Veríte v silu hodnôt? Nepremeškajte unikátnu výstavu

Spoločnosť HOUR nezabúda ani na podporu duchovných a kultúrnych hodnôt. Pozrite si viac o podujatí, na ktoré aktuálne pozýva.

Vďaka spolupráci s našimi zákazníkmi už viac ako 23 rokov prinášame hodnoty do HR a efektívne softvérové riešenia na slovenský trh. Nezabúdame však ani na podporu duchovných a kultúrnych hodnôt. Spoločne s Občianskym združením IKONY ich rozvíjame nielen v priestoroch našej spoločnosti v Žiline, ale i za hranicami nášho regiónu.

Dôkazom sa stala i aktuálne prebiehajúca výstava Ikony ako farebné modlitby v priestoroch Vihorlatského múzea v Humennom. Jeho návštevníci môžu už od 8.12.2016, kedy sa v múzeu konala slávnostná vernisáž, obdivovať unikátne historické ikony do 31. januára 2017.

Výstavu tvorí súbor, ktorý pozostáva zo šesťdesiatjeden ikon zo 17. až 19. storočia. Väčšina bola vyhotovená v Rusku a Grécku. Návštevníci si tak môžu pozrieť aj tie, ktoré na Slovensku neboli doposiaľ vystavované.

Zaujímavý exponát predstavuje súbor štyroch rozmerovo rovnakých ikon pôvodne z Ruska s výjavmi cirkevných otcov a ikona pochádzajúca zo Slovenska s príbehom Matky Božej Trojrukej. Formátovo najväčším dielom s rozmermi 108 x 68,3 cm je ikona ruského ikonopisca datovaná do roku 1880.

Ikony v sebe spájajú ušľachtilosť a jedinečnosť umeleckého diela, ako aj mystickosť duchovného posolstva. Nesú v sebe posolstvo jedinečnej detailnej práce dávnych majstrov a cennú historickú hodnotu, ktorú sa oplatí zachovávať aj pre budúce generácie a širokú verejnosť.

Výstava Ikony svojim tematickým zameraním je vkladom Vihorlatského múzea v Humennom k príjemnému a duchovne bohatému prežitiu adventného obdobia.

Viac informácií o výstave nájdete na http://www.muzeumhumenne.sk/

Košická Klinika detí a dorastu je opäť krajšia

Oddelenie pre najmenších vynovili za rekordných sedem dní.

Aká je skutočná pravda o Partners Group Sk?

Na fórach nájdete rôzne komentáre na adresu finančných sprostredkovateľov z Partners Group Sk. Ktoré sú a ktoré nie sú pravdivé?

Desať obľúbených multistop zájazdov do celého sveta

Sú poznávacie zájazdy vaša srdcovka? Zažite dva alebo tri počas jednej cesty.

Zdravý životný štýl - dá sa v dnešnej dobe udržať?

Zdravý životný štýl, krásne telo, svieža pokožka, žiadne vrásky a pevné zdravie. Je možné docieliť to aj v súčasnom rýchlom svete?