Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

Na Liptove sa aj tento rok otvára vojenské vysokoškolské štúdium

Už len pár dní ostáva do podania prihlášky na denné vojenské bakalárske štúdium na Akadémii ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši.

Už len pár dní ostáva do podania prihlášky na denné vojenské bakalárske štúdium na Akadémii ozbrojených síl v Liptovskom Mikuláši.

Akadémia ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika je štátna vysoká škola a ako jediná vzdelávacia inštitúcia v Slovenskej republike pripravuje vysokoškolsky vzdelaných vojenských profesionálov - dôstojníkov pre Ozbrojené sily Slovenskej republiky.

V akademickom roku 2016/2017 prijíma študentov na trojročné denné vojenské bakalárske štúdium v akreditovaných študijných programoch Bezpečnosť a obrana štátu, Elektronické systémy, Vojenské spojovacie a informačné systémy a Zbraňové systémy, zbrane a ich časti. Na bakalárske štúdium kontinuálne nadväzuje denné dvojročné inžinierske/magisterské štúdium.

Študenti prijatí na bakalárske štúdium na Akadémiu ozbrojených síl sa stávajú profesionálnymi vojakmi v prípravnej štátnej službe.

Uchádzači o štúdium musia okrem vedomostných prijímacích skúšok splniť aj podmienky prijatia do štátnej služby podľa zákona č. 281/2015 Z. z. o štátnej službe profesionálnych vojakov a o zmene a doplnení niektorých zákonov. Po prijatí na štúdium  dostávajú služobný plat vo výške 50% hodnostného platu vojaka 2. stupňa v 1. platovom stupni. Štúdium, ubytovanie a stravovanie je bezplatné. Študenti sa písomnou dohodou zaväzujú zotrvať v služobnom pomere profesionálneho vojaka po dobu 9 rokov a zároveň v prípade neúspešného ukončenia štúdia uhradiť náklady vynaložené na materiálne a finančné zabezpečenie počas jeho štúdia.

Akadémia ozbrojených síl generála Milana Rastislava Štefánika okrem vysokoškolského vzdelávania vo všetkých stupňoch vysokoškolského štúdia zabezpečuje vojenský výcvik kadetov a poskytuje kariérne a odborné vzdelávanie vojenského a civilného personálu v oblasti bezpečnosti, obrany, krízového manažmentu a civilno-vojenskej spolupráce.

Bližšie informácie:  www.aos.sk

akadémia ozbrojených síl generála milana rastislava štefánika

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Nové Porsche Panamera spája nespojiteľné

Porsche ide vlastnou cestou. Dokazuje, že komfort a športová jazda sa nevylučujú, pričom nadšencov oslovuje aj ako plug-in hybrid.

Tradičná plodina zo Slovenska mizne. Čo sa deje so zemiakmi?

Dovážame nielen citrusy, ale aj zemiaky.

UNIQA preberá dôchodkové fondy AXA, pre klientov sa nič nemení

Vlastníkom AXA na Slovensku sa stala UNIQA. Pre klientov sa nič nemení. Ich úspory v dôchodkových fondoch budú v bezpečí .