Budú Slováci čoskoro ovládať svoje domácnosti cez smartfón?

Bratislava, 10.4.2017 - Možno sa to mnohým zdá nereálne, od pravdy to však nemá ďaleko. Aj na Slovensku sa čoraz väčším trendom stávajú riešenia, pomocou ktorých môžeme domácnosť ovládať na diaľku cez mobil. Nehovoríme pritom o komplikovaných riešeniach, ktoré si vyžadujú kilometre káblov, ale o zariadeniach, ktoré fungujú bezdrôtovo, nestoja veľa a ich inštaláciu zvládne každý za pár minút.

Smart domov v mobile

Koľkokrát sa vám stalo, že ste si cestou do práce neboli istý, či ste v tej rýchlosti nezabudli vypnúť televízor, žehličku alebo či ste doma poriadne zatvorili okno? V týchto situáciách by sa každému hodil smart domov v mobile, s ktorým si môžete na diaľku preveriť, ako to doma v skutočnosti vyzerá.

„S ponukou dostupných riešení pre inteligentné domácnosti prichádzajú teraz viaceré známe slovenské spoločnosti. Ich riešenia majú priaznivú cenu a spotrebitelia získavajú aj kvalitnú zákaznícku podporu,“ hovorí Ivan Puchrík, manažér pre ZEON Smart Domov od ZSE.

Starostlivosť o rodinu a bývanie

Riešenie ZEON Smart Domov umožňuje pohodlné nastavenie rôznych situácií v mobile. Ak máte školopovinné deti, ktoré chodia zo školy samé domov, vďaka dverovému senzoru viete, kedy sa vrátili zo školy. Môžete tak byť pokojnejší, že deti sú doma v bezpečí. Zároveň môžete v smart predlžovačke nastaviť, kedy dovolíte deťom pozerať televíziu. Ak chcete prekvapiť manželku, môžete si v aplikácii nastaviť automatické zapnutie jej obľúbenej hudby po príchode z práce. Užitočným nastavením je aj prepojenie pohybového senzora a malého nočného osvetlenia v smart zásuvke, ktoré sa zasvieti v prípade, že idete v noci na toaletu. Dobrým pomocníkom je tiež dymový senzor, ktorý vám dá vedieť, že sa vám v kuchyni pripaľuje večera. Každý určite ocení aj služby senzoru zaplavenia, ktorý vás ihneď upozorní na kvapkajúcu vodu z vodovodu alebo vytekajúcu vodu z práčky. S riešením ZEON Smart Domov bez problémov zapnete na diaľku rybičkám svetlo alebo zakúrite na chate ešte pred príchodom na hory. Ďalšou výhodou riešenia je aj sledovanie aktuálnej a historickej spotreby elektrických spotrebičov s možnosťou ich vypnutia na diaľku.

Len 9,90 € mesačne

Základný balík ZEON Smart Domov sa skladá z riadiacej jednotky a doplnkových senzorov (dverový, pohybový, dymový), smart zásuvky a smart tlačidla. Cena balíka je 9,90 € mesačne. K základnému balíku je možné samostatne si dokúpiť aj smart predlžovačku či ďalšie doplnkové zariadenia.

Zaujalo vás riešenie ZEON Smart Domov pre vašu inteligentnú domácnosť? Viac informácií sa dozviete na www.zeon.sk.

Nevymením peniaze Humenčanov za hodnotenie jednej mimovládky

Problém mám iba s tendenčnosťou týchto hodnotení.

Ako zabrániť povodniam, či suchu? Riešenie nájde Climathon

Zvyšovanie teploty, prívalové dažde, či nedostatok vody sú dôsledky klimatických zmien, ktoré sa už dnes prejavujú aj na Slovensku

Tatra banka opäť rozdáva vreckové 22 eur k novému Detskému účtu

Dostávajú vaše deti vreckové? V rámci prieskumu Tatra banky odpovedalo minulý rok na túto otázku viac ako 1800 rodičov.

Vydanie denníka SME spolu s knihou Po stopách dávnej Bratislavy

Už dnes si môžete kúpiť špeciálne vydanie SME s knihou len za 4,99 €.