Dve ocenenia v celoslovenskej súťaži pre študentov SvF

Vzácne dve ocenenia v celoslovenskej súťaži pre študentov študijného programu Pozemné stavby a architektúra!

Dňa 18. januára 2017 sa na pôde Stavebnej fakulty STU v Bratislave uskutočnilo slávnostné odovzdávanie cien 11. ročníka Ceny Združenia pre rozvoj slovenskej architektúry a stavebníctva- ABF Slovakia BAKALÁR 2016 za najlepšiu bakalársku prácu roku 2016. Predmetom súťaže sú záverečné práce bakalárskeho štúdia v študijných odboroch Architektúra a urbanizmus, Pozemné stavby, Inžinierske konštrukcie a dopravné stavby, Vodné stavby a vodné hospodárstvo.

Do celoštátnej súťaže bakalárskych prác sa prihlásilo 5 vysokých škôl – Stavebná fakulta TU v Košiciach (6 prác), Fakulta umení TU v Košiciach (3 práce), Stavebná fakulta ŽU v Žiline (4 práce), Fakulta architektúry STU v Bratislave (8 prác) a Stavebná fakulta STU v Bratislave (10 prác).

V sekcii Pozemné stavby získal študijný program Pozemné stavby a architektúra dve ceny:

1. miesto s témou bakalárskej práce bytový dom získal študent Bc. Peter Rabiansky, ktorú vypracoval pod pedagogickým vedením Ing. arch. Kataríny Minarovičovej, PhD. z Katedry konštrukcií pozemných stavieb.

koc-1-800-r912_res.jpg

Zdôvodnenie výberu poroty:

Víťazný návrh splnil podľa poroty nároky na zadanie bakalárskej práce. Práca je riešená komplexne ako celok aj v nadväznosti na urbanistickú štruktúru. Práca obsahuje aj koncept EHB, má vypracované detaily riešenia fasády z hľadiska konštrukčného  i stavebno-fyzikálneho. Obsahovo aj graficky zvládnutá najlepšie z prihlásených prác.

Študent Bc. Tomáš Novák sa umiestnil na 3. mieste so svojou bakalárskou prácou –návrhom bytového domu- drevodomu, ktorú spracoval pod pedagogickým vedením Ing. Zuzany Dohňanskej tiež z Katedry konštrukcií pozemných stavieb.

14-8-r386_res.jpg

Zdôvodnenie výberu poroty:

Graficky aj obsahovo zvládnutá práca. Vysoká podrobnosť práce- veľa spracovaných detailov. Bytový dom je vzhľadom na nadväzujúce okolie dobre vyriešený. Práca zvládnutá a vypracovaná aj s ohľadom na EHB.

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut