Sobota, 20. apríl , 2019

Potravinová spoločnosť sa zaradila medzi lídrov podnikania

Do Bussines Leaders Forum (BLF), združenia firiem, ktoré chcú byť lídrami v zodpovednom podnikaní, vstúpil od decembra nový člen.

Do Bussines Leaders Forum (BLF), združenia firiem, ktoré chcú byť lídrami v zodpovednom podnikaní, vstúpil od decembra nový členDanone Nutricia – Nutricia, s.r.o. Združenie sa tak rozrástlo na 38 členov.

Danone Nutricia – Nutricia, s.r.o. (ďalej len „Danone Nutricia”) je medzinárodná spoločnosť, ktorá má za cieľ prinášať ľuďom zdravie prostredníctvom jedla. Produkty Nutricie pomáhajú deťom v ich zdravom raste a vývoji, a zároveň aj zlepšujú kvalitu života chorým ľuďom všetkých generácií. „Tešíme sa, že na koniec nového roka sa naše združenie opäť rozrástlo o ďalšieho člena. Čím viac spoločností sa zaviaže zodpovedne podnikať, tým rýchlejšie sa bude napĺňať vízia združenia - zodpovedným podnikaním dosiahnuť prosperitu Slovenska,“ hovorí Michal Kišša, výkonný riaditeľ BLF a senior programový manažér v Nadácii Pontis.

Spoločnosť sa dlhodobo angažuje v projektoch spoločenskej zodpovednosti zameraných predovšetkým na vzdelávanie zdravotníckych pracovníkov. Svoje aktivity smerujú aj na rodičov dojčiat a batoliat a ich edukácii v oblasti zdravej výživy.

Iniciatíva Prvých 1000 dní šíri povedomie o vplyve výživy na zdravie človeka v prvých tisíc dňoch života. V rámci  nej spustili program NutriCheq. Vďaka nemu môže pediater odhaliť nedostatky v stravovaní batoliat a poradiť rodičom, akým spôsobom by mohli situáciu napraviť. Iniciatíva tiež podporuje dojčenie ako optimálnu výživu dieťaťa v prvých šiestich mesiacoch. Program Zdravý štart zase vzdeláva zdravotné sestry rovnako v oblasti zdravej výživy dojčiat a batoliat.

Profily zodpovedného podnikania všetkých členských firiem BLF si môžete prečítať tu

Ak ako sa darilo Business Leaders Foru v uplynulom roku? Prinášame vám niekoľko najzaujímavejších čísel:

• 8 nových členov (Adient Slovakia, Colliers International, CRH (Slovensko),  Danone Nutricia , Deloitte, dm drogerie markt , Kia Motors Slovakia, TNT Express Worldwide)
  • 38 všetkých členov s takmer 91 000 zamestnancami
  • 4 štvrťročné stretnutia členov združenia
  • 5 čísel BLF Newslettra v náklade v priemere  690 ks/mesiac (print) a 910 ks/mesiac (e-verzia)
  • 119 zmienok v médiách
  • 3 100 fanúšikov na fanpage Zodpovedné podnikanie
  • 1 100 odberateľov článkov z webovej stránky Zodpovedné podnikanie
  • 324 účastníkov na 3 odborných seminároch
  • 4 vydané  odporúčania na odborné témy
  • 22 prednášok kurzu Zodpovedného podnikania v praxi v anglickom jazyku na Ekonomickej univerzite v Bratislave pre 100 študentov
  • 200 CSR expertov z 15 krajín sveta na 14. ročníku konferencie CEE CSR Summit
  • 22 firiem na Trhovisku zodpovedných firiem
  • 9 500 dobrovoľníkov zapojených do podujatia Naše Mesto
  • 75 nominácií na ocenenie Via Bona Slovakia
  • 44 000 divákov sledovalo záznam z ocenenia Via Bona Slovakia odvysielaný na Dvojke RTVS

Business Leaders Forum

www.blf.sk

Business Leaders Forum je neformálnym združením firiem, ktoré sa zaväzujú byť lídrami v presadzovaní zodpovedného podnikania na Slovensku. Združenie vzniklo v roku 2004 ako výsledok snahy o vytvorenie doposiaľ neexistujúcej platformy podnikateľských subjektov pôsobiacich na území Slovenskej republiky, ktorá by bola vzorom a garantom zodpovedného podnikania na Slovensku. V súčasnosti má 38 členov. Pod hlavičkou BLF sa pravidelne koná najväčšie odborné podujatie na tému zodpovedného podnikania v strednej Európe, CEE CSR Summit.

TOP desať gréckych ostrovov na letnú dovolenku 2019

Rozmanité Grécko a jeho ostrovy budú aj tento rok obľúbený cieľ dovolenkárov.

Bim Challenge 2019

4. Majstrovstvá Slovenska v rýchlosti projektovania

Čerpacie stanice OMV Slovensko budú otvorené aj počas sviatkov

Čerpacie stanice OMV budú v plnej prevádzke aj počas dní, keď v bežných obchodoch nenakúpite.

Z Fondu malých projektov je možné získať až 50-tisíc eur

Miestne samosprávy, školy, cirkvi aj neziskové organizácie majú šancu získať príspevok od 20.000 do 50.000 eur.