Zľava pre Agrion na výstavách dosiahla vyše 260 000 eur

Agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO, sa ohradzuje voči zavádzajúcim informáciám súvisiacim s organizovaním výstavy Agrosalón 2017.

Nitra, 14. február 2017 - Agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO, štátny podnik, (AX) sa ohradzuje voči zavádzajúcim informáciám súvisiacim s organizovaním výstavy Agrosalón 2017. Zástupcovia profesijného združenia AGRION v nedávnom období neuviedli celú pravdu v súvislosti s pripravovanou výstavou Agrosalón 2017. Vzhľadom na to AX zverejňuje detaily spolupráce medzi AX a združením Agrion z posledných výstav. Na výstavách Agrosalón 2015 a Agrokomplex 2016 dosiahla zľava medzi cenníkovými cenami AX a skutočne zaplatenými cenami členov združenia Agrion 262 625 eur.

Na Agrosalóne 2015 (predošlý ročník) dosahovala zľava pre členov združenia Agrion 89 031€ a samotné združenie Agrion získalo ešte navyše províziu za náborovanie svojich členov vo výške 10 467 eur. Na základe zmluvy podpísanej vtedajším riaditeľom mali firmy, ktoré zastupuje Agrion prenajatých na Agrokomplexe 2016 celkovo 10 440 m2. Celková cenníková cena predstavovala takmer 178 000 eur a bola poskytnutá zľava vo výške viac ako 156 000 eur. Združenie Agrion dostalo okrem toho províziu 6 264 eur. Týmto boli ostatní vystavovatelia poľnohospodárskej techniky, ktorí nie sú členmi združenia Agrion, diskriminovaní a demotivovaní.

Združenie Agrion má zároveň podpísanú nevypovedateľnú zmluvu na prenájom kancelárskych priestorov v budove riaditeľstva Agrokomplexu. Za 18 m2 platia nájomné vo výške 1 104 eur ročne pričom reálne využívajú aj vedľajšiu kanceláriu, na ktorú neexistuje v našom štátnom podniku žiadna riadne podpísaná zmluva. Preto sme v mene agrokomplex NÁRODNÉ VÝSTAVISKO, štátny podnik odmietli naďalej spolupracovať so združením Agrion za takýchto pre štátny podnik nevýhodných podmienok.
Jednotlivým vystavovateľom sme ponúkali a naďalej ponúkame spoluprácu. Trváme však na tom, že združenie Agrion nebude naďalej využívať neoprávnené výhody od štátneho podniku.

Na záver si dovoľujeme pozvať všetkých na výstavu AGROSALÓN 2017, ktorá sa uskutoční v dňoch 28. 3. – 1. 4. 2017. Návštevníci sa môžu tešiť na kvalitnú prezentáciu poľnohospodárskej techniky a tiež na bohatý sprievodný program.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu