Štvrtok, 25. apríl , 2019

Bezplatná analýza spotreby pomôže ušetriť aj stovky eur ročne

Nemalou položkou v rodinnom rozpočte sú náklady na energie.

Nemalou položkou v rodinnom rozpočte sú náklady na energie. Bez nich by sa nám žilo ťažko, pretože svietiť, prať a variť doma musíme,  a napríklad televíziu väčšinou pozerať chceme.

Len pár krokov k úsporám

Ak chcete jednoduchým spôsobom optimalizovať spotrebu vo vašej domácnosti a ušetriť tak nemalé finančné prostriedky, vyskúšajte užitočnú pomôcku, ktorú pre svojich zákazníkov pripravila spoločnosť ZSE. Ide o bezplatnú online analýzu spotreby, v rámci ktorej si môžete nastaviť viacero parametrov, ktoré ovplyvňujú vašu spotrebu. Stačí sa prihlásiť do online Zákazníckej zóny ZSE, zadať, či bývate v byte alebo v dome, akú máte úžitkovú plochu, koľko máte členov v domácnosti, čím vykurujete a aké spotrebiče, technológie či osvetlenie využívate. Na základe zadaných parametrov vám aplikácia ihneď odporučí vhodnú sadzbu a poskytne množstvo tipov a rád, ako znížiť spotrebu v domácnosti a ušetriť desiatky až stovky eur ročne. „Naša spoločnosť  si uvedomuje, že zákazníci sa čoraz viac zaujímajú o svoju spotrebu a hľadajú možnosti, ako ušetriť na energiách. Preto sme pre nich pripravili novú online Zákaznícku zónu, v ktorej okrem bezplatnej analýzy spotreby nájdu aj kompletné informácie o svojich odberných miestach, službách, platbách a faktúrach, ktoré môžu priamo v zóne aj uhradiť cez platobné brány,“ hovorí Daniel Klúčovský, produktový manažér pre online služby v ZSE.

zz490px-r826_res.jpg

Najväčší žrúti energie

Vedeli ste, že nesprávnym používaním elektrospotrebičov môžete prísť ročne o desiatky až stovky eur? Niekedy stačí urobiť len zopár zmien pri používaní domácich spotrebičov. Napríklad pranie v poloprázdnej práčke nás stojí približne 50 centov na deň, príliš nízka teplota v chladničke 8 centov alebo počítač v spiacom režime 15 centov na deň. Počas horúcich letných dní je pre nás klimatizácia doslova vykúpením, ale myslite na to, že rozdiel vonkajšej a vnútornej teploty by nemal presahovať 8 °C. „Výhodou analýzy spotreby je, že graficky zobrazí spotrebu, vďaka čomu zákazník získa lepšiu predstavu o tom, na čo spotrebuje v domácnosti najviac elektriny. Výsledkom analýzy spotreby je aj percentuálny podiel spotreby jednotlivých spotrebičov na celkovej spotrebe vrátane odhadovaných ročných nákladov v eurách a odhadovanej ročnej spotreby v kWh. Pre zákazníka je však najpodstatnejšie vyčíslenie predpokladanej ročnej úspory, ktorú môže dosiahnuť tak, že aplikuje do praxe odporúčania z analýzy spotreby. V niektorých prípadoch môžu zákazníci ušetriť aj stovky eur ročne,“ dopĺňa Daniel Klúčovský zo ZSE.

Obchodník roka: Najvyššie ocenenie si šiestykrát odnáša Martinus

Už po šiestykrát si ocenenie Absolútny víťaz Mastercard Obchodník roka odnáša kníhkupectvo Martinus.

Fixný výnos až 7 % ročne. Bezpečné investície už od 10.000 eur

Investície do kvalitných investičných projektov prostredníctvom korporátnych cenných papierov sú medzi investormi obľúbené.

Športový deň Stavebnej fakulty STU v Bratislave

V rámci tradície sa na Stavebnej fakulte STU konal už 19. ročník Športového dňa, kde sa stretli zamestnanci proti študentom.

Festival IXPO otvorí brány už tento piatok. Čo všetko prináša?

Na bratislavskom Tyršovom nábreží vyrástol obrovský stan, ktorý bude hostiť unikátny technologický festival.