Piatok, 19. apríl , 2019

10 důvodů, proč se hlásit na Přírodovědeckou fakultu MU v Brně

Chcete studovat ve špičkově vybavených učebnách i laboratořích a zapojit se do výzkumu v našich uznávaných vědeckých týmech?

Zajímá vás, co nabízíme uchazečům o studium a jak vycházíme vstříc studentům ze Slovenska? Odpovědi najdete v našem stručném přehledu.

1. Studium přírodních věd a matematiky je z hlediska uplatnění na trhu práce perspektivní

Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity připravuje studenty na kariéru vědeckých pracovníků, středoškolských učitelů či odborníků schopných samostatné experimentální a laboratorní práce.

2. Nabízíme 56 bakalářských studijních oborů v oblasti biologie, fyziky, geografie, geologie, chemie nebo matematiky

3.  Máte velkou šanci uspět u přijímacího řízení

Protože víme, že u přijímaček máme jen omezené možnosti poznat schopnosti studentů, nejsou přijímačky k nám příliš obtížné. Přijímací testy si můžete vyzkoušet a také se můžete podívat, jak dopadly výsledky přijímacího řízení v uplynulém roce.

Nově nabízíme možnost výběru přijímací zkoušky z TSP nebo odborného testu u některých oborů.

4. Prominutí přijímací zkoušky je možné z mnoha důvodů:

• výborného prospěchu
  • výsledků NSZ (SCIO)
  • absolvování středoškolské olympiády
  • Středoškolské odborné činnosti (SOČ)
  • výsledků maturity
  • absolvování vzdělávacího kurzu ViBuCh

Podmínky se pro jednotlivé obory najdete podrobně popsané zde.

foto490px1-r107_res.jpg

5.  Studijní a výzkumné zázemí naší fakulty je na špičkové úrovni

Studentům nabízíme perfektně vybavené učebny, laboratoře a knihovny. Naši fakultu si můžete projít v 3D prohlídce Google View.

Dny otevřených dveří se konají v sobotu 23. ledna 2016 a v úterý 26. ledna 2016.

6. Nabízíme přímý kontakt s výzkumem a profesní praxí v průběhu studia

Studenti mají mnoho příležitostí, jak se zapojit do výzkumných a vývojových projektů našich mezinárodně uznávaných týmů. Studenti učitelství mohou využít rozšířených možností praxí na středních školách nebo jako vedoucí mimoškolních zájmových aktivit.

7. Diplomové a bakalářské práce můžete psát ve spolupráci s průmyslovými podniky a soukromými firmami

Jak uvádí naše studentka Geografie, Klára Čížková: „Moje bakalářská práce vznikla na čistě praktických požadavcích Solární a ozonové observatoři, což je nejlepší instituce pro měření solárního záření a ozonu v Česku. Jednalo se o porovnání přesnosti měření přístroje, který se používá zejména pro orientační stanovení údajů intenzity UV slunečního záření.“

8. Podporujeme studenty ze Slovenska

Studentům ze Slovenska nabízíme termín pro TSP v Bratislavě, možnost psát závěrečné práce ve většině oborů slovensky a také nabídku ubytování na kolejích.

foto490px2-r512_res.jpg

9. Vypisujeme stipendijní programy prospěchové, ale i na podporu tvůrčí, výzkumné a reprezentační činnosti.

Studenty odměňujeme za výborné studijní a výzkumné výsledky, ale i za pomoc s prezentací fakulty na akcích jako je Noc vědců nebo Dětská univerzita.

10. Uplatnitelnost našich absolventů na trhu práce i ve výzkumné sféře je vynikající

Zajímá vás, jak vnímají své šance uplatnění naši současní studenti a začínající vědci? Podívejte se do publikace Rozhovorů se studenty a vědci naší fakulty.

Nenašli jste zde všechny odpovědi na vaše otázky?

Podívejte se na www.sci.muni.cz do sekce pro uchazeče o studium. Najdete zde i přihlášku ke studiu a propagační materiály.

Případně kontaktujte naše studijní oddělení na studijni@sci.muni.cz nebo na telefonu +420 549 49 1405.

Fotografie: Oliver Staša

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.