CSR stratégia je dôležitým nástrojom pre pozitívne zmeny

Prinášame Vám rozhovor s Thomasom Hejcmanom, generálnym riaditeľom spoločnosti VSE Holding a.s.

Prinášame Vám rozhovor s Thomasom Hejcmanom, generálnym riaditeľom spoločnosti VSE Holding a.s. o tom, aký význam má korporátna zodpovednosť a prečo je dôležité mať vlastnú CSR stratégiu.

Aký význam má korporátna zodpovednosť pre Vašu spoločnosť?

Veľký. Korporátna zodpovednosť alebo spoločensky zodpovedné podnikanie stojí pri všetkých dôležitých rozhodnutiach, ktoré ovplyvňujú prostredie, v ktorom spoločnosť pôsobí. Vďaka nej robíme svet, v ktorom žijeme a pracujeme, lepším.

Prečo je dôležité, aby mali firmy vlastnú CSR stratégiu?

Všetky spoločensky zodpovedne zmýšľajúce firmy majú viac-menej rovnaké chápanie hodnôt. Vytvorenie vlastnej CSR stratégie im umožní spojiť tieto hodnoty s výzvami, ktorým čelia v rámci spoločnosti a s potrebami regiónu, v ktorom pôsobia. CSR stratégia je preto dôležitým nástrojom pre pozitívne zmeny – v spoločnosti a v jej okolí.

dsc2135-r212_res.jpg

V čom je Vaša CSR stratégia výnimočná?

Naša CSR stratégia je komplexná a obsahuje mnoho aktivít. Rád by som spomenul zopár z nich, ktoré, podľa môjho názoru, vystihujú podstatu toho, ako môže korporácia pomôcť zmeniť svoje okolie k lepšiemu. Jednou z týchto aktivít je pomoc ženám a dievčatám v ťažkých životných situáciách. Za podporu projektu na Pomoc ženám v núdzi, ktorý doteraz pomohol 76 z nich pri rekvalifikácii a zamestnanosti, s právnou a odbornou pomocou, či pomocou  v podobe pravidelného  štipendia, sme získali ocenenie  Partner komunity Via Bona 2016.

Trochu netradičnou formou pomoci je aj VSE CITY RUN. Ide o športovo-zábavné podujatie, ktoré už 10 rokov obohacuje vybrané mestá na východnom Slovensku a zároveň necháva pozitívnu stopu v regióne. Výťažok z behu totiž každoročne smeruje na podporu vybraného projektu alebo inštitúcie na východe Slovenska. Tento rok sme sa rozhodli obdarovať Úniu nevidiacich a slabozrakých. Spoločnosť podporuje túto marginalizovanú skupinu ľudí aj prostredníctvom špeciálnej tarify pre nevidiacich, či nahrávaním audio kníh pre nevidiace deti.

Okrem týchto aktivít má naša spoločnosť vysoký kredit v environmentálnej politike kde spolupracuje s mnohými neziskovými organizáciami napríklad na projektoch zameraných na ochranu dravcov na Slovensku.

V oblasti dodávateľsko-odberateľských vzťahov vidíme zodpovednosť zaistiť transparentný a férový proces, takmer 85% výberov dodávateľov je preto realizovaných prostredníctvom transparentných elektronických aukcií.

Prihláste sa a vložte PR článok

4 rady pre deti a dospelých, ako sa starať o pokožku

Ľudské telo sa v priebehu života vyvíja. Najväčšie zmeny sú viditeľné u detí, ktoré sa menia doslova každým dňom.

Výstava Podoby lásky zobrazí skutočné osudy konkrétnych žien

„Dnes je Magda šťastná. Podarilo sa jej rozviesť, žije v byte, ktorý je v jej výlučnom vlastníctve.

Tohtoročné trhy pred Auparkom bude otvárať Vidiek

Vianočné trhy na námestí pred košickým Auparkom otvorí v sobotu 25. novembra známa slovenská poprocková skupina Vidiek.

Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky

Už ich dostanete dokonca aj v Kauflande.