Pondelok, 22. apríl , 2019

Trnava hostila expertov na azylové právo

Medzinárodná študentská súťaž v simulovanom súdnom spore na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity bola tento rok venovaná témam utečencov.

Medzinárodná študentská súťaž v simulovanom súdnom spore na Právnickej fakulte Trnavskej univerzity bola tento rok venovaná témam utečencov. Desať tímov z Belgicka, Holandska, Poľska, Slovinska, Českej republiky, Ukrajiny a Slovenska navzájom súťažilo počas 25. a 26. apríla. Súťaž bola venovaná fiktívnemu prípadu utečenkyňe zo Sírie, zadržanej v jednej z krajín EU a má byť vrátená do Turecka. Finále sa odohrávalo na Okresnom súde v Trnave, svoje víťazstvo si z tejto akcie odniesol tím zo Slovinska.

Súčasťou programu bol verejný diskusný panel „Ľudskoprávne výzvy takzvanej „utečeneckej krízy“ – pohľad sudcov, právnikov a expertov“, na ktorom diskutovali svetoví odborníci na migráciu a utečenectvo: François Crépeau, Špeciálny spravodajca OSN pre ľudské práva migrantov; Sebastiaan de Groot, čestný predseda Medzinárodnej asociácie azylových sudcov; profesorka Dina Hadad zo Sýrie; právnička Gruša Matevžič z Maďarského helsinského výboru a Adrian Berry, advokát z Veľkej Británie.

Cieľom podujatia bolo ponúknuť verejnosti odborný pohľad na aktuálne otázky a zároveň pre študentov poskytnúť priestor na reálnu argumentáciu svojich názorov.

Medzinárodný simulovaný súdny spor v azylovom práve 2016 spoluorganiovali Liga za ľudské práva a Právnická fakulta Trnavskej univerzity v Trnave, finančne ho podporilo Veľvyslanectvo Spojených štátov amerických v Slovenskej republike. Na organizácii diskusného panelu sa podieľalo Veľvyslanectvo Kanady v Slovenskej republike.

Women in business

Social & business event about all women in business, female professionals and entrepreneurs.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.