Štvrtok, 29. október, 2020 | Meniny má KláraKrížovkyKrížovky

CSR stratégia je dôležitým nástrojom pre pozitívne zmeny

Prinášame Vám rozhovor s Thomasom Hejcmanom, generálnym riaditeľom spoločnosti VSE Holding a.s.

Prinášame Vám rozhovor s Thomasom Hejcmanom, generálnym riaditeľom spoločnosti VSE Holding a.s. o tom, aký význam má korporátna zodpovednosť a prečo je dôležité mať vlastnú CSR stratégiu.

Aký význam má korporátna zodpovednosť pre Vašu spoločnosť?

Veľký. Korporátna zodpovednosť alebo spoločensky zodpovedné podnikanie stojí pri všetkých dôležitých rozhodnutiach, ktoré ovplyvňujú prostredie, v ktorom spoločnosť pôsobí. Vďaka nej robíme svet, v ktorom žijeme a pracujeme, lepším.

Prečo je dôležité, aby mali firmy vlastnú CSR stratégiu?

Všetky spoločensky zodpovedne zmýšľajúce firmy majú viac-menej rovnaké chápanie hodnôt. Vytvorenie vlastnej CSR stratégie im umožní spojiť tieto hodnoty s výzvami, ktorým čelia v rámci spoločnosti a s potrebami regiónu, v ktorom pôsobia. CSR stratégia je preto dôležitým nástrojom pre pozitívne zmeny – v spoločnosti a v jej okolí.

dsc2135-r212_res.jpg

V čom je Vaša CSR stratégia výnimočná?

Naša CSR stratégia je komplexná a obsahuje mnoho aktivít. Rád by som spomenul zopár z nich, ktoré, podľa môjho názoru, vystihujú podstatu toho, ako môže korporácia pomôcť zmeniť svoje okolie k lepšiemu. Jednou z týchto aktivít je pomoc ženám a dievčatám v ťažkých životných situáciách. Za podporu projektu na Pomoc ženám v núdzi, ktorý doteraz pomohol 76 z nich pri rekvalifikácii a zamestnanosti, s právnou a odbornou pomocou, či pomocou  v podobe pravidelného  štipendia, sme získali ocenenie  Partner komunity Via Bona 2016.

Trochu netradičnou formou pomoci je aj VSE CITY RUN. Ide o športovo-zábavné podujatie, ktoré už 10 rokov obohacuje vybrané mestá na východnom Slovensku a zároveň necháva pozitívnu stopu v regióne. Výťažok z behu totiž každoročne smeruje na podporu vybraného projektu alebo inštitúcie na východe Slovenska. Tento rok sme sa rozhodli obdarovať Úniu nevidiacich a slabozrakých. Spoločnosť podporuje túto marginalizovanú skupinu ľudí aj prostredníctvom špeciálnej tarify pre nevidiacich, či nahrávaním audio kníh pre nevidiace deti.

Okrem týchto aktivít má naša spoločnosť vysoký kredit v environmentálnej politike kde spolupracuje s mnohými neziskovými organizáciami napríklad na projektoch zameraných na ochranu dravcov na Slovensku.

V oblasti dodávateľsko-odberateľských vzťahov vidíme zodpovednosť zaistiť transparentný a férový proces, takmer 85% výberov dodávateľov je preto realizovaných prostredníctvom transparentných elektronických aukcií.

Skryť Vypnúť reklamu

Skryť Vypnúť reklamu

SPS ukončí rok miliónovými investíciami

Takmer sedem miliónov eur predstavuje tohoročný kumulatívny objem investícií spoločnosti Slovak Parcel Service.

Dokážu benzínové fukáre odolať výzve akumulátorových?

Fukár na lístie, s ktorým sa dá popadané lístie, ihličie, či pokosená tráva ľahko nafúkať na kompost, či pozbierať do vriec.

Trh s elektromobilmi stagnuje. Kríza by mu mohla pomôcť

V horizonte niekoľkých rokov by sa produkcia vozidiel na alternatívny pohon mala zvýšiť o 30 až 40 percent, tvrdia prognózy.