Veríte v silu hodnôt? Nepremeškajte unikátnu výstavu

Spoločnosť HOUR nezabúda ani na podporu duchovných a kultúrnych hodnôt. Pozrite si viac o podujatí, na ktoré aktuálne pozýva.

Vďaka spolupráci s našimi zákazníkmi už viac ako 23 rokov prinášame hodnoty do HR a efektívne softvérové riešenia na slovenský trh. Nezabúdame však ani na podporu duchovných a kultúrnych hodnôt. Spoločne s Občianskym združením IKONY ich rozvíjame nielen v priestoroch našej spoločnosti v Žiline, ale i za hranicami nášho regiónu.

Dôkazom sa stala i aktuálne prebiehajúca výstava Ikony ako farebné modlitby v priestoroch Vihorlatského múzea v Humennom. Jeho návštevníci môžu už od 8.12.2016, kedy sa v múzeu konala slávnostná vernisáž, obdivovať unikátne historické ikony do 31. januára 2017.

Výstavu tvorí súbor, ktorý pozostáva zo šesťdesiatjeden ikon zo 17. až 19. storočia. Väčšina bola vyhotovená v Rusku a Grécku. Návštevníci si tak môžu pozrieť aj tie, ktoré na Slovensku neboli doposiaľ vystavované.

Zaujímavý exponát predstavuje súbor štyroch rozmerovo rovnakých ikon pôvodne z Ruska s výjavmi cirkevných otcov a ikona pochádzajúca zo Slovenska s príbehom Matky Božej Trojrukej. Formátovo najväčším dielom s rozmermi 108 x 68,3 cm je ikona ruského ikonopisca datovaná do roku 1880.

Ikony v sebe spájajú ušľachtilosť a jedinečnosť umeleckého diela, ako aj mystickosť duchovného posolstva. Nesú v sebe posolstvo jedinečnej detailnej práce dávnych majstrov a cennú historickú hodnotu, ktorú sa oplatí zachovávať aj pre budúce generácie a širokú verejnosť.

Výstava Ikony svojim tematickým zameraním je vkladom Vihorlatského múzea v Humennom k príjemnému a duchovne bohatému prežitiu adventného obdobia.

Viac informácií o výstave nájdete na http://www.muzeumhumenne.sk/

Workshop Inštitútu Ronalda Coasa na EU v Bratislave

V týždni od 10. – 14. decembra 2018 sa v Aule EU v Bratislave koná Ronald Coase Institute Workshop o inštitucionálnej ekonómii.

Stavbárska olympiáda 2018/19 vás očakáva

Pozor, zmena domény - www.stavbarskaolympiada.com

Diplomacia v praxi – unikát, ktorý funguje dodnes

BRATISLAVA 12. december 2018 – V roku 2004 sa na Ekonomickej univerzite v Bratislave začal vyučovať predmet Diplomacia v praxi.

Hitem jsou cyklopočítače Mio - pro zábavu i výkon

Cyklonavigace - cyklopočítače jsou dnes zcela na nové úrovni, podívejte se na účelové funkce a zařízení, jež mobil nemůže nahradit