Advokáti budú v stredu bezplatne radiť v 8 mestách

Slovenská advokátska komora (SAK) organizuje už štvrtýkrát podujatie Deň otvorených dverí.

(Bratislava, 25.4.2017) - Slovenská advokátska komora (SAK) organizuje už štvrtýkrát podujatie Deň otvorených dverí, počas ktorého budú advokáti v Bratislave, Trenčíne, Nitre, Banskej Bystrici, Žiline, Košiciach, Prešove a v Poprade poskytovať bezplatné právne rady. Minulý rok advokáti v šiestich mestách poskytli právnu radu viac ako 330 klientom. Tento rok sa pre veľký záujem o podujatie zapojili dve nové mestá – Trenčín a Nitra.

Deň otvorených dverí a poskytovanie bezplatnej právnej pomoci sa uskutoční v stredu 26. apríla 2017 od 9:00 do 14:00 v priestoroch SAK na Kolárskej ulici č. 4 v Bratislave. V ostatných mestách budú advokáti poskytovať bezplatné právne poradenstvo na miestnych úradoch:

Banská Bystrica – Mestský úrad na ulici Československej armády 26

Košice - Magistrát mesta Košice na Triede SNP 48/A

Nitra - Mestský úradu na Štefánikovej triede 60

Poprad - Mestský úrad na Nábreží Jána Pavla II, 2802/3

Prešov - Mestský úrad na Hlavnej ulici číslo 73

Trenčín - Mestský úrad na Mierovom námestí 2

Žilina - Mestský úrad na Námestí obetí komunizmu 1

Deň otvorených dverí organizuje SAK pri príležitosti výročia prijatia zákona o slobodnom výkone advokácie. Počas Dňa otvorených dverí budú advokáti záujemcom poskytovať bezplatné právne rady ako najefektívnejšie riešiť ich problémy s právnymi následkami.

„Cieľom Dňa otvorených dverí je priblížiť prácu advokátov ľuďom. Pomôcť im zorientovať sa, kedy a pri akých životných rozhodnutiach je preventívna návšteva advokáta lacnejšia, ako následný únavný, dlhý a zbytočne finančne náročný súdny proces“, povedal predseda Slovenskej advokátskej komory JUDr. Ľubomír Hrežďovič,.

Súčasťou Dňa otvorených dverí sú odborné prednášky pre študentov stredných škôl a verejnosť na témy advokácie a jej úloh v spoločnosti, histórie advokácie na Slovensku, či etiky advokátskeho povolania. Minulý rok Deň otvorených dverí navštívilo spolu so školákmi viac ako 430 ľudí.

O Slovenskej advokátskej komore

Slovenská advokátska komora je nezávislá samosprávna stavovská organizácia združujúca viac ako 6 000 advokátov a 2 100 advokátskych koncipientov. Úlohy advokácie plnia advokáti najmä tým, že obhajujú občanov v trestnom konaní, zastupujú občanov a právnické osoby pred súdmi, štátnymi orgánmi a inými subjektmi, spisujú listiny, poskytujú právne rady a spracúvajú právne rozbory. Do výlučnej kompetencie Slovenskej advokátskej komory patrí disciplinárna právomoc, ktorou vykonáva dozor nad výkonom advokátskeho povolania

Začiatok roka patrí dani z nehnuteľností

Povinnosť má každý, kto v roku 2017 predal alebo nadobudol nehnuteľnosť.

Volkswagen T-Roc: Pre nerozhodných

Ak neviete, či chcete štýlové alebo praktické auto, hatchback alebo SUV, či dokonca ktorú farbu si vybrať, skúste T-Roc.

Tipy pre atraktívne poprsie po dojčení. Plastike povedzte nie

Máte za sebou obdobie dojčenia, no vaše prsia na tie pôvodné vôbec nepodobajú? Našťastie to nemusí byť trvalá zmena.

Stanovisko spoločnosti Advokátska kancelária JUDr. Radomír Bžán

Naša advokátska kancelária nemôže štátu zaplatiť DPH a daň z príjmu za rok 2017 zo zablokovanej odmeny.