Jakub Mankovecký z SPU v Nitre bol opäť úspešný v reze viniča

Dobre ostrihať vinohrad je umenie. Veď správne urobený rez určí kvalitu aj množstvo úrody.

Dobre ostrihať vinohrad je umenie. Veď správne urobený rez určí kvalitu aj množstvo úrody.

Vie o tom svoje aj Jakub Mankovecký, študent 3. ročníka študijného programu záhradníctvo na Fakulte záhradníctva a krajinného inžinierstva Slovenskej poľnohospodárskej univerzity v Nitre, ktorý sa už pravidelne úspešne prezentuje na odborných vinohradníckych súťažiach.
V minulom roku na majstrovstvách SR v reze viniča hroznorodého vo Svätom Jure získal 2. miesto, stal sa Šampiónom na majstrovstvách Podunajskej vínnej cesty v reze viniča hroznorodého - Zlatý rez vo Svätom Petri  a do tretice si vybojoval 4. miesto na súťaži v Čejkoviciach v Českej republike. Aj tento rok sa mu podarilo úspešne obhájiť svoju pozíciu.jakub-mankovecky-r532_res.jpg

Na majstrovstvách ČR v reze viniča hroznorodého, ktoré sa uskutočnili 10. februára vo Valticiach na Břeclavsku, obsadil tretie miesto v kategórii juniorov. O týždeň (16. 2.) na 17. ročníku celoslovenskej súťaži v zimnom  reze viniča hroznorodého o Zlaté nožnice BAHCO v Modre obsadil v rovnakej kategórii druhú priečku. Súťažiaci v dvoch kategóriách – profesionál (42 súťažiacich) a junior (12 mladých budúcich vinohradníkov) mali v časom limite 30 a 45 minút (podľa kategórie) za úlohu zrezať 25 koreňov odrody Sauvignon blanc. Hodnotil sa tvar po reze, výber rodivého dreva a čapíka, počet púčikov na ťažni a čapíku, vyčistenie viničového kra, odstránenie suchých a nežiaducich častí viničového kra, hladkosť rezu, umiestnenie rezných rán na jednoročnom dreve a čapíkoch. jakub-mankovecky-2-r589_res.jpg

Teší nás, že J. Mankovecký rovnako úspešne napreduje v štúdiu i v praktických zručnostiach pri starostlivosti o vinohrad.

Prihláste sa a vložte PR článok

Eilat: Slnko, teplo a zábava

Izraelské letovisko pri Červenom mori láka Slovákov za teplom počas celého roka.

Ku kuchynskej linke dostanete obývačku či vstavané skrine za 50%

2M Interier začínala ako malá rodinná firma s výrobou kancelárskeho nábytku.

Exkurzia študentov Stavebnej fakulty STU v Bratislave

Exkurzia sa konala v rámci predmetu Progresívne stavebné materiály a konštrukcie.

Prichádza Black Friday, jazdenku môžete mať so zľavou 2000 eur

Najväčší predajca ojazdených automobilov pripravil od piatku do nedele tohtoročné najvýraznejšie zníženie cien áut