Splav SvF 2017: Moravský Svätý Ján – Karloveská zátoka

Prvý júnový víkend vyrazila partia vodákov zo Stavebnej fakulty STU v Bratislave na splav Moravy a Dunaja.

Prvý júnový víkend vyrazila partia vodákov zo stavebnej fakulty na splav Moravy a Dunaja. Podujatie predstavovalo akúsi bodku za semestrálnou výučbou vodáctva. Keďže na vodu s nami poctivo chodievali aj študenti z fakulty chemickej a potravinárskej technológie, ani oni na splave nemohli chýbať.

1-8-r997_res.jpg

Rozhodli sme sa, že nebudeme zaháľať a dáme si poriadne do tela.  Trasu sme si preto, oproti pôvodnému plánu, poriadne predĺžili. Z pôvodne naplánovaných 40 kilometrov bolo nakoniec 75. Vyrážali sme z dedinky Moravský Svätý Ján, ktorý sa nachádza takmer až pri hranici s Českou republikou. Cieľom bola domovská Karloveská zátoka, kde sme mávali počas semestra tréningy.

4-8-r716_res.jpg

V prvý deň sme odpádlovali 34 kilometrov, čo predstavovalo polovicu vytýčenej trate na Morave. Utáborili sme sa v obci Záhorská Ves, hneď vedľa kompy prevážajúcej vozidlá do rakúskeho Angern an der March. Dorazili sme sem tesne pred zotmením, postavili sme stany, niečo opiekli a posedeli pri ohníku.

5-8-r339_res.jpg

Keďže do cieľa nám zostávalo ešte 42 kilometrov, hneď zrána sme vyrazili na ďalšiu etapu. Počas celého víkendu nás sprevádzalo slniečko. Akonáhle sme však dorazili k sútoku Moravy s Dunajom pod hrad Devín, náramne sa rozpršalo. Takže Dunajská časť splavu bola osviežujúca...všetci sme sa tešili, že záverom sa necháme už len unášať prúdom, no s vidinou teplej sprchy v lodenici sme sa „namakali“ hádam najviac z celého splavu.

6-8-r143_res.jpg

Aj keď mokrí, a trošku aj vyzimení, úspešne sme sa vrátili v nedeľu večer do Karloveskej zátoky. Akcia bola naozaj veľmi príjemným a vydareným záverom semestra. Všetkým účastníkom patrí veľká vďaka za vytvorenie príjemnej a kamarátskej atmosféry. A ostatných  priaznivcov vodáctva vyzývame, aby sa budúci rok pridali k nám!

7-8-r326_res.jpg

Mgr. Lucia Kvetáková, PhD., Katedra telesnej výchovy SvF STU v Bratislave

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu