Streda, 13. november, 2019 | Meniny má Stanislav

10 důvodů, proč se hlásit na Přírodovědeckou fakultu MU v Brně

Chcete studovat ve špičkově vybavených učebnách i laboratořích a zapojit se do výzkumu v našich uznávaných vědeckých týmech?

Zajímá vás, co nabízíme uchazečům o studium a jak vycházíme vstříc studentům ze Slovenska? Odpovědi najdete v našem stručném přehledu.

1. Studium přírodních věd a matematiky je z hlediska uplatnění na trhu práce perspektivní

Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity připravuje studenty na kariéru vědeckých pracovníků, středoškolských učitelů či odborníků schopných samostatné experimentální a laboratorní práce.

2. Nabízíme 56 bakalářských studijních oborů v oblasti biologie, fyziky, geografie, geologie, chemie nebo matematiky

3.  Máte velkou šanci uspět u přijímacího řízení

Protože víme, že u přijímaček máme jen omezené možnosti poznat schopnosti studentů, nejsou přijímačky k nám příliš obtížné. Přijímací testy si můžete vyzkoušet a také se můžete podívat, jak dopadly výsledky přijímacího řízení v uplynulém roce.

Nově nabízíme možnost výběru přijímací zkoušky z TSP nebo odborného testu u některých oborů.

4. Prominutí přijímací zkoušky je možné z mnoha důvodů:

• výborného prospěchu
  • výsledků NSZ (SCIO)
  • absolvování středoškolské olympiády
  • Středoškolské odborné činnosti (SOČ)
  • výsledků maturity
  • absolvování vzdělávacího kurzu ViBuCh

Podmínky se pro jednotlivé obory najdete podrobně popsané zde.

foto490px1-r107_res.jpg

5.  Studijní a výzkumné zázemí naší fakulty je na špičkové úrovni

Studentům nabízíme perfektně vybavené učebny, laboratoře a knihovny. Naši fakultu si můžete projít v 3D prohlídce Google View.

Dny otevřených dveří se konají v sobotu 23. ledna 2016 a v úterý 26. ledna 2016.

6. Nabízíme přímý kontakt s výzkumem a profesní praxí v průběhu studia

Studenti mají mnoho příležitostí, jak se zapojit do výzkumných a vývojových projektů našich mezinárodně uznávaných týmů. Studenti učitelství mohou využít rozšířených možností praxí na středních školách nebo jako vedoucí mimoškolních zájmových aktivit.

7. Diplomové a bakalářské práce můžete psát ve spolupráci s průmyslovými podniky a soukromými firmami

Jak uvádí naše studentka Geografie, Klára Čížková: „Moje bakalářská práce vznikla na čistě praktických požadavcích Solární a ozonové observatoři, což je nejlepší instituce pro měření solárního záření a ozonu v Česku. Jednalo se o porovnání přesnosti měření přístroje, který se používá zejména pro orientační stanovení údajů intenzity UV slunečního záření.“

8. Podporujeme studenty ze Slovenska

Studentům ze Slovenska nabízíme termín pro TSP v Bratislavě, možnost psát závěrečné práce ve většině oborů slovensky a také nabídku ubytování na kolejích.

foto490px2-r512_res.jpg

9. Vypisujeme stipendijní programy prospěchové, ale i na podporu tvůrčí, výzkumné a reprezentační činnosti.

Studenty odměňujeme za výborné studijní a výzkumné výsledky, ale i za pomoc s prezentací fakulty na akcích jako je Noc vědců nebo Dětská univerzita.

10. Uplatnitelnost našich absolventů na trhu práce i ve výzkumné sféře je vynikající

Zajímá vás, jak vnímají své šance uplatnění naši současní studenti a začínající vědci? Podívejte se do publikace Rozhovorů se studenty a vědci naší fakulty.

Nenašli jste zde všechny odpovědi na vaše otázky?

Podívejte se na www.sci.muni.cz do sekce pro uchazeče o studium. Najdete zde i přihlášku ke studiu a propagační materiály.

Případně kontaktujte naše studijní oddělení na studijni@sci.muni.cz nebo na telefonu +420 549 49 1405.

Fotografie: Oliver Staša

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Vysokoškolský bedeker: Na ktorú univerzitu poslať prihlášku?

Už dnes si môžete kúpiť SME so špeciálnou prílohou pre budúcich vysokoškolákov.

Ako efektívne doplniť železo? Odpovedá MUDr. Radovan Juríček

Trápili vás pri dopĺňaní železa kŕče či iné nepríjemné tráviace ťažkosti? Asi preto, že ste správne nevyužili silu prírody.