Montážne konferencie - Novinky aj vzdelávanie o suchej výstavbe

Vývoj v oblasti suchej výstavby sa v posledných rokoch posunul míľovými krokmi dopredu.

Vývoj v oblasti suchej výstavby sa v posledných rokoch posunul míľovými krokmi dopredu. Dnes už sadrokartón môže svojimi parametrami konkurovať bežným murovacím materiálom ako tehla a pórobetón. A aj o tom bol ďalší ročník Montážnej konferencie, ktorý realizovala spoločnosť Rigips.

rigipsmk1-r607_res.jpg

Čo nové v suchej výstavbe?

Rigips, ako jediný na Slovensku, už viac ako desaťročie organizuje odbornékonferencie pre montážnikov v oblasti suchej výstavby. Tento ročník s podtitulom Sadrokartón bez hraníc navštívilo v štyroch mestách (Trnava, Zvolen, Košice, Žilina) takmer 900montážnikov z celého Slovenska.

„Montážne konferencie za viac ak 10 rokov existencie zdvihli úroveň vzdelanosti a kvalifikácie odborníkov na suchú výstavbu. Vytvoril sa tu  priestor, kde vzájomne prebieha komunikácia a výmena informácií,“hovorí marketingový manažér Rigips Michal Široký.

Novinkou tohto ročníka bolo právne okienko. „Právne vzdelanie montážnikov je často nepostačujúce, tak sme sa im na montážnych konferenciách snažili priniesť zopár užitočných informácií. Najmä ako sa uchrániť v zmluve pri vyplácaní zákaziek,“ vysvetľuje Michal Široký.

rigipsmk2-r117_res.jpg

Klub Rigips

Na tohtoročnej montážnej konferencii sa hovorilo aj členstve v Klube Rigips, ktoré prináša viacero výhod pre montážnikov. Od informácii o nových projektoch cez novinky v oblasti suchej výstavby až po technickú pomoc. „Určite sú pre nás konferencie prospešné s množstvom cenných informácií  využiteľných v našej profesii. Každému, kto pracuje v tejto oblasti, by som odporúčal zúčastniť sa ich,“ objasňuje jeden z účastníkov Róbert Patai. V súčasnosti je v Klube Rigips viac ako tisíc členov.

Chýbajú mladí kvalifikovaní pracovníci

Už niekoľko rokov pociťujú firmy  aj v oblasti stavebníctva, že na trhu chýba dostatok kvalifikovaných pracovníkov. Rigips sa preto snaží podporovaťúroveň a kvalitu vzdelania už na stredných odborných školách a učilištiach. Jednou z takýchto aktivít je  podpora stredoškolskej súťaže Mladý remeselník 2016, kde prispel materiálovým vybavením aj odbornou garanciou v porote. Podobne tomu bolo aj na Strednej odbornej škole v Lučenci.Škola má ako jedna z mála akreditovaný odbor suchá výstavba a Rigips tu pomohol vybudovať dielňu pre študentov, ktorá zároveň slúži ako školiace stredisko Technickej akadémie Rigips aj pre samotných realizátorov.  „Podobné projekty plánujemev blízkej budúcnosti vybudovať aj na iných odborných školách“, dodáva Michal Široký.

www.rigips.sk

Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky

Problém mám iba s tendenčnosťou týchto hodnotení.

Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon

Zvyšovanie teploty, prívalové dažde, či nedostatok vody sú dôsledky klimatických zmien, ktoré sa už dnes prejavujú aj na Slovensku

Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu

Dostávajú vaše deti vreckové? V rámci prieskumu Tatra banky odpovedalo minulý rok na túto otázku viac ako 1800 rodičov.

Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vydanie SME s knihou len za 4,99 €.