Refinancovanie je ako puzzle. Zložiť ho nie je zložité

Nie ste spokojní s tým, koľko platíte za svoj úver či pôžičku?

Nie ste spokojní s tým, koľko platíte za svoj úver či pôžičku? Nabrali ste si ich naraz viac a splátky vám prerastajú cez hlavu? Poupratujte si. Refinancujte.

S dobrou ponukou si spojíte viaceré úvery do jedného, alebo ich vymeníte za lepší. Môžete si tak znížiť sumu, ktorú svojej banke platíte, rovnako ako upraviť nepriaznivú úrokovú sadzbu. Alternatív, ako si sprehľadniť rodinné hospodárenie, je niekoľko. Načo sa uspokojiť len s konfekčnou bankovou ponukou, keď si môžete vybrať model refinancovania ktorý vyhovuje práve vám. ČSOB pre vás osobne zhodnotí vašu finančnú situáciu a odporučí najvýhodnejší spôsob riešenia. „Klientske poradenstvo je kľúčové“, hovorí Anna Kreuzingerová, riaditeľka Odboru produktového manažmentu a procesov pre retailové úvery ČSOB a dodáva: „ako laik môžem mať síce predstavu ako by som to vyriešila, ale je to podobné, ako keď idem k lekárovi. Viem si o svojom probléme niečo vopred naštudovať, no v konečnom dôsledku je indikácia na určení odborníkom. Presne tak je to v banke. Skúsený analytik mi pomôže nájsť riešenie, ktoré je pre mňa osobne najrozumnejšie“.

Podľa A.Kreuzingerovej je pre klienta dôležitým rozhodovacím momentom ten, keď dostáva informáciu o sadzbe. Upozorňuje však, že výška úrokovej sadzby je iba jednou časťou pomyselnej puzzle skladačky. „Treba sa pýtať, čo percentá pre klienta znamenajú vo finále. Čo všetko mu banka za tie percentá dovolí? Musí mať v banke otvorený účet? Môže robiť predčasné splátky? Bude za ne platiť?“

Refinancovať v ČSOB je až do 31.7.2016 dvojnásobná výhra. Úrokovú sadzbu vám hneď na začiatku znížia až o 3,5 % p.a. a na konci splácania získate finančnú odmenu. Navyše, získate 100 % zľavu z poplatku za poskytnutie úveru a samozrejmosťou sú i bezplatné mimoriadne splátky.

Viac informácií nájdete na refinancujte.sk.

cob-16-903-cf-490x370px-r795_res.jpg

Príbeh tradičného družstva - príbeh Iva Hlisnikovského

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 5. vydanie.

Fasáda hotela Danube sa nekolauduje, investor predložil návrhy

Rekonštrukcia hotela Danube je ukončená, kolauduje sa však len interiér.

Európske univerzity a podnikatelia spoločne

Riešiť problémy s klesajúcou životnou úrovňou, nezamestnanosťou a migráciou vo vidieckych regiónoch EÚ je cieľom projektu ERDI.

Billa pomáha slabozrakým a nevidiacim s nákupmi už aj v Nitre

Pre človeka so zrakovým postihnutím je každý krok v predajni potravín krokom do neznáma.