Štvrtok, 25. apríl , 2019

Refinancovanie je ako puzzle. Zložiť ho nie je zložité

Nie ste spokojní s tým, koľko platíte za svoj úver či pôžičku?

Nie ste spokojní s tým, koľko platíte za svoj úver či pôžičku? Nabrali ste si ich naraz viac a splátky vám prerastajú cez hlavu? Poupratujte si. Refinancujte.

S dobrou ponukou si spojíte viaceré úvery do jedného, alebo ich vymeníte za lepší. Môžete si tak znížiť sumu, ktorú svojej banke platíte, rovnako ako upraviť nepriaznivú úrokovú sadzbu. Alternatív, ako si sprehľadniť rodinné hospodárenie, je niekoľko. Načo sa uspokojiť len s konfekčnou bankovou ponukou, keď si môžete vybrať model refinancovania ktorý vyhovuje práve vám. ČSOB pre vás osobne zhodnotí vašu finančnú situáciu a odporučí najvýhodnejší spôsob riešenia. „Klientske poradenstvo je kľúčové“, hovorí Anna Kreuzingerová, riaditeľka Odboru produktového manažmentu a procesov pre retailové úvery ČSOB a dodáva: „ako laik môžem mať síce predstavu ako by som to vyriešila, ale je to podobné, ako keď idem k lekárovi. Viem si o svojom probléme niečo vopred naštudovať, no v konečnom dôsledku je indikácia na určení odborníkom. Presne tak je to v banke. Skúsený analytik mi pomôže nájsť riešenie, ktoré je pre mňa osobne najrozumnejšie“.

Podľa A.Kreuzingerovej je pre klienta dôležitým rozhodovacím momentom ten, keď dostáva informáciu o sadzbe. Upozorňuje však, že výška úrokovej sadzby je iba jednou časťou pomyselnej puzzle skladačky. „Treba sa pýtať, čo percentá pre klienta znamenajú vo finále. Čo všetko mu banka za tie percentá dovolí? Musí mať v banke otvorený účet? Môže robiť predčasné splátky? Bude za ne platiť?“

Refinancovať v ČSOB je až do 31.7.2016 dvojnásobná výhra. Úrokovú sadzbu vám hneď na začiatku znížia až o 3,5 % p.a. a na konci splácania získate finančnú odmenu. Navyše, získate 100 % zľavu z poplatku za poskytnutie úveru a samozrejmosťou sú i bezplatné mimoriadne splátky.

Viac informácií nájdete na refinancujte.sk.

cob-16-903-cf-490x370px-r795_res.jpg

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?

Na bratislavskom Tyršovom nábreží vyrástol obrovský stan, ktorý bude hostiť unikátny technologický festival.