Lenovo prináša modulárny tablet z vysoko inovatívneho radu X1

Lenovo ThinkPad X1 Tablet je novinkou s funkčnými modulmi, vďaka ktorým môžete mať ultrabook, 3D kameru a projektor v jednom.

Vďaka jedinečnému modulárnemu dizajnu, ktorým je možné premeniť tablet doslova na čokoľvek, upúta X1 tablet svojimi vlastnosťami aj najnáročnejších užívateľov. Tablet je možné modifikovať na výkonný ultrabook, kreatívne zariadenie, či dokonca projektor alebo 3D kameru.

36x1tabletusbpenheroshot-r538_res.jpg

Modulárny dizajn novej generácie

Prezentačný modul obsahuje integrovaný Pico projektor, ktorý dokáže premietať až 60-palcový obraz zo vzdialenosti približne 2 metrov. Súčasťou výbavy je aj plnohodnotný vstupno/výstupný HDMI port  s podporou zdieľania.

Pre prácu v trojrozmernom priestore si užívateľ zvolí 3D obrazový modul so zabudovanou Intel RealSense kamerou, vďaka ktorej je možné tlačiť 3D kópie, skenovať  zariadenia a porovnávať ich  s plánmi, či dokonca merať objekty na prepravu. Modul 3D, ktorý by mal byť k dispozícii v priebehu tohto roka, určite ocenia aj architekti a dizajnéri, vďaka možnosti robiť architektonické návrhy alebo navrhovať rozmiestnenie nábytku.

11x1tablet3drealsensewithalpha-r269_res.jpg

Modulom Productivity zasa užívateľ získa až o 6 hodín dlhšiu výdrž batérie, z pôvodných 10 až na 16 hodín. Využiť taktiež môže  pripojenie OneLink+ dokovacej stanice.

Svoj vysoký štandard potvrdzuje X1 Tablet aj pamäťou 16 GB LPDDR3 a niekoľkými funkciami zabezpečenia. Tablet napríklad ponúka funkcie ako je čítačka odtlačkov prstov s dotykovým snímačom a čip Discrete Trusted Platform Module (dTPM) na šifrovanie. K dispozícii sú aj funkcie vzdialenej správy Intel® vPro a Active Management Technology (AMT).

20x1tabletpresenter-modulewithbeamheroshot-r565_res.jpg

ThinkPad klávesnica v plnej veľkosti s ikonickým Trackpointom má tri prispôsobiteľné písacie uhly a pripomína klasický prstoklad klávesnice ThinkPad. Náročnejší zákazník má dokonca k dispozícii na výber niekoľko farebných variant klávesnice – tmavomodrú, červenú alebo striebornú.

09x1tabletproductivitymoduleblackthin-keyboardleftheroshotperex-r848_res.jpg

Klávesnica spolu s tabletom  váži len 1,09 kg, vďaka čomu je z X1 tabletu ultra ľahký notebook. Navyše, X1 Tablet je prvý Windows tablet s podporou LTE Advanced pre super rýchle pripojenie, doslova kedykoľvek a kdekoľvek.

ThinkPad X1 Tablet je dostupný od 1790 EUR.

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

Cestárske kariérne dni 2018 na SvF

Takmer 30 stredoškolákov sa zúčastnilo Cestárskych kariérnych dní na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Najužitočnejšia appka

Uľahčí život všetkým rodičom i zábudlivcom

IKEA je postavená na tých správnych hodnotách

Richard Citnar je riaditeľom najväčšieho obchodného domu IKEA v strednej Európe.