Streda, 23. október, 2019 | Meniny má Alojzia

Úspešná tradícia Týždňa vedy a techniky pokračuje aj tento rok!

Týždeň vedy a techniky sa na Slovensku bude konať tento rok už po dvanásty raz.

Týždeň vedy a techniky nabitý vzrušujúcimi zážitkami zo sveta vedy, výskumu a techniky sa na Slovensku bude konať tento rok už po dvanásty raz.

Jeho história sa u nás začala písať v roku 2004, kedy sa Slovensko, ako nová členská krajina Európskej únie, po prvýkrát pripojilo k Európskemu týždňu vedy. Ten vyhlasovala a organizovala Európska komisia v európskych štátoch už niekoľko rokov. Jeho poslaním bolo priblížiť Európanom vedu „cestou ukážok a vlastným objavovaním“. V roku 2005 sa po prvý raz na Slovensku uskutočnil Európsky týždeň vedy na Slovensku.

Už prvý ročník podujatia zvýšil záujem slovenskej verejnosti o vedu a techniku. Vytvoril zároveň priestor na dialóg medzi vedcami, odborníkmi ale i laickou verejnosťou. O správnosti a nevyhnutnosti rozhodnutia zapojiť sa do tejto aktivity presviedča každoročne vyšší a intenzívnejší záujem verejnosti o poznanie a popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.

Týždeň vedy a techniky na Slovensku nielenže verejnosť informuje a vzdeláva, ale pestrými a pútavými akciami pre všetky vekové kategórie poskytuje atraktívny priestor pre tvorivosť, interaktivitu a súťaživosť.

Aj tento rok Týždeň vedy a techniky ponúka množstvo zaujímavých podujatí, z ktorých si určite každý vyberie. Od súťaží pre najmenších a odborných prednášok, cez filmový festival až po dni otvorených dverí rôznych vedeckých inštitúcií. Program je naozaj bohatý, stačí len sledovať pravidelné aktualizácie na stránke www.tyzdenvedy.sk. Tohtoročný Týždeň vedy a techniky sa bude konať v dňoch 9. 11 - 15. 11. 2015. Nahliadnite s nami do sveta vedy a techniky. Tešíme sa na stretnutie.

Podujatie organizuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Centrum vedecko-technických informácií SR v spolupráci s Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.

Načítavám video...

logolista-r500_res.jpg

Grafickí dizajnéri ukázali, ako možno zmeniť charakter miesta

Spravili nový „mejkap“ jednej prevádzky, ale Centrum stále nefunguje ako celok.

Zabudni na prvoplánové kostýmy. Tu sa budeš skutočne báť

Nebavia ťa halloweenske párty? Kašli na ne. Neďaleko Bratislavy otvárajú Strašidelný dom pre silné žalúdky.

Komerčné priestory v Jarabinkách: Istí zákazníci = isté tržby

Podnikateľom v obchode a službách sa črtá zaujímavá príležitosť. V predaji sú nové komerčné priestory v Jarabinkách.