4 veci, za ktoré by mali firmy odmeňovať svojich klientov

Kto chce mať úspešný biznis, mal by vedieť zákazníkov oceniť.

Každá firma, či už veľká alebo malá stojí a padá na priazni svojich zákazníkov, z ktorých peňazí žije. To, že títo ľudia u nich míňajú peniaze, sa často vníma ako samozrejmosť. Opak je pravdou. Kto chce mať úspešný biznis, mal by vedieť zákazníkov oceniť minimálne za tieto štyri veci.

Vernosť

Vzťah zákazníka a firmy nie je manželstvo. Vernosť v tomto prípade nie je povinnosť, kedykoľvek si to môže zákazník rozmyslieť, firma nie. Napriek tomu, zákazník nie vždy očakáva finančné benefity alebo zľavy. Stačí len nech vie, že viete. A dať mu to najavo, či už malým darčekom alebo aspoň poďakovaním.

Osobné odporúčanie

Aj keď žijeme v digitálnej dobe, osobné odporúčanie od známeho je stále jeden z najmocnejších nástrojov, ako získať nových klientov. Firmy to často vnímajú ako samozrejmosť. No ak klient privedie ďalších, ušetril prácu zamestnancom aj náklady na marketing a za to si predsa zaslúži malý podiel na úspechu.

Spätná väzba

To, že sa nik nesťažoval, ešte neznamená, že je všetko v poriadku. Nie je to povinnosť zákazníka, a je to len na jeho dobrej vôli, že si dá tú námahu na niečo upozorniť. Stačí mu totiž aj nabudúce neprísť. Takíto ľudia robia firmám službu, no napriek tomu, sa im častejšie ujde viac nevďačnosti, než ocenenia.

Dodržiavanie podmienok

Každý, kto niekomu niekedy požičal peniaze vie, že včasné splácanie nie je samozrejmosť. A v Raiffesien banke to vidíme rovnako, preto si myslíme, že za  to treba klientov odmeniť. Preto každý, kto u nás dostane pôžičku, nielen že nemusí lúskať žiadne komplikované zmluvy a obávať sa skrytých poplatkov, ale môže získať odmenu až do výšky 2 700 eur za včasné splácanie.

Virtuálne sídlo v Bratislave

Cenové porovnanie virtuálneho sídla a prenájmu kancelárií a analýza výhod a benefitov. Upozornenie na riziká a nevýhody.

Dovolenka snov či chladnička plná jedla? Oslavujte s BILLA

BILLA tento rok oslavuje svoje 25-ročné pôsobenie na Slovensku, svojim zákazníkom sa rozhodla venovať ceny v hodnote 1 milión EUR.

Bardejov by mal byť konečne nezávislý

Nikdy som sa nemiešal do politiky viac, ako bolo nutné.

Karibik aj Európa: Plavte sa za dobrodružstvom

Luxusné európske a zaoceánske plavby sú oveľa dostupnejšie vďaka letenke v cene.