Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Potravinová spoločnosť sa zaradila medzi lídrov podnikania

Do Bussines Leaders Forum (BLF), združenia firiem, ktoré chcú byť lídrami v zodpovednom podnikaní, vstúpil od decembra nový člen.

Do Bussines Leaders Forum (BLF), združenia firiem, ktoré chcú byť lídrami v zodpovednom podnikaní, vstúpil od decembra nový členDanone Nutricia – Nutricia, s.r.o. Združenie sa tak rozrástlo na 38 členov.

Danone Nutricia – Nutricia, s.r.o. (ďalej len „Danone Nutricia”) je medzinárodná spoločnosť, ktorá má za cieľ prinášať ľuďom zdravie prostredníctvom jedla. Produkty Nutricie pomáhajú deťom v ich zdravom raste a vývoji, a zároveň aj zlepšujú kvalitu života chorým ľuďom všetkých generácií. „Tešíme sa, že na koniec nového roka sa naše združenie opäť rozrástlo o ďalšieho člena. Čím viac spoločností sa zaviaže zodpovedne podnikať, tým rýchlejšie sa bude napĺňať vízia združenia - zodpovedným podnikaním dosiahnuť prosperitu Slovenska,“ hovorí Michal Kišša, výkonný riaditeľ BLF a senior programový manažér v Nadácii Pontis.

Spoločnosť sa dlhodobo angažuje v projektoch spoločenskej zodpovednosti zameraných predovšetkým na vzdelávanie zdravotníckych pracovníkov. Svoje aktivity smerujú aj na rodičov dojčiat a batoliat a ich edukácii v oblasti zdravej výživy.

Iniciatíva Prvých 1000 dní šíri povedomie o vplyve výživy na zdravie človeka v prvých tisíc dňoch života. V rámci  nej spustili program NutriCheq. Vďaka nemu môže pediater odhaliť nedostatky v stravovaní batoliat a poradiť rodičom, akým spôsobom by mohli situáciu napraviť. Iniciatíva tiež podporuje dojčenie ako optimálnu výživu dieťaťa v prvých šiestich mesiacoch. Program Zdravý štart zase vzdeláva zdravotné sestry rovnako v oblasti zdravej výživy dojčiat a batoliat.

Profily zodpovedného podnikania všetkých členských firiem BLF si môžete prečítať tu

Ak ako sa darilo Business Leaders Foru v uplynulom roku? Prinášame vám niekoľko najzaujímavejších čísel:

• 8 nových členov (Adient Slovakia, Colliers International, CRH (Slovensko),  Danone Nutricia , Deloitte, dm drogerie markt , Kia Motors Slovakia, TNT Express Worldwide)
  • 38 všetkých členov s takmer 91 000 zamestnancami
  • 4 štvrťročné stretnutia členov združenia
  • 5 čísel BLF Newslettra v náklade v priemere  690 ks/mesiac (print) a 910 ks/mesiac (e-verzia)
  • 119 zmienok v médiách
  • 3 100 fanúšikov na fanpage Zodpovedné podnikanie
  • 1 100 odberateľov článkov z webovej stránky Zodpovedné podnikanie
  • 324 účastníkov na 3 odborných seminároch
  • 4 vydané  odporúčania na odborné témy
  • 22 prednášok kurzu Zodpovedného podnikania v praxi v anglickom jazyku na Ekonomickej univerzite v Bratislave pre 100 študentov
  • 200 CSR expertov z 15 krajín sveta na 14. ročníku konferencie CEE CSR Summit
  • 22 firiem na Trhovisku zodpovedných firiem
  • 9 500 dobrovoľníkov zapojených do podujatia Naše Mesto
  • 75 nominácií na ocenenie Via Bona Slovakia
  • 44 000 divákov sledovalo záznam z ocenenia Via Bona Slovakia odvysielaný na Dvojke RTVS

Business Leaders Forum

www.blf.sk

Business Leaders Forum je neformálnym združením firiem, ktoré sa zaväzujú byť lídrami v presadzovaní zodpovedného podnikania na Slovensku. Združenie vzniklo v roku 2004 ako výsledok snahy o vytvorenie doposiaľ neexistujúcej platformy podnikateľských subjektov pôsobiacich na území Slovenskej republiky, ktorá by bola vzorom a garantom zodpovedného podnikania na Slovensku. V súčasnosti má 38 členov. Pod hlavičkou BLF sa pravidelne koná najväčšie odborné podujatie na tému zodpovedného podnikania v strednej Európe, CEE CSR Summit.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností

Tesco si plne uvedomuje svoju zodpovednosť pri zásobovaní obyvateľov Slovenska potravinami.

Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?

Netradične ho oslávili v BILLA.

Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant

Grant vo výške 30 000 eur môžu vybrané subjekty získať vďaka charitatívnemu behu No Finish Line