Pondelok, 24. február, 2020 | Meniny má Matej

Refinancovanie je ako puzzle. Zložiť ho nie je zložité

Nie ste spokojní s tým, koľko platíte za svoj úver či pôžičku? Nabrali ste si ich naraz viac a splátky vám prerastajú cez hlavu? Poupratujte si. Refinancujte.

S dobrou ponukou si spojíte viaceré úvery do jedného, alebo ich vymeníte za lepší. Môžete si tak znížiť sumu, ktorú svojej banke platíte, rovnako ako upraviť nepriaznivú úrokovú sadzbu. Alternatív, ako si sprehľadniť rodinné hospodárenie, je niekoľko. Načo sa uspokojiť len s konfekčnou bankovou ponukou, keď si môžete vybrať model refinancovania šitý priamo na mieru vašich potrieb? ČSOB pre vás osobne zhodnotí vašu finančnú situáciu a odporučí najvýhodnejší postup. „Klientske poradenstvo je kľúčové“, hovorí Anna Kreuzingerová, riaditeľka Odboru pre spotrebné financovanie ČSOB a dodáva: „ako laik môžem mať síce predstavu, ale je to podobné, ako keď idem k lekárovi. Viem si o svojom probléme niečo vopred naštudovať, no v konečnom dôsledku je indikácia na určení odborníkom. Presne tak je to v banke. Skúsený analytik mi pomôže nájsť riešenie, ktoré je pre mňa osobne najrozumnejšie“.

Podľa A.Kreuzingerovej je pre klienta dôležitým rozhodovacím momentom ten, keď dostáva informáciu o sadzbe. Upozorňuje však, že výška úrokovej sadzby je iba jednou časťou pomyselnej puzzle skladačky. „Treba sa pýtať, čo percentá pre klienta znamenajú vo finále. Čo všetko mu banka za tie percentá dovolí? Musí mať v banke otvorený účet? Môže robiť predčasné splátky? Bude za ne platiť?“

ČSOB klienta v ničom neobmedzuje. Stopercentná zľava za poskytnutie úveru, výhodná úroková sadzba už od 5,5 % p.a., či výrazne nižšie mesačné splátky sú bonusom za dôveru. Samozrejmosťou je bezplatná možnosť mimoriadnych mesačných splátok a navýšenia úveru.

Viac informácií nájdete na refinancujte.sk.

490x300-r861_res.jpg

Denník SME s odznakom Nie v našej krajine

Odznak proti extrémizmu nájdete vložený v denníku SME v utorok 25. februára.

Nestarnú, ale dozrievajú

Objavili sme pre vás inšpiratívnych slovenských mužov, o ktorých ste možno nepočuli, a predsa stojí za to sa s nimi zoznámiť.

Tipy na darček pre krstniatko

Byť krstným rodičom je pocta. Ide o vzťah, ktorý prehlbuje vzťahy, robí vás súčasťou užšieho rodinného kruhu.