aj zemiaky.

UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení

Vlastníkom AXA na Slovensku sa stala UNIQA. Pre klientov sa nič nemení. Ich úspory v dôchodkových fondoch budú v bezpečí .