Veríte v silu hodnôt? Nepremeškajte unikátnu výstavu

Spoločnosť HOUR nezabúda ani na podporu duchovných a kultúrnych hodnôt. Pozrite si viac o podujatí, na ktoré aktuálne pozýva.

Vďaka spolupráci s našimi zákazníkmi už viac ako 23 rokov prinášame hodnoty do HR a efektívne softvérové riešenia na slovenský trh. Nezabúdame však ani na podporu duchovných a kultúrnych hodnôt. Spoločne s Občianskym združením IKONY ich rozvíjame nielen v priestoroch našej spoločnosti v Žiline, ale i za hranicami nášho regiónu.

Dôkazom sa stala i aktuálne prebiehajúca výstava Ikony ako farebné modlitby v priestoroch Vihorlatského múzea v Humennom. Jeho návštevníci môžu už od 8.12.2016, kedy sa v múzeu konala slávnostná vernisáž, obdivovať unikátne historické ikony do 31. januára 2017.

Výstavu tvorí súbor, ktorý pozostáva zo šesťdesiatjeden ikon zo 17. až 19. storočia. Väčšina bola vyhotovená v Rusku a Grécku. Návštevníci si tak môžu pozrieť aj tie, ktoré na Slovensku neboli doposiaľ vystavované.

Zaujímavý exponát predstavuje súbor štyroch rozmerovo rovnakých ikon pôvodne z Ruska s výjavmi cirkevných otcov a ikona pochádzajúca zo Slovenska s príbehom Matky Božej Trojrukej. Formátovo najväčším dielom s rozmermi 108 x 68,3 cm je ikona ruského ikonopisca datovaná do roku 1880.

Ikony v sebe spájajú ušľachtilosť a jedinečnosť umeleckého diela, ako aj mystickosť duchovného posolstva. Nesú v sebe posolstvo jedinečnej detailnej práce dávnych majstrov a cennú historickú hodnotu, ktorú sa oplatí zachovávať aj pre budúce generácie a širokú verejnosť.

Výstava Ikony svojim tematickým zameraním je vkladom Vihorlatského múzea v Humennom k príjemnému a duchovne bohatému prežitiu adventného obdobia.

Viac informácií o výstave nájdete na http://www.muzeumhumenne.sk/

Nové komorné bývanie v Karlovke? Karlove

Nový obytný dom Karlove na Hudecovej ulici ponúkne unikátne bývanie v stabilizovanej časti Karlovej Vsi.

Spoznáte týchto 11 filmov, v ktorých sa objavil McDonald’s?

Niektoré su notoricky známe a niektoré vám dajú zabrať.

Nepýtajte od lekára antibiotiká pri chrípke či nádche

Takmer milión balení antibiotík "pojedli" vlani Slováci pri ochoreniach, na ktoré tieto lieky nezaberajú.

Príbeh tradičného družstva - príbeh Alojza Kračinovského

Seriál referencií radových členov Nášho finančného družstva, 4. vydanie.