Piatok, 19. apríl , 2019

Blumental offices láka novým pracovným prostredím v Starom meste

Ponuka kancelárskych plôch v slovenskej metropole naďalej narastá.

Ponuka kancelárskych plôch v slovenskej metropole naďalej narastá. Vyhľadávané sú najmä tie, ktoré majú výhodnú lokalitu a občiansku vybavenosť centra mesta. Tieto požiadavky naplnil aj komerčný kancelársky projekt Blumental Offices. Jeho prvá etapa bude dokončená na jar 2017. Celková plocha kancelárskych priestorov je 7 200 m2, z ktorých je už takmer 4 000 m2 prenajatých.

Blumental Offices, za ktorým stojí spoločnosť CORWIN CAPITAL, a. s., tvorí jednotný urbanistický celok s rezidenčnými blokmi. Vďaka svojej flexibilite projekt umožňuje poskytnúť priestory aj spoločnostiam s menším počtom zamestnancov. Spolu s výškou budov, ktorá v záujme rešpektovania charakteru miesta dosahuje len šesť podlaží, vytvára príjemné, pokojné a inšpiratívne pracovné prostredie.

Ekologický prístup developera okrem iného dotvárajú aj zelené strechy. Jeden z hlavných prvkov je však primárny zdroj získavania tepla a chladu využívaním tepelných čerpadiel, ktoré sú efektívnejšie o 30 až 50%, oproti konvenčným systémom na výrobu chladu, alebo tepla.

Nájomcovia, ktorí sa rozhodnú pre kancelárie s najvyšším štandardom na Mýtnej a Radlinského ulici, budú mať k dispozícii aj nové, štýlové námestie. Na celej stavbe Blumental Offices sú použité kvalitné materiály, z ktorých dominantný je kameň. Projekt Blumental prinesie na prízemí aj občiansku vybavenosť, kde sa počíta s kaviarňami, reštauráciami, obchodnou vybavenosťou a  ďalšími službami. Tie budú mať v rámci prvej etapy projektu celkovú plochu 2 400 m2, z ktorých je momentálne prenajatých už 1 650 m2 pre supermarket BILLA a drogériu DM drogerie markt. Parkovanie zabezpečí približne 650 stojísk pod zemou a na povrchu.

Začiatkom októbra sa začala aj výstavba II. etapy projektu Blumental, ktorej súčasťou bude taktiež administratívna budova. Celkovo tak budú k dispozícii na prenájom kancelárske, obchodné a spoločenské plochy s rozlohou takmer 17 000 m2, vrátane jej prvej etapy.

Viac informácií na: http://blumentaloffices.sk/.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.