Pri rekonštrukcii dnes ušetríme viac peňazí než v minulosti

Pozreli sme sa na to, ako sa vyvíjajú ceny tovarov, kvôli ktorým čerpáme spotrebiteľské úvery.

Spotrebiteľské úvery najčastejšie využívame na modernizáciu bývania. Financujeme nimi  rekonštrukčné práce ako aj vybavenie domácnosti spotrebičmi či nábytkom. Ďalším často menovaným dôvodom čerpania spotrebného úveru je kúpa auta. Tento rebríček sa dlhodobo nemení. Zisťovali sme preto, ako sa vyvíjajú ceny uvedených tovarov.

Rekonštrukcia bývania

Ak sa pozrieme na vývoj cien od roku 2013, vidíme, že ceny stavebných materiálov za posledné tri roky klesli takmer o  5 %.

Domáce spotrebiče

Cena domácich spotrebičov klesala od roku 2008. Nedávne oživenie dopytu klesanie cien zastavilo. Avšak ceny sú stále v porovnaní s januárom 2008 o 14 % nižšie.

Nové auto

Aktuálne ceny automobilov patria k najnižším od roku 2008. Výrazne poklesli tiež ceny pohonných hmôt. Od septembra 2012 tankujeme lacnejšie až o 24 %. (Zdroj: Eurostat)

Výhodný úver

Plánujete využiť priaznivú situáciu na trhu? Oplatí sa požiadať o spotrebiteľský úver,

banky k nim momentálne ponúkajú rôzne výhody. Napríklad, ak si vezmete bezúčelový úver v Tatra banke, na prvú splátku môžete pokojne zabudnúť. Banka ju zaplatí za vás. Pri priemernej výške úveru  tak môžete ušetriť od 80 do 150 €. To je už zaujímavá čiastka, za ktorú si môžete kúpiť nového pomocníka do kuchyne alebo si peniaze jednoducho ušetríte.

Tabuľka zobrazuje sumu, ktorú môžete ušetriť na prvej splátke:
tabulka-spotrebny-uver-tatra-banka-490-r486_res.jpg

Reprezentatívny príklad:

Pri úvere 10 000 €, s fixnou úrokovou sadzbou 9,90 % ročne, s dobou splácania 84 mesačných anuitných splátok (prvú splátku neplatíte a s jednorazovým poplatkom za úver vo výške 200 € predstavuje ročná percentuálna miera nákladov 10,64 % pri mesačnej splátke úveru 166,21 €. Celková čiastka, ktorú klient uhradí, predstavuje 13 995,43 €.

Zistite, koľko môžete ušetriť na odpustenej prvej splátke .

O2 a Matej Tóth otvárajú druhý ročník O2 Športovej akadémie

O2 tak tento rok nadväzuje na úspešné projekty z minulého roka a spája ich pod spoločnú platformu O2 Dobrá vec.

METRO ukáže zákazníkom najnovšie trendy v gastronómii

Zákazníkom prinesie panelové diskusie o najnovších trendoch v gastronómii, ale tiež bohatý sprievodný program.

Joint International Week 2018 na EU v Bratislave

V týždni od 16. - 18. apríla 2018 Ekonomická univerzita v Bratislave hostila 16 zástupcov z 15 zahraničných univerzít.

Podpredseda vlády Vietnamu podporuje spoluprácu s EU v BA

Rektor EU v Bratislave na pracovnej ceste vo Vietname.