Von otváravé okná? Ako štandard:

Von otváravé okná? Ako štandard: "anglické okná"

Okná hrajú v každej domácnosti významnú úlohu, a to z hľadiska bezpečnosti a hospodárnosti energie. Sú akousi bránou pre získanie tepelnej energie zo slnečného žiarenia, no na druhej strane môžeme pomocou tieniacej techniky regulovať nepríjemné slnečné žiarenie počas dňa. Súčasné moderné technológie umožňujú výrobu rôznych typov okien, ktoré sa odlišujú nielen svojim vzhľadom, cenou či materiálom, ale taktiež spôsobom otvárania. Okná otvárané (otváravé okná) smerom von, sú v podstate anglické okná, ktoré sú u nás možno nezvyčajné, no treba uznať, že skutočne nadčasové a elegantné. Dajú sa otvoriť jednou rukou, čiže prvou výhodou týchto okien je mimoriadny komfort pri ich využívaní.

Trend, ktorý si zamilujete aj vy!

Ďalšou prednosťou anglických okien je to, že ak máte v byte alebo dome málo miesta, a teda nie je možné okná otvoriť smerom dnu, resp. je to obmedzené, môžete týmto riešením ušetriť kopu miesta v danej miestnosti. Údržba je veľmi jednoduchá, ba až bezproblémová a aj napriek tomu, že anglické okná nie sú u nás ešte v takom zastúpení ako sú klasické okná otvárané smerom dnu, postupom času si našli obľubu i v mnohých slovenských rodinách. Prinášajú nielen spomínaný komfort a úsporu miesta, ale sú taktiež mimoriadne odolné voči vonkajším vplyvom a svojim jednoduchým dizajnom sa hodia do starších i novších stavieb ako sú napríklad pasívne domy. Dokonca i mnohé firmy sa čoraz viac rozhodujú pre tento typ okien, keďže sú praktické a jednoduché na ovládanie. Čo sa týka materiálu, zväčšia sú vyrábané z plastu, no všetko závisí po dohode s dodávateľom. Široký výber rôznych prevedení či farieb sú ďalšie prednosti anglických okien, ktoré sú trendom nielen v Anglicku, ale po celom svete! Tak čo poviete, aj vás tak zaujali?

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.