Majstrovstvá Stavebnej fakulty v plávaní

V piatok 16. 12. 2016 sa na Stavebnej fakulte STU uskutočnil už 6. ročník Majstrovstiev SvF v plávaní.

Majstrovstvá Stavebnej fakulty v plávaní

V piatok 16. 12. 2016 sa na Stavebnej fakulte STU uskutočnil  už 6. ročník Majstrovstiev SvF v plávaní. Preteky mali aj tento rok veľký úspech, zúčastnilo sa ich 27 poslucháčov z rôznych ročníkov a odborov. Mnohí z nich navštevujú hodiny plávania v rámci telesnej výchovy, no nechýbali ani nadšenci iných športov, dokonca i takí, ktorí povinnú výučbu TV už nemajú. Naďalej však náruživo športujú a vzdávajú hold zdravému životnému štýlu! Z takých máme vždy najväčšiu radosť.

4-8-r680_res.jpg

Podujatie prišiel podporiť, zároveň slávnostne otvoriť prodekan fakulty pre vzdelávanie doc. Ing. Peter Makýš, PhD., ktorý má k športu veľmi pozitívny vzťah. Poprial zúčastneným veľa úspechov nielen v súťaži a v športe ako takom, ale aj v štúdiu a v živote. Vyzdvihol kladné atribúty športu, a ich pozitívny vplyv v každodennom živote každého z nás.

7-8-r680_res.jpg

Súťažilo sa v štyroch individuálnych disciplínach a v dvoch štafetách. V mužskej kategórii si študenti zmerali sily na 50m voľný spôsob a prsia, v ženskej kategórii v rovnakých plaveckých spôsoboch, no na vzdialenosť iba 25m. Mužská štafeta štartovala na trati 4 krát 50m, a ženská 2 krát 25m.

9-8-r179_res.jpg

Mužské kategórie jednotlivcov súťažili v štyroch rozplavbách a ženské v jednej pre obe disciplíny. Súťažiaci mali možnosť predviesť svoje osobné schopnosti a zručnosti v ktorých sa zdokonaľujú aj na hodinách telesnej výchovy. V priebehu samotných pretekov sme sledovali napínavé zápolenie, bojovné výkony, a množstvo osobných rekordov. To všetko samozrejme v športovom duchu fair play.

11-8-r630_res.jpg

Pretekári, ktorí sa umiestnili na prvých troch priečkach v individuálnych disciplínach získali medaily a diplomy, víťazi štafiet aj poháre. Oceneným študentom blahoželáme k dosiahnutým výsledkom, a prajeme im veľa ďalších, nielen športových úspechov. Naše srdečné blahoželanie patrí aj všetkým ostatným, ktorí síce medaily nezískali, no snažili sa prekonať sami seba, a predviedli taktiež úžasné výkony.

12-8-r794_res.jpg

Podujatie hodnotíme ako veľmi príjemné zavŕšenie semestrálnej výučby. Veľké poďakovanie patrí všetkým, ktorí sa podieľali na vytvorení skvelej športovej atmosféry, a nezabudnuteľného zážitku. Ďakujeme všetkým zúčastnením študentom a katedre telesnej výchovy, ktorá súťaž zorganizovala. V neposlednom rade patrí veľká vďaka vedeniu Stavebnej fakulty STU za podporu plaveckého športu, za jedinečnú možnosť denne využívať plavecký bazén pre výučbu všetkých študentov.

VÝSLEDKY

Lukáš

01:04,58

Mgr. Lucia Kvetáková, PhD., Katedra telesnej výchovy SvF STU v Bratislave

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu