Úspešná tradícia Týždňa vedy a techniky pokračuje aj tento rok!

Týždeň vedy a techniky sa na Slovensku bude konať tento rok už po dvanásty raz.

Týždeň vedy a techniky nabitý vzrušujúcimi zážitkami zo sveta vedy, výskumu a techniky sa na Slovensku bude konať tento rok už po dvanásty raz.

Jeho história sa u nás začala písať v roku 2004, kedy sa Slovensko, ako nová členská krajina Európskej únie, po prvýkrát pripojilo k Európskemu týždňu vedy. Ten vyhlasovala a organizovala Európska komisia v európskych štátoch už niekoľko rokov. Jeho poslaním bolo priblížiť Európanom vedu „cestou ukážok a vlastným objavovaním“. V roku 2005 sa po prvý raz na Slovensku uskutočnil Európsky týždeň vedy na Slovensku.

Už prvý ročník podujatia zvýšil záujem slovenskej verejnosti o vedu a techniku. Vytvoril zároveň priestor na dialóg medzi vedcami, odborníkmi ale i laickou verejnosťou. O správnosti a nevyhnutnosti rozhodnutia zapojiť sa do tejto aktivity presviedča každoročne vyšší a intenzívnejší záujem verejnosti o poznanie a popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.

Týždeň vedy a techniky na Slovensku nielenže verejnosť informuje a vzdeláva, ale pestrými a pútavými akciami pre všetky vekové kategórie poskytuje atraktívny priestor pre tvorivosť, interaktivitu a súťaživosť.

Aj tento rok Týždeň vedy a techniky ponúka množstvo zaujímavých podujatí, z ktorých si určite každý vyberie. Od súťaží pre najmenších a odborných prednášok, cez filmový festival až po dni otvorených dverí rôznych vedeckých inštitúcií. Program je naozaj bohatý, stačí len sledovať pravidelné aktualizácie na stránke www.tyzdenvedy.sk. Tohtoročný Týždeň vedy a techniky sa bude konať v dňoch 9. 11 - 15. 11. 2015. Nahliadnite s nami do sveta vedy a techniky. Tešíme sa na stretnutie.

Podujatie organizuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Centrum vedecko-technických informácií SR v spolupráci s Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.

logolista-r500_res.jpg

Objavte majestátne Tatry kúsok po kúsku

Miesto nerušeného oddychu, športového vyžitia a adrenalínových zážitkov. Aj také sú Tatry.

Alarica – new business project in the market of shoes

The difference of the Alarica platform from the other marketplaces is it’s narrow specialization and payment policy.

Ako jazdiť na snehu alebo ľade?

Základom je menej otáčok a brzdiť ešte pred zákrutou.

Egejská riviéra: Ktoré letovisko je pre vás najlepšie?

Pomôžeme vám rozhodnúť sa, ktorú destináciu na pobreží Egejského mora si vybrať.