Vizážistka: Dnes sa kladie veľký dôraz na vzhľad

Spoznať tajomstvo atraktívneho a sexy vzhľadu zahŕňa dávku kreativity a najmä schopnosti uchmatnúť si čas pre seba.

Spoznať tajomstvo atraktívneho a sexy vzhľadu zahŕňa dávku kreativity a najmä schopnosti uchmatnúť si čas pre seba. „Nebuďte zbytočne skromné,“ aj to radí ambasádorka Školy sebalíčenia Lucia Šenková, ktorá so spoločnosťou Oriflame vyrazila na celoslovenskú Beauty Tour, aby ženám ukázala ako byť príťažlivé, sebavedomé a krásne

0v7a0005print-r833_res.jpg

Prečo cestujete s Oriflame po Slovensku a učíte ženy ako sa líčiť?

-  Oriflame organizuje Beauty Tour v ôsmich krajských mestách pre výherkyne facebookovej súťaže. Cieľom Beauty Tour je ukázať ženám, že v živote je dôležité nájsť si čas aj sama pre seba a byť sama sebou. Dievčatá sa naučia najnovšie trendy v líčení, výstavbu make-upu a to, aby si vedeli spraviť make-up, ktorý vydrží. Ďalej ako tvár presvetliť tak, aby si viac pomohli ako ublížili, pretože veľa žien si povie, že je škaredšia nalíčená ako nenalíčená. Získajú základy typológie tvárí, farieb, aby si osvojili správnu techniku líčenia.

0v7a0151print-r591_res.jpg

Ako hodnotíte úroveň znalostí žien v líčení?

Čo si všímam v každom jednom meste je, že každý chce make-upu venovať čo najmenej času, a to je chyba. Viem, že ženy vedú domácnosť, starajú sa o deti a chcú čo najviac času ušetriť, ale niekedy aj 5 minút pomôže. Ako som povedala, je dôležité nájsť si chvíľu sama pre seba a venovať čas aj svojej vizáži. Časom sa dostaví zručnosť a make-up vám nezaberie tak veľa času. Ak chce žena vyzerať upravene, musí si venovať trochu času. Vždy sa na kurze nájde jedna alebo dve ženy, ktoré líčenie naozaj baví, venujú sa mu a sledujú trendy. Potom sú typy žien, ktoré sa líčia dlhodobo rovnako a nechcú nič meniť a pritom stačí tak málo a výsledok môže byť oveľa sviežejší a trendovejší.

0v7a0175print-r968_res.jpg

Aké sú súčasné trendy v líčení?

- Pekne presvetlená a akoby šťavnatá pokožka. Teda používajú sa hlavne lesklé prípravky. Trendy sa menia podľa ročného obdobia, teraz letia farebné linky na oči. V kurze sú tyrkysové odtiene farieb, návrat tiež hlási farebná maskara, ale nie vo výraznej podobe, len ako farebné zvýraznenie. Ak má napríklad niekto zelené oči, tak si k svojej riasenke dá trochu fialovej. Doteraz bol trend matných rúžov, no opäť sa vracajú lesklé pery alebo aspoň lesklé detaily na perách. Trendom sú aj lesklé viečka a lesky na oči. Posledný rok či dva sa kladie veľký dôraz na to, aby pokožka pôsobila bezchybne a tiež na starostlivosť o pleť, aby vyzerala zdravo a čo najprirodzenejšie. Dôležité je dodržiavať 4 kroky ku krásnej pleti – čistenie, starostlivosť o pokožku okolo očí, posilnenie pomocou séra a hydratáciu.

0v7a9645print-r566_res.jpg

Po internete v súčasnosti koluje množstvo videí, ktoré radia ako sa správne nalíčiť. Nerobia sa chyby, ak sa niekto učí len na základe videí?

- Youtubové tutoriály zvyčajne nie sú návodom na klasické denné líčenie, pretože blogerky využívajú výraznú techniku tieňovania. Preto je dôležité, aby ženy absolvovali takýto kurz sebalíčenia a naučili sa, ako sa správne nalíčiť na bežný deň.

0v7a9879print-r979_res.jpg

V posledných rokov sa kladie výrazný dôraz na vzhľad...

- Nebolo to vždy tak, ale v posledných rokoch sa verejnosť veľmi sústredí na to, ako kto vyzerá a bohužiaľ ľudia sa hodnotia viac podľa vzhľadu ako podľa schopností. Aby sa nám v tejto „džungli“ podarilo prežiť, musíme sa o seba starať. Líčenie je istým spôsobom „veda“, pretože žena musí vedieť čo s čím kombinovať, aby to spolu ladilo a vydržalo. Čím ma žena viac znalostí o dekoratívnej kozmetike a technike líčenia, tým menej času strávi pri rannom rituáli v kúpeľni.

Čo by ste odkázali dievčatám a ženám na záver?

Asi len to, aby sa nebáli zmeny, pretože “Zmena je život“!

SkryťVypnúť reklamu

Komerčné články

1. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu
  2. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  3. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  4. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  5. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  6. Wellness v prírode: máme tip, kde si na jar najlepšie oddýchnete
  7. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár
  8. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur
  1. Bývanie vytesané do kameňa? V Kapadócii tak žijú po stáročia
  2. E-recept, evolúcia v zdravotnej starostlivosti
  3. Leťte priamo z KOŠÍC a dovolenkujte na najkrajších plážach
  4. Za hranicami bytu: Ako si vybudovať dobré susedské vzťahy?
  5. Výlet 2 v 1: Jednou nohou na Slovensku, druhou v Rakúsku
  6. Ahoj, TABI! Kto je záhadný digitvor?
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur
  8. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové?
  1. Deväť dobrých: Jarný literárny výber v denníkoch SME a Korzár 18 106
  2. Do utorka za vás uhradia polovicu exotickej dovolenky 16 547
  3. Fellner otvorene: Manželka mi vyčítala, že zo mňa nič nemá 15 509
  4. Slováci minuli za 4 dni na dovolenky 6,4 milióna eur 10 989
  5. Patria medzi svetovú elitu. Slováci zariskovali a predbehli dobu 10 575
  6. Prečo vymeniť plastové vchodové dvere za hliníkové? 10 483
  7. Všetky divy sveta v privátnom lietadle dnes so zľavou 12 225 eur 7 982
  8. Ako Japonci potopili ruské nádeje na Ďalekom východe 5 408
SkryťVypnúť reklamu

Vydajte do oblasti s rozprávkovým nádychom, kde sú príbehy vyryté do kameňa.

INZERCIA 11 h

Elektronický predpis liekov predstavuje významný krok v oblasti digitalizácie zdravotníctva.

INZERCIA 11 h

Pláže biele a jemné ako múka a miesta, kde sa mieša vôňa mora s arómou miestnych plodov.

INZERCIA 21 h
SkryťZatvoriť reklamu