Pri rekonštrukcii dnes ušetríme viac peňazí než v minulosti

Pozreli sme sa na to, ako sa vyvíjajú ceny tovarov, kvôli ktorým čerpáme spotrebiteľské úvery.

Spotrebiteľské úvery najčastejšie využívame na modernizáciu bývania. Financujeme nimi  rekonštrukčné práce ako aj vybavenie domácnosti spotrebičmi či nábytkom. Ďalším často menovaným dôvodom čerpania spotrebného úveru je kúpa auta. Tento rebríček sa dlhodobo nemení. Zisťovali sme preto, ako sa vyvíjajú ceny uvedených tovarov.

Rekonštrukcia bývania

Ak sa pozrieme na vývoj cien od roku 2013, vidíme, že ceny stavebných materiálov za posledné tri roky klesli takmer o  5 %.

Domáce spotrebiče

Cena domácich spotrebičov klesala od roku 2008. Nedávne oživenie dopytu klesanie cien zastavilo. Avšak ceny sú stále v porovnaní s januárom 2008 o 14 % nižšie.

Nové auto

Aktuálne ceny automobilov patria k najnižším od roku 2008. Výrazne poklesli tiež ceny pohonných hmôt. Od septembra 2012 tankujeme lacnejšie až o 24 %. (Zdroj: Eurostat)

Výhodný úver

Plánujete využiť priaznivú situáciu na trhu? Oplatí sa požiadať o spotrebiteľský úver,

banky k nim momentálne ponúkajú rôzne výhody. Napríklad, ak si vezmete bezúčelový úver v Tatra banke, na prvú splátku môžete pokojne zabudnúť. Banka ju zaplatí za vás. Pri priemernej výške úveru  tak môžete ušetriť od 80 do 150 €. To je už zaujímavá čiastka, za ktorú si môžete kúpiť nového pomocníka do kuchyne alebo si peniaze jednoducho ušetríte.

Tabuľka zobrazuje sumu, ktorú môžete ušetriť na prvej splátke:
tabulka-spotrebny-uver-tatra-banka-490-r486_res.jpg

Reprezentatívny príklad:

Pri úvere 10 000 €, s fixnou úrokovou sadzbou 9,90 % ročne, s dobou splácania 84 mesačných anuitných splátok (prvú splátku neplatíte a s jednorazovým poplatkom za úver vo výške 200 € predstavuje ročná percentuálna miera nákladov 10,64 % pri mesačnej splátke úveru 166,21 €. Celková čiastka, ktorú klient uhradí, predstavuje 13 995,43 €.

Zistite, koľko môžete ušetriť na odpustenej prvej splátke .

Talent - vzdelanie - úspech

Atraktívna Fakulta manažmentu na Prešovskej univerzite v Prešove a jej ponuka, v ktorej sa snúbi štúdium, vedecký výskum a prax.

Príbeh tradičného družstva - príbeh Iva Hlisnikovského

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 5. vydanie.

Fasáda hotela Danube sa nekolauduje, investor predložil návrhy

Rekonštrukcia hotela Danube je ukončená, kolauduje sa však len interiér.

Európske univerzity a podnikatelia spoločne

Riešiť problémy s klesajúcou životnou úrovňou, nezamestnanosťou a migráciou vo vidieckych regiónoch EÚ je cieľom projektu ERDI.