Streda, 26. február, 2020 | Meniny má Viktor

Investícia: fixný výnos 6 - 7,25 % ročne, viazanosť 1 - 6 rokov

Výnosnejšia alternatíva termínovaných účtov – korporátne dlhopisy a zmenky.

Výnosnejšia alternatíva termínovaných účtov – korporátne dlhopisy a zmenky

Investovanie do korporátnych dlhopisov a zmeniek s fixným ročným výnosom ponúka zaujímavú úrokovú sadzu a možnosť, ako zhodnotiť voľné finančné prostriedky s prijateľnou mierou rizika. Je stále populárnejšie najmä medzi skúsenými investormi, ktorí si tvoria svoje porfólio investícií. Klienti najviac oceňujú fakt, že výnos je vopred fixne stanovený a nemení sa, čiže od začiatku presne vedia, kedy im príde výnos a v akej výške.

Fixný výnos od 6 do 7,25 percenta ročne

Dlhopisy a zmenky vydávané v rámci skupiny Proxenta majú fixný ročný výnos na úrovni od 6 do 7,25 percenta. Trvanie investície je momentálne od 1 do 6 rokov a po uplynutí obdobia investície sú peniaze spolu s posledným výnosom zasielané klientom naspäť na ich účet, alebo podľa želania investora reinvestované.

Klienti, ktorí investujú do dlhopisov sumu vyššiu ako 30 000 eur, získavajú ďalej k štandardnému fixnému výnosu bonusové percentá. Čím vyššia je investovaná suma, tým viac percent klient získa na výnosoch. Takto navýšený fixný výnos môže dosahovať priemernú ročnú úroveň až 7,58 percent a úroveň v prvom roku až 9,25 percent. Prehľadná kalulačka vám vyráta, aký vysoký fixný výnos môžete získať pri vami vybranej výške a dĺžke trvania investície.

Investovanie so skupinou Proxenta

Prostriedky investované do dlhopisov a zmeniek skupiny Proxenta sa zhodnocujú v jej vlastných investičných projektoch v oblasti stavebníctva a potravinárskej výroby. Ukážkou úspešného projektu je napríklad ukončený investičný projekt Dúhové bývanie v Nitre, v rámci ktorého bolo v dvoch etapách postavených a predaných 154 bytov v siedmich bytových domoch, aktuálne prebiehajúci investičný projekt Weinhauer v Bratislave, ďalšie práve zahájené projekty Tower One a Rezidencia medzi hviezdami v Bratislave, alebo Town Hill (Tabáň) v Nitre. V potravinárskom sektore skupina realizuje projekt Healthy Food Supplements.

O Proxente

Proxenta je investičná skupina, ktorá na slovenskom trhu pôsobí od roku 2009. Za toto obdobie sprostredkovala svojim klientom investície do partnerských a vlastných projektov v hodnote viac ako 120 miliónov eur.

Skupina pokrýva všetky oblasti spojené s investíciou – od realizácie investičných projektov, v ktorých sa zhodnocujú vlastné peniaze skupiny spolu s investíciami klientov, až po vydávanie vlastných cenných papierov a odborné činnosti spojené s predajom a so správou týchto cenných papierov.

Viac o skupine Proxenta a jej produktoch a aktivitách sa dočítate na stránke www.proxentabroker.sk.

Bude ďalší Učiteľ Slovenska práve z vášho mesta alebo obce?

Komenského inštitút už tretíkrát vyzýva všetkých, aby nominovali výnimočných učiteľov na ocenenie Učiteľ Slovenska.

Bývanie stvorené pre šťastné detstvo

Hľadáte bývanie, zohľadňujúce unikátne potreby detí? Ako by malo vyzerať pravé „kids friendly“ bývanie? A kde ho nájdete?

Angličtina nielen pre maturantov

Prílohy s vypracovanými maturitnými otázkami nájdete v SME 26. a 27. februára.