Úspešná tradícia Týždňa vedy a techniky pokračuje aj tento rok!

Týždeň vedy a techniky sa na Slovensku bude konať tento rok už po dvanásty raz.

Týždeň vedy a techniky nabitý vzrušujúcimi zážitkami zo sveta vedy, výskumu a techniky sa na Slovensku bude konať tento rok už po dvanásty raz.

Jeho história sa u nás začala písať v roku 2004, kedy sa Slovensko, ako nová členská krajina Európskej únie, po prvýkrát pripojilo k Európskemu týždňu vedy. Ten vyhlasovala a organizovala Európska komisia v európskych štátoch už niekoľko rokov. Jeho poslaním bolo priblížiť Európanom vedu „cestou ukážok a vlastným objavovaním“. V roku 2005 sa po prvý raz na Slovensku uskutočnil Európsky týždeň vedy na Slovensku.

Už prvý ročník podujatia zvýšil záujem slovenskej verejnosti o vedu a techniku. Vytvoril zároveň priestor na dialóg medzi vedcami, odborníkmi ale i laickou verejnosťou. O správnosti a nevyhnutnosti rozhodnutia zapojiť sa do tejto aktivity presviedča každoročne vyšší a intenzívnejší záujem verejnosti o poznanie a popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.

Týždeň vedy a techniky na Slovensku nielenže verejnosť informuje a vzdeláva, ale pestrými a pútavými akciami pre všetky vekové kategórie poskytuje atraktívny priestor pre tvorivosť, interaktivitu a súťaživosť.

Aj tento rok Týždeň vedy a techniky ponúka množstvo zaujímavých podujatí, z ktorých si určite každý vyberie. Od súťaží pre najmenších a odborných prednášok, cez filmový festival až po dni otvorených dverí rôznych vedeckých inštitúcií. Program je naozaj bohatý, stačí len sledovať pravidelné aktualizácie na stránke www.tyzdenvedy.sk. Tohtoročný Týždeň vedy a techniky sa bude konať v dňoch 9. 11 - 15. 11. 2015. Nahliadnite s nami do sveta vedy a techniky. Tešíme sa na stretnutie.

Podujatie organizuje Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR, Centrum vedecko-technických informácií SR v spolupráci s Národným centrom pre popularizáciu vedy a techniky v spoločnosti.

Načítavám video...

logolista-r500_res.jpg

Pracoval som v mekáči a vydržal tri dni. Hranolky sú prekliatie

Zážitok je dobrý, mal by to zažiť každý.

Slovenské ovocie a zelenina - máme ich v obchodoch dostatok?

Slovenskí farmári naplno využívajú skvelé vlastnosti našej pôdy. Vďaka tomu nájdeme na pultoch čerstvú domácu zeleninu a ovocie.

Kartou míňame viac. Čo by obchodníci mali vedieť o zákazníkoch

Keš prestáva obchodníkom zarábať.

Autokamery Mio a navigace teď s 3letou záruční dobou

Tříletou garanci na autokamery a navigace Mio teď získají všichni, kteří si koupí jeden z produktů Mio do konce roku 2018