Chcete nebankovú pôžičku? Nezabudnite na ich dôsledné porovnanie

Viacero ľudí si požičiava od nebankových spoločností rôzne menšie aj väčšie úvery na rozličné účely. V prípade nebankových spoločností je ale na mieste opatrnosť, najmä po viacerých medializovaných informáciách. Treba preto venovať čas aj porovnaniu viacerých možností.

Nebankové úvery nie sú len zlo

Napriek tomu, že určite existovali alebo existujú aj také nebankové subjekty, ktoré mali naozaj veľmi vysoké úročenie alebo pre klientov zjavne nevýhodné podmienky, netreba všetky úvery tohto typu hneď zavrhnúť. Pre ľudí, ktorí majú záujem o rýchlu a jednoduchú pôžičku, sú totiž bankové úvery často krát nedostupné či už z dôvodu nízkej bonity, prípadne aj preto, že ich vybavenie môže byť spojené so zvýšenou administratívou.

Práve pre tento typ klientov môžu byť alternatívou nebankové pôžičky. Tie existujú vo forme menších pôžičiek prakticky na čokoľvek, ale aj ako väčšie spotrebiteľské alebo nebankové spotrebné úvery, napríklad aj na prefinancovanie kúpy nového alebo ojazdeného auta, prípadne aj na väčšie investície súvisiace napríklad s bývaním. Veľmi často poskytujú nebankovky aj refinančné úvery na splatenie starých dlhov.

Overení poskytovatelia majú širokú ponuku

Práve dlhodobo overení poskytovatelia nebankových úverov môžu pomôcť klientovi vtedy, ak potrebuje rýchlo a jednoducho zohnať napríklad menšiu pôžičku. Veľmi často sa využívajú krátkodobé pôžičky formou SMS alebo online úveru cez internet, ktoré sa dajú vybaviť aj bez zbytočného dokladovania alebo overovania, vďaka čomu sú alternatívou pre každého, kto potrebuje peniaze na preklenutie nepriaznivej finančnej situácie.

Nebankové spoločnosti tiež poskytujú aj väčšie úvery, napríklad veľmi známe je prefinancovanie nákupu auta na splátky či už vo forme leasingu alebo vo forme účelového úveru. Pokiaľ si dostatočne dobre porovnáte jednotlivé ponuky, dáte si pozor na zmluvné podmienky a prepočítate si už vopred, koľko za úver zaplatíte, môžete si požičať aj od nebankových subjektov bez obavy z nekalých praktík alebo extrémneho úročenia.

Recenzie a prehľadné porovnanie na jednom mieste

Aby to mal prípadný záujemca ešte jednoduchšie, známy spravodajský webový portál webnoviny.sk pripravil porovnanie a recenzie nebankových úverov na jednom mieste v prehľadnej forme. Výhodou je, že záujemca tu nájde komplexné informácie o ponuke najznámejších a overených nebankových spoločností a získa základný prehľad o tom, aké sú vlastne možnosti v prípade týchto úverov.

V tomto článku nájdete tiež aj orientačné úverové a finančné limity pre každý typ úveru alebo jeho poskytovateľa, dozviete sa aj o tom, na čo a na aký účel sa daná pôžička hodí a tiež získate jednoducho a za pomerne krátky čas všetky potrebné informácie potrebné pre to, aby ste sa mohli rozhodnúť zodpovedne a rozumne. Namiesto toho, aby ste si museli informácie vyhľadávať sami na internete, tu ich máte doslova na dlani a maximálne zrozumiteľne.

Aj pred výplatou, aj na dlhodobejšiu splatnosť

V prípade nebankových pôžičiek je ponuka naozaj veľká a požičať sa dajú napríklad aj menšie úvery, ktoré slúžia napríklad ak máte nečakané výdavky a potrebujete len niekoľko desiatok či stoviek € napríklad týždeň či dva pred výplatou. Na druhú stranu, existujú aj také úverové produkty, ktoré slúžia aj na prefinancovanie väčšej investície, napríklad do domácnosti

Výhodou je, že:

• Jednoduché a rýchle porovnanie všetkých typov úverov prináša práve skvelý prehľad v článku na jednom mieste, niečo podobné ako má napríklad aj SME
  • Dozviete sa všetko potrebné o tom, aké majú výhody a aké majú nevýhody rôzne typy pôžičiek
  • Ide v podstate aj o zoznam overených poskytovateľov úverov s licenciou od NBS, čo je veľmi dôležitý signál o serióznosti danej nebankovky

Nový kancelársky koncept myhive už aj v Bratislave

IMMOFINANZ uvádza svoju medzinárodnú kancelársku značku myhive. Z budov Polus Towers I a II sa stávajú myhive Polus Towers.

Sprievodca pivnou kultúrou v Berlíne. Majú Nemci dobré pivo?

Aké pivo majú Nemci najradšej a vedia vôbec správne načapovať plzničku?

Alexej Fulmek: Bol som dlho v SME

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vianočné vydanie SME s knihou len za 4,99 €.

HC Košice podporí „štefanskym“ zápasom košickú detskú onkológiu

Metropolitný hokejový klub HC Košice je dlhoročným podporovateľom detskej onkológie v hlavnom meste východného Slovenska.