CSR stratégia je dôležitým nástrojom pre pozitívne zmeny

Prinášame Vám rozhovor s Thomasom Hejcmanom, generálnym riaditeľom spoločnosti VSE Holding a.s.

Prinášame Vám rozhovor s Thomasom Hejcmanom, generálnym riaditeľom spoločnosti VSE Holding a.s. o tom, aký význam má korporátna zodpovednosť a prečo je dôležité mať vlastnú CSR stratégiu.

Aký význam má korporátna zodpovednosť pre Vašu spoločnosť?

Veľký. Korporátna zodpovednosť alebo spoločensky zodpovedné podnikanie stojí pri všetkých dôležitých rozhodnutiach, ktoré ovplyvňujú prostredie, v ktorom spoločnosť pôsobí. Vďaka nej robíme svet, v ktorom žijeme a pracujeme, lepším.

Prečo je dôležité, aby mali firmy vlastnú CSR stratégiu?

Všetky spoločensky zodpovedne zmýšľajúce firmy majú viac-menej rovnaké chápanie hodnôt. Vytvorenie vlastnej CSR stratégie im umožní spojiť tieto hodnoty s výzvami, ktorým čelia v rámci spoločnosti a s potrebami regiónu, v ktorom pôsobia. CSR stratégia je preto dôležitým nástrojom pre pozitívne zmeny – v spoločnosti a v jej okolí.

dsc2135-r212_res.jpg

V čom je Vaša CSR stratégia výnimočná?

Naša CSR stratégia je komplexná a obsahuje mnoho aktivít. Rád by som spomenul zopár z nich, ktoré, podľa môjho názoru, vystihujú podstatu toho, ako môže korporácia pomôcť zmeniť svoje okolie k lepšiemu. Jednou z týchto aktivít je pomoc ženám a dievčatám v ťažkých životných situáciách. Za podporu projektu na Pomoc ženám v núdzi, ktorý doteraz pomohol 76 z nich pri rekvalifikácii a zamestnanosti, s právnou a odbornou pomocou, či pomocou  v podobe pravidelného  štipendia, sme získali ocenenie  Partner komunity Via Bona 2016.

Trochu netradičnou formou pomoci je aj VSE CITY RUN. Ide o športovo-zábavné podujatie, ktoré už 10 rokov obohacuje vybrané mestá na východnom Slovensku a zároveň necháva pozitívnu stopu v regióne. Výťažok z behu totiž každoročne smeruje na podporu vybraného projektu alebo inštitúcie na východe Slovenska. Tento rok sme sa rozhodli obdarovať Úniu nevidiacich a slabozrakých. Spoločnosť podporuje túto marginalizovanú skupinu ľudí aj prostredníctvom špeciálnej tarify pre nevidiacich, či nahrávaním audio kníh pre nevidiace deti.

Okrem týchto aktivít má naša spoločnosť vysoký kredit v environmentálnej politike kde spolupracuje s mnohými neziskovými organizáciami napríklad na projektoch zameraných na ochranu dravcov na Slovensku.

V oblasti dodávateľsko-odberateľských vzťahov vidíme zodpovednosť zaistiť transparentný a férový proces, takmer 85% výberov dodávateľov je preto realizovaných prostredníctvom transparentných elektronických aukcií.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.

Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie

Máte za sebou obdobie dojčenia, no vaše prsia na tie pôvodné vôbec nepodobajú? Našťastie to nemusí byť trvalá zmena.

Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán

Naša advokátska kancelária nemôže štátu zaplatiť DPH a daň z príjmu za rok 2017 zo zablokovanej odmeny.

Iba dnes: Narodeninové predplatné SME.sk za 25 eur

Dnes je to presne 25 rokov, čo po prvýkrát vyšiel denník SME.