Nedeľa, 17. január, 2021 | Meniny má NatašaKrížovkyKrížovky

PROCESPARTNER: Ponúka úhrady nákladov súdnych sporov

Objem neuplatnených pohľadávok pre nedostatok peňazí na vedenie súdneho sporu je na Slovensku približne 80 až 160 mil. eur ročne

BRATISLAVA 13. októbra - Objem neuplatnených pohľadávok pre nedostatok peňazí na vedenie súdneho sporu je na Slovensku približne 80 až 160 miliónov eur ročne. Hovorí to Vladimír Brunčák zo spoločnosti ProcesPartner, ktorá pomáha ľuďom pri vedení ich súdnych konaní.

Spoločnosť preberie a uhradí náklady súdneho konania, rovnako aj náklady rozhodcovských, správnych a iných konaní, v ktorých nároky spočívajú vo finančnom alebo inom peniazmi oceniteľnom plnení. "ProcesPartner nastupuje v prípadoch, pri ktorých potenciálny žalobca / občan, firma / nie je z rôznych dôvodov schopný, alebo ochotný  hradiť náklady konania a musel by sa teda z finančných dôvodov svojho oprávneného nároku vzdať. ProcesPartner teda často môže byť jednou z posledných šancí klientovho práva na spravodlivosť," uviedol Brunčák.

ProcesPartner podľa pána Brunčáka pomáha klientom získať späť to, čo im patrí. Spoločnosť najprv, v prípade prevzatia financovania nákladov, vyhodnotí šance na úspešný výsledok klienta na súde a následne navrhne ďalší postup. Je takou pomocnou barličkou pri vedení súdneho konania – pomáha klientovi, ak ho nemá, získať a zaplatiť služby kvalifikovaného advokáta ako na Slovensku tak aj v krajinách EU, pomáha s manažovaním konania, zabezpečuje úhradu nákladov konania v zmysle nariadenia súdu.

Rozdiel od bankového úveru spočíva v tom, že ProcesPartner preberá záväzok úhrady všetkých nákladov súdneho konania nariadených súdom ako aj riziko úhrady ďalších nákladov protistrany pri prípadnej prehre v súdnom konaní. V prípade neúspešného konania nám na rozdiel od banky klient nevracia žiadne peniaze .

ProcesPartner pritom hradí odmeny advokátom, súdne poplatky, znalecké posudky a ďalšie náklady súvisiace s vedením súdneho, rozhodcovského i exekučného konania na všetkých stupňoch.

Nárok na odmenu pre spoločnosť ProcesPartner vzniká až v prípade úspešného výsledku súdneho konania. Jej výška závisí od viacerých faktorov a každý konkrétny prípad sa tak posudzuje zvlášť. Závisí pritom napríklad od zložitosti prípadu, bonity protistrany, výšky hodnoty sporu, odhadovanej dĺžky trvania konania či potreby úkonov počas sporu, ako sú napríklad znalecké posudky, tlmočenie a pod. Všeobecne je možné konštatovať, že suma ktorú môže klient získať je až do výšky 80 percent hodnoty sporu. Odmena je vždy splatná len v tom prípade ak klient reálne dostane výnos so sporu, hovorí pán Brunčák

ProcesPartner má na Slovensku pobočku v Dolnom Kubíne. So záujemcami sa však podľa pána Brunčáka vedia stretnúť po dohode v rámci celého Slovenska.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

MATADOR Group mení vizuálnu identitu značky

Stojí za ňou brandingová agentúra GALTON Brands

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon

Fokus očná optika sa stala exkluzívnym partnerom značky Nikon pre Slovensko a Českú republiku v segmente dioptrických skiel.

Turizmus za účelom estetickej chirurgie v čase pandémie

Nečakané rozšírenie koronavírusu postavilo populáciu a taktiež rôzne priemyselné odvetvia pred výzvy v mnohých oblastiach života.