Slováci prvý krát zvíťazili na prestížnom festivale v Cannes

BRATISLAVA 19. októbra - Cenu za najlepší 3D film na prestížnom festivale Cannes Corporate Media & TV Awards 2015 si po prvý raz v histórii tohto podujatia odniesli Slováci. Ocenená snímka Odysea energie, ktorú produkovala slovenská firma Strategic, sa vyrábala približne osem mesiacov a spolupracovalo na nej asi 40 ľudí.

"Sme veľmi poctení, že našu prácu ocenili na festivale v Cannes. Cena v podobe delfína, pre nás znamená jedno veľké ďakujem za prácu, nápady a energiu, ktorú sme do filmu spoločne ako tím investovali," povedala výkonná producentka zo spoločnosti Strategic Katarína Krivosudská. Asi sedemminútový film Odysea energie ilustruje všetky dôležité etapy zrodu zdrojov energie a ich využitie. Film Odysea energie je možné vzhliadnuť jedine v informačnom centre Energoland, ktoré sa nachádza pri jadrových elektrárňach Mochovce. Snímka je súčasťou 33 interaktívnych expozícií a premieta sa v plne automatizovanom 3D kine.

Pozrite si trailer k filmu:

Na šiestom ročníku udeľovania cien za najlepšie audiovizuálne diela, ktorý sa konal 15. októbra 2015, si cenu prebrali Katarína Krivosudská z agentúry Strategic, s.r.o. a Miroslav Šarišský zo Slovenských elektrární, a.s.

Cannes Corporate Media & TV Awards je jedným z najprestížnejších svetových festivalov v audiovizuálnom priemysle v komerčnej sfére. Porota udeľuje spomedzi stoviek prihlásených diel z celého sveta sošky v podobe delfína v niekoľkých desiatkach kategórií.

O spoločnosti Strategic, s. r. o.

Spoločnosť sa zaoberá najmä inováciami moderných technológií a kreatívneho obsahu, pričom využíva zariadenia ovládané interaktívne a dotykovo. Snaží sa tak spájať zobrazovaciu techniku (led, lcd, projekcie, hologramy a pod.) s kreatívnym, plnohodnotným a zaujímavým obsahom. Firma produkuje animácie, reklamné spoty, filmy, 2D, 3D reklamné kampane, firemné identity, aplikácie a iné. Viac o spoločnosti: www.strategic.sk

Prihláste sa a vložte PR článok

Mladí vodiči preferujú čoraz silnejšie autá

Šoféri do 25 rokov si trúfajú na stále výkonnejšie, luxusnejšie a viac vybavené vozidlá

Ako sa zbaviť chladnej podlahy

Pri zateplení sa často zabúda na úniky tepla do nevykurovanej pivnice či garáže. Ako vyriešiť problém „studeného“ prízemia?

V tomto roku si už konečne užijem Vianoce bez vrások

Túto modlitbu odriekame s nádejou v hlase každý rok, ale zakaždým nás predvianočný zhon pohltí a my i naša pleť trpíme. Čo s tým?

Online analýza spotreby elektriny vám pomôže ušetriť

Máme pre vás zaujímavé tipy, ako dosiahnuť úsporu na elektrine.