Chcete ušetriť za pohonné hmoty a predĺžiť životnosť motora?

Vedci spoločnosti TOTAL vyvinuli motorové oleje, ktoré šetria pohonné hmoty, predĺžujú životnosť motorov a znižujú emisie.

Tím 110 vedcov petrolejárskej spoločnosti TOTAL vyvinul komplexnú radu motorových olejov QUARTZ, ktoré sú schopné ušetriť pohonné hmoty, predĺžujú životnosť motorov a zároveň pomáhajú znižovať výfúkové emisie. Pre mimoriadne vlastnosti motorových olejov QUARTZ sú častou voľbou mnohých výrobcov vozidiel (napríklad Ford, Mazda, Citroen alebo Peugeot), ale zároveň môžu byť i Vašou voľbou v rámci výmeny motorových olejov v nových a ojazdených automobiloch.

Vývoj motorových olejov TOTAL QUARTZ je spojený nielen s vedeckými kapacitami svojho odboru, ale aj dlhoročnou skúsenosťou spoločnosti TOTAL v oblasti motoršportu, kde je možné si overiť vlastnosti olejov v extrémnych podmienkach. Výsledkom je ucelená produktová rada TOTAL QUARTZ určená pre benzínové a naftové motory, splňujúce prísne kritéria podľa špecifikácií výrobcov vozidiel všetkých výkonových a cenových kategórií. Jedná sa napríklad o kritéria výrobcov skupiny VW, Mercedes-Benz, BMW, Peugeot, Opel, Hyundai, Kia či Fiat.  Motorové oleje TOTAL QUARTZ z rady syntetických olejov sú totiž vyrábané technológiou „LOW SAPS“ a sú ideálnou voľbou pre spoľahlivú prevádzku moderných motorov. Tieto nízkopopolnaté motorové oleje sa tak hodia celoročne do všetkých podmienok prevádzky, vrátane kombinácii mestskej a dialničnej prevádzky. Svojimi vlastnosťami zaisťujú vysoký výkon a kompatibilitu so systémami na riadenie emisií ako sú katalyzátory alebo filtre pevných častíc. Tieto systémy sú za použitia olejov TOTAL QUARTZ menej opotrebovavané a predlžuje sa tak ich životnosť. Samotný motor je tak chránený vďaka vysokej antioxidačnej a antikoróznej odolnosti motorových olejov TOTAL QUARTZ. Obsadená aditivita zabraňuje degradácii motorového oleja a vďaka tomu sa môžu predĺžiť servisné intervaly výmeny motorového oleja v hodnotách 20-40 tis. kilometrov. Mnohé z olejov majú vlastnosti FuelEco, ktoré znižujú spotrebu vozidla a to dokonca aj pri častých studených štartoch. Znížená spotreba palív bola overená nezávislými testami ACEA (European Automobile Manufactures Association).

Skutočne záleži na tom, aký motorový olej používate vo svojom automobile. Nemusí to však byť jednoduché orientovať sa v rámci širokej ponuky na našom trhu. Chcete ušetriť svoje peniaze, voľbou je rada motorových olejov TOTAL QUARTZ. Vďaka tímto olejom predĺžite životnosť Vášho motora, ale i systém na znižovanie emisií, ktoré máte vo svojom vozidle. Zároveň budete mať vysoký výkon svojho motora po dobu životnosti motorového oleja, a to ako v meste, tak na diaľnici, vo všetkých ročných obdobiach.

Viac informácií získate na www.total.sk

Stavebná fakulta hostila medzinárodnú konferenciu CSASC

V dňoch 11. a ž 14. septembra sa na Stavebnej fakulte STU v Bratislave uskutočnila piata medzinárodná konferencia CSASC 2018

Cestárske kariérne dni 2018 na SvF

Takmer 30 stredoškolákov sa zúčastnilo Cestárskych kariérnych dní na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave.

Najužitočnejšia appka

Uľahčí život všetkým rodičom i zábudlivcom

IKEA je postavená na tých správnych hodnotách

Richard Citnar je riaditeľom najväčšieho obchodného domu IKEA v strednej Európe.