Sobota, 20. apríl , 2019

EU v Bratislave hostila dve desiatky odborníkov z celého sveta

Študenti Ekonomickej univerzity absolvovali prednášky vyučujúcich z 19 partnerských univerzít.

Bratislava (22.10.2016) – Počas uplynulého týždňa bola Ekonomická univerzita v Bratislave hostiteľskou inštitúciou pre 23 zástupcov z 19 zahraničných partnerských univerzít z viacerých európskych i mimoeurópskych krajín v rámci 3. ročníka International Week.

„Naše pozvanie prijali aj kolegovia z Juhoafrickej republiky, Číny a Gruzínska, s ktorými pracujeme na novom projekte Erasmus+ zameranom na spoluprácu s tretími krajinami,“ upresňuje Boris Mattoš, prorektor pre medzinárodné vzťahy Ekonomickej univerzity v Bratislave.

Podujatie univerzita organizovala s podporou mobilitného programu Erasmus+ Európskej komisie a uskutočnila sa pod záštitou slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie a pod záštitou J.E. pána Helfrieda Carla, mimoriadneho a splnomocneného veľvyslanca Rakúskej republiky na Slovensku, ktorý s rektorom Ferdinandom Daňom podujatie v prvý deň otvorili.

Hosťujúce prednášky a semináre v anglickom jazyku boli z oblasti makroekonómie, manažmentu, marketingu, bankovníctva i riadenia ľudských zdrojov. Okrem pedagógov sa podujatia zúčastnili aj zamestnanci odborných univerzitných pracovísk, pre ktorých univerzitné oddelenie medzinárodnej mobility pripravilo 3-dňový workshop zameraný na mäkké zručnosti. Program doplnili viaceré sprievodné podujatia, spomedzi ktorých veľký úspech mala u hostí exkurzia vo Volkswagene.

„Pridanou hodnotou medzinárodného týždňa je okrem iného etablovanie nových kontaktov a väzieb medzi akademickými inštitúciami, výmena postojov k rôznym odborným témam a najmä hľadanie cesty k sebe a nie prekážok, ktoré nás rozdeľujú,“ dodal prorektor B. Mattoš.

Ekonomická univerzita v Bratislave patrí na Slovensku medzi univerzity s najväčším podielom zahraničných študentov na výmennej báze, čo v minulosti ocenili viaceré národné aj medzinárodné renomované inštitúcie. EU v Bratislave bola Európskou komisiou zaradená medzi top 500 európskych vysokoškolských inštitúcií, ktoré vyslali, resp. prijali najviac študentov v rámci programu Erasmus+ (umiestnila sa na 156. mieste). EU v Bratislave bola taktiež zaradená do Erasmus Success Stories Generálneho riaditeľstva pre školstvo a kultúru Európskej komisie a v roku 2012 získala ocenenie Národnej agentúry programu Erasmus+ pre vzdelávanie a odbornú prípravu (SAAIC) Kvalita Erasmus mobility 2012.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.