Sobota, 2. júl, 2022 | Meniny má Berta

Bezplatná analýza spotreby pomôže ušetriť aj stovky eur ročne

Nemalou položkou v rodinnom rozpočte sú náklady na energie.

Nemalou položkou v rodinnom rozpočte sú náklady na energie. Bez nich by sa nám žilo ťažko, pretože svietiť, prať a variť doma musíme,  a napríklad televíziu väčšinou pozerať chceme.

Len pár krokov k úsporám

Ak chcete jednoduchým spôsobom optimalizovať spotrebu vo vašej domácnosti a ušetriť tak nemalé finančné prostriedky, vyskúšajte užitočnú pomôcku, ktorú pre svojich zákazníkov pripravila spoločnosť ZSE. Ide o bezplatnú online analýzu spotreby, v rámci ktorej si môžete nastaviť viacero parametrov, ktoré ovplyvňujú vašu spotrebu. Stačí sa prihlásiť do online Zákazníckej zóny ZSE, zadať, či bývate v byte alebo v dome, akú máte úžitkovú plochu, koľko máte členov v domácnosti, čím vykurujete a aké spotrebiče, technológie či osvetlenie využívate. Na základe zadaných parametrov vám aplikácia ihneď odporučí vhodnú sadzbu a poskytne množstvo tipov a rád, ako znížiť spotrebu v domácnosti a ušetriť desiatky až stovky eur ročne. „Naša spoločnosť  si uvedomuje, že zákazníci sa čoraz viac zaujímajú o svoju spotrebu a hľadajú možnosti, ako ušetriť na energiách. Preto sme pre nich pripravili novú online Zákaznícku zónu, v ktorej okrem bezplatnej analýzy spotreby nájdu aj kompletné informácie o svojich odberných miestach, službách, platbách a faktúrach, ktoré môžu priamo v zóne aj uhradiť cez platobné brány,“ hovorí Daniel Klúčovský, produktový manažér pre online služby v ZSE.

zz490px-r826_res.jpg

Najväčší žrúti energie

Vedeli ste, že nesprávnym používaním elektrospotrebičov môžete prísť ročne o desiatky až stovky eur? Niekedy stačí urobiť len zopár zmien pri používaní domácich spotrebičov. Napríklad pranie v poloprázdnej práčke nás stojí približne 50 centov na deň, príliš nízka teplota v chladničke 8 centov alebo počítač v spiacom režime 15 centov na deň. Počas horúcich letných dní je pre nás klimatizácia doslova vykúpením, ale myslite na to, že rozdiel vonkajšej a vnútornej teploty by nemal presahovať 8 °C. „Výhodou analýzy spotreby je, že graficky zobrazí spotrebu, vďaka čomu zákazník získa lepšiu predstavu o tom, na čo spotrebuje v domácnosti najviac elektriny. Výsledkom analýzy spotreby je aj percentuálny podiel spotreby jednotlivých spotrebičov na celkovej spotrebe vrátane odhadovaných ročných nákladov v eurách a odhadovanej ročnej spotreby v kWh. Pre zákazníka je však najpodstatnejšie vyčíslenie predpokladanej ročnej úspory, ktorú môže dosiahnuť tak, že aplikuje do praxe odporúčania z analýzy spotreby. V niektorých prípadoch môžu zákazníci ušetriť aj stovky eur ročne,“ dopĺňa Daniel Klúčovský zo ZSE.

SkryťVypnúť reklamu

SkryťVypnúť reklamu

Meranie rýchlosti v úsekoch už nebude pre vodičov vďaka MIO problémom

Vodiči budú upozornení pred úsekom, počas a na to, koľko metrov a sekúnd im zostáva a či majú spomaliť alebo ísť rýchlejšie.

7 h
MiVue 886 – vůbec první 4K UHD autokamera od Mio

Má tiež 1,7x väčší snímač a ULTRA nočné snímanie. Rýchlejší prenos záberov do telefónu zabezpečuje 5 GHz WiFi

1. júl

Tankujeme približne o 10 – 50 centov lacnejšie ako v západnej Európe.

INZERCIA 1. júl
SkryťZatvoriť reklamu