4 veci, za ktoré by mali firmy odmeňovať svojich klientov

Kto chce mať úspešný biznis, mal by vedieť zákazníkov oceniť.

Každá firma, či už veľká alebo malá stojí a padá na priazni svojich zákazníkov, z ktorých peňazí žije. To, že títo ľudia u nich míňajú peniaze, sa často vníma ako samozrejmosť. Opak je pravdou. Kto chce mať úspešný biznis, mal by vedieť zákazníkov oceniť minimálne za tieto štyri veci.

Vernosť

Vzťah zákazníka a firmy nie je manželstvo. Vernosť v tomto prípade nie je povinnosť, kedykoľvek si to môže zákazník rozmyslieť, firma nie. Napriek tomu, zákazník nie vždy očakáva finančné benefity alebo zľavy. Stačí len nech vie, že viete. A dať mu to najavo, či už malým darčekom alebo aspoň poďakovaním.

Osobné odporúčanie

Aj keď žijeme v digitálnej dobe, osobné odporúčanie od známeho je stále jeden z najmocnejších nástrojov, ako získať nových klientov. Firmy to často vnímajú ako samozrejmosť. No ak klient privedie ďalších, ušetril prácu zamestnancom aj náklady na marketing a za to si predsa zaslúži malý podiel na úspechu.

Spätná väzba

To, že sa nik nesťažoval, ešte neznamená, že je všetko v poriadku. Nie je to povinnosť zákazníka, a je to len na jeho dobrej vôli, že si dá tú námahu na niečo upozorniť. Stačí mu totiž aj nabudúce neprísť. Takíto ľudia robia firmám službu, no napriek tomu, sa im častejšie ujde viac nevďačnosti, než ocenenia.

Dodržiavanie podmienok

Každý, kto niekomu niekedy požičal peniaze vie, že včasné splácanie nie je samozrejmosť. A v Raiffesien banke to vidíme rovnako, preto si myslíme, že za  to treba klientov odmeniť. Preto každý, kto u nás dostane pôžičku, nielen že nemusí lúskať žiadne komplikované zmluvy a obávať sa skrytých poplatkov, ale môže získať odmenu až do výšky 2 700 eur za včasné splácanie.

Najkrajšie americké národné parky

Neostávajte iba v slávnych mestách USA. Vydajte sa na západ do národných parkov.

Podceňovať skúšobné jazdy sa pri výbere vozidla neoplatí

Správna skúšobná jazda môže odhaliť, že vybrané vozidlo pre vás nie je to pravé.

Slováci nakupujú viac slovenskej zeleniny a ovocia ako vlani

Slovenskí spotrebitelia prejavujú stále väčší záujem o produkty slovenských dodávateľov.

Plánovaním financií vás ani prísnejšie podmienky nezaskočia

Slováci sa začali vo veľkom zadlžovať.