Disciplína v sporení vás priblíži k vytúženému cieľu

Aj malými čiastkami, ktoré si mesačne odkladáte, môžete nadobudnúť zaujímavú sumu.

Aj malými čiastkami, ktoré si mesačne odkladáte, môžete nadobudnúť zaujímavú  sumu. Ak si myslíte, že ušetriť z vášho príjmu je nemožné, čítajte ďalej.

Už teraz snívate o ďalšej letnej dovolenke? Rozmýšľate nad kúpou nového technologického trháku? Ešte pred začiatkom sporenia si vytýčte cieľ, na ktorý si chcete našetriť. Odporúčame, aby ste si každý mesiac odkladali 10 % z vášho príjmu a už vopred považovali túto čiastku za nedotknuteľnú. Najlepšou formou je nastaviť si trvalý príkaz deň po tom, ako vám na účet cinkne výplata.

Máte pocit, že odkladanie peňazí nemá konca a váš cieľ sporenia je stále v nedohľadne? Sledujte si svoje financie a rodinný rozpočet. Ak sa vám zdvihne príjem v domácnosti, nezabudnite zvýšiť aj výšku železnej rezervy. Pre prípad nepredvídaných udalostí, akou je pokazená práčka alebo odistená strešná škridla, si odkladajte peniaze zvlášť, aby ste neohrozili dosiahnutie naplánovaných cieľov. Na tento účel využite možnosť zriadiť si bezplatne viac sporiacich účtov, ku ktorým si stanovíte účel sporenia, napríklad na novú strechu, na nový horský bicykel, ale aj na nečakané výdavky. Fantázii sa medze nekladú.

V rámci Sporiaceho účtu Depozit od ČSOB  je možné sporiť si už od 15 € mesačne s možnosťou bezplatného výberu až do výšky 25 % zo zostatku z predchádzajúceho dňa. Pre účel sporenia si cez ČSOB SmartBanking môžete zriadiť trvalý príkaz podľa svojich osobných preferencii v závislosti od frekvencie alebo výšky vkladu. Predídete tak tomu, že na šetrenie zabudnete, alebo peniaze jednoducho utratíte. Príjemným bonusom je bezplatné zriadenie a vedenie účtu, takže ste odbremenený od zbytočných poplatkov, ktoré by predlžovali vaše sporenie.

Myslite ekonomicky a svoje úspory rozkladajte s rozumom. Popri krátkodobých cieľoch myslite aj na tie dlhodobé, akými sú kúpa nehnuteľnosti, auta alebo cesta okolo sveta. V takýchto prípadoch využite produkty s dlhšou viazanosťou ako stavebné sporenie, termínované vklady alebo investičné životné poistenie, ktoré vám ponúkajú možnosť vyššieho zhodnotenia a ktoré nájdete takisto v ponuke ČSOB.

cob-16-095-sporenie-490x370px-r627_res.jpg

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.