Darcovstvo pomáha Slovensku. Vieme ako na to.

Rozvíjajte on-line darcovstvo spolu s nami. Dve percentá z Vašej dane investujte do rozvoja platformy StartLab.sk a skvalitnenia služby DARUJME.sk. Vďaka tomu budú môcť ľudia jednoduchým a prehľadným spôsobom podporovať zmysluplné projekty, ktoré prinášajú pozitívnu zmenu na Slovensku.

chemplay - chémia hrou

Na nevyužívanom školskom dvore vznikne komunitná záhrada, v ktorej žiaci špeciálnej školy a susedia z okolia vypestujú zdravé jedlo a lepšie sa spoznajú. Zatepľovanie panelákov ohrozuje dažďovníky - pre ohrozený druh vtáctva vznikne veža s náhradnými búdkami. Kultúrne centrum v Košiciach vybavilo zrekonštruované priestory bývalej továrne kvalitnou technikou a realizuje koncerty a predstavenia pre miestnych ľudí. Do škôl sa dostane nová pomôcka na výučbu chémie, ktorú vyvinuli dvaja šikovní žiaci. Netradičná vyhliadka poskytuje turistom úkryt a výhľad na Súľovské skaly... To je len niekoľko príkladov nápadov úspešne zrealizovaných v minulom roku.

Aby sa podarili, bolo treba nielen veľa invencie a práce ich autorov, ale aj finančnéprostriedky. Pre tieto nápady sa našli, lebo svojou kreativitou a entuziazmom zaujali veľa individuálnych podporovateľov. Sú dôkazom, že nie je treba čakať iba na veľkých donorov alebo investorov, ale že aj vďaka dostatočnému počtu malých darov od bežných ľudí sa dajú robiť veľké veci.

mobilná záhrada karpatská, vnútroblokMožností, ako darovať je dnes oveľa viac, ako v minulosti. Tradičné verejné zbierky a „kasičky“ na ulici nahrádzajú on-line dary. Vďaka platforme na podporu kreatívnych projektov StartLab.sk a darcovskej bráne DARUJME.sk, ktoré spravuje Nadácia Centra pre filantropiu, je  aj na Slovensku čoraz obľúbenejšie darovanie cez internet. „Vieme, že aj darcovstvo musí kráčať s dobou a preto pri zmene Slovenska k lepšiemu podporujeme aj on-line riešenia,“ vysvetľuje Zuzana Thullnerová, správkyňa Nadácie Centra pre filantropiu. „Vychádzame zo skúseností z projektov, na ktorých sme sa podieľali. Sú to napríklad darcovský portál ĽudiaĽuďom.sk, crowdfundingová kampaň Adoptuj si včelu, či tri ročníky súťaže ReŠtart Slovensko zameranej na on-line projekty, ktoré riešia off-line problémy spoločnosti.”

StartLab.sk pomáha na svet výnimočným projektom

start-lab-r444_res.jpg

Cez najúspešnejšiu slovenskú crowdfundingovú platformu StartLab.sk môže získať financie na svoj všeobecne prospešný nápad každý, kto chce zlepšiť túto krajinu.

Crowdfunding – financovanie cez príspevky individuálnych darcov, je výborná cesta, ako projekty zviditeľniť a vďaka  podporovateľom rozbehnúť. StartLab vznikol minulý rok a do dnešného dňa sprevádzal už 24 kampaní. Na realizáciu  projektov sa  podarilo získať spolu viac než 72 000 EUR. Tím Nadácie Centra pre filantropiu navyše autorom projektov poskytuje aktívnu podporu a odborné konzultácie k tvorbe a priebehu kampane.

DARUJME.sk je darcovská brána pre neziskovky

small-r983_res.jpg

Služba DARUJME.sk umožňuje mimovládnym neziskovým organizáciám získavať dary priamo na ich webových stránkach. Darca môže poslať organizácii jednorazový, alebo pravidelný finančný dar. Na zaslanie daru stačí pár klikov. Platby sa vykonávajú platobnou kartou, cez QR-kód, platobné tlačidlá bánk, alebo prevodom na účet. Neziskovky vďaka službe získajú nielen nástroj na prijímanie darov na svoju verejnoprospešnú činnosť, ale tiež elektronickú databázu podporovateľov. Môžu ich tak informovať o tom, ako boli ich dary použité, a tiež o svojich ďalších aktivitách.

Pomôžte pomáhať

nadacia-cpf-final-r949_res.jpg

Nadácia Centra pre filantropiu pomáha na svet dobrý nápadom. Teraz potrebuje Vašu podporu. Postup ako darovať 2 % z dane a príslušné tlačivo nájdete na stránke: http://www.cpf.sk/sk/2-percenta/

Údaje o príjemcovi 2 %:

Názov: Nadácia Centra pre filantropiu

Právna forma: nadácia

Adresa: Baštová 5, 811 03 Bratislava

Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?

Opýtali sme sa na to mám Bekima, Sellasieho a Surovej dcérky.

Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?

Mnohými kritikmi je považovaný za najlepšieho slovenského spisovateľa. Rudolf Sloboda by v apríli oslávil 80 rokov.

Keď Slováci krotia morský vietor

CrazyFly z Nemšovej je známa značka vo svete kiteboardingu.

Park pod Kolibou prepája mesto s prírodou

Projekt Park pod Kolibou v prémiovej štvrti Bratislavy mení pojem rodinné bývanie.