Utorok, 19. november, 2019 | Meniny má Alžbeta

Štatutári, hodina času dnes vám ušetrí čas v budúcnosti

Štatutári už nebudú chodiť po úradné zásielky na poštu.

Táto komunikácia postupne prechádza na úradné elektronické schránky. Štatutári firiem na ich aktiváciu potrebujú občiansky preukaz s čipom a bezpečnostný osobný kód BOK. Na ich vybavenie mali pôvodne čas do konca roka. Keďže však počet štatutárov, ktorým potrebné doklady chýbajú je stále nedostatočný, Národná rada SR schválila odklad aktivácie elektronických schránok na 1. júla 2017. Novela zákona však nadobudne platnosť až vtedy, keď ju podpíše prezident SR Andrej Kiska. To nič nemení na fakte, že elektronická komunikácia prostredníctvom úradných elektronických schránok ušetrí budúci rok štatutárom mnoho času i nákladov za poštové služby i správne poplatky.

Ako sa dostať do eletronickej schránky

Kľúčom k vstupu do úradnej elektronickej schránky vašej firmy je občiansky preukaz s čipom (eID), bezpečnostný kód BOK, čítačka a príslušný softvér. Občiansky preukaz s čipom, kódom BOK a čítačkou sa dajú vybaviť na ľubovoľnom Krajskom riaditeľstve PZ alebo klientskom centre bez ohľadu na miesto pobytu. Následne je potrebné nainštalovať si príslušný softvér z portálu www.statutar.sk alebo www.slovensko.sk a už sa stačí len prihlásiť do elektronickej schránky. Pre pohodlnú správu schránky je užitočné nastaviť si notifikácie o doručenej pošte pomocou SMS alebo e-mailu.

Čo ak...

Ak z rôznych dôvodov nemôžete vstupovať do úradnej elektronickej schránky alebo nemáte na jej kontrolu čas, môžete na jej užívanie niekoho splnomocniť. Pre štatutára-cudzinca s trvalým pobytom v SR je dôležitým vstupom do el. schránky doklad o pobyte s čipom a aktivovaným bezpečnostným kódom BOK.

Viac informácií nájdete na www.statutar.sk alebo na tel. čísle +421 2 35 803 083.

obr800x600novela-r801_res.jpg

Pozrite sa, ako fungujú asistenčné systémy Volkswagenu

Volkswagen Slovensko pokračuje v produkcii zaujímavých videí, ktoré odhaľujú technologickú výbavu modelov VW.

Dlhopisy a zmenky: fixný výnos 5,5 - 7 % p.a.

Výška fixného výnosu sa mení podľa výšky a dĺžky investície

Známe osobnosti prezradili, do ktorej krajiny sa nechcú vrátiť

Influenceri si v kampani O2 pripomenuli 30. výročie Nežnej revolúcie.