Veríte v silu hodnôt? Nepremeškajte unikátnu výstavu

Spoločnosť HOUR nezabúda ani na podporu duchovných a kultúrnych hodnôt. Pozrite si viac o podujatí, na ktoré aktuálne pozýva.

Vďaka spolupráci s našimi zákazníkmi už viac ako 23 rokov prinášame hodnoty do HR a efektívne softvérové riešenia na slovenský trh. Nezabúdame však ani na podporu duchovných a kultúrnych hodnôt. Spoločne s Občianskym združením IKONY ich rozvíjame nielen v priestoroch našej spoločnosti v Žiline, ale i za hranicami nášho regiónu.

Dôkazom sa stala i aktuálne prebiehajúca výstava Ikony ako farebné modlitby v priestoroch Vihorlatského múzea v Humennom. Jeho návštevníci môžu už od 8.12.2016, kedy sa v múzeu konala slávnostná vernisáž, obdivovať unikátne historické ikony do 31. januára 2017.

Výstavu tvorí súbor, ktorý pozostáva zo šesťdesiatjeden ikon zo 17. až 19. storočia. Väčšina bola vyhotovená v Rusku a Grécku. Návštevníci si tak môžu pozrieť aj tie, ktoré na Slovensku neboli doposiaľ vystavované.

Zaujímavý exponát predstavuje súbor štyroch rozmerovo rovnakých ikon pôvodne z Ruska s výjavmi cirkevných otcov a ikona pochádzajúca zo Slovenska s príbehom Matky Božej Trojrukej. Formátovo najväčším dielom s rozmermi 108 x 68,3 cm je ikona ruského ikonopisca datovaná do roku 1880.

Ikony v sebe spájajú ušľachtilosť a jedinečnosť umeleckého diela, ako aj mystickosť duchovného posolstva. Nesú v sebe posolstvo jedinečnej detailnej práce dávnych majstrov a cennú historickú hodnotu, ktorú sa oplatí zachovávať aj pre budúce generácie a širokú verejnosť.

Výstava Ikony svojim tematickým zameraním je vkladom Vihorlatského múzea v Humennom k príjemnému a duchovne bohatému prežitiu adventného obdobia.

Viac informácií o výstave nájdete na http://www.muzeumhumenne.sk/

Infografika: Slováci minuli na Pohode historicky najviac peňazí

Koľko minuli účastníci na našom najväčšom festivale?

Vyberiete si radšej romantický Paríž alebo slnečné Nice?

Obľúbené mestá spája povestný francúzsky šarm, no aj tak sú úplne odlišné.

Dobrú chuť: Letné šaláty a bizarné praktiky food fotografie

Prílohu s overenými receptami nájdete vloženú v denníku SME v piatok 13. júla.

Salón architektov A0 – Coneco 2018

– dve výstavy a ocenenie Zlatý Leonard za nápad a kreativitu celého výstavného priestoru pre Stavebnú fakultu STU v Bratislave.