Úspech na Majstrovstvách sveta v Quadrathlone

V sobotu dňa 12.8.2017 sa konali na juhu Slovenska v Komárne Majstrovstvá sveta v šprint quadrathlone. Podujatie bolo súčasne aj 8. kolom svetového pohára a otvorenými Majstrovstvami Slovenska. Quadrathlon je originálne a náročné športové odvetvie, ktoré pozostáva zo 4 disciplín: 750m plávanie, 20km cyklistiku, 4km kajak a 5km beh. Tieto štyri disciplíny sa musia absolvovať intenzívne, plynule za sebou, čo v najkratšom čase.

Komárno privítalo takéto podujatie po prvýkrát, ale výber miesta nebol náhodný. Podmienky sú tu ideálne na organizovanie pretekov. Plávanie si štartujúci užili na miestnom jazere pod názvom Mŕtve rameno. Je to vlastne odklonené rameno rieky Váh, preto má stojatú vodu a dá sa využiť nielen na plávanie, ale aj na ďalšiu disciplínu, kajak. Na hrádzach okolo rieky Váh boli nedávno vybudované 2 úseky novej cyklotrasy vo vzdialenosti spolu viac ako 40km, kde prebiehala bicyklová časť pretekov. Na záver súťažiaci bežali okolo jazera v zelenej prírode Podunajskej nížiny.

Pretekov sa zúčastnili pretekári z mnohých európskych krajín, okrem Slovákov, Čechov aj pretekári z Maďarska, Nemecka, Španielska, Veľkej Británie, Talianska, Poľska a Francúzska. Počet pretekárov bol obmedzený na 120 jednotlivcov v záujme zabezpečenia maximálnej bezpečnosti podujatia. Všetci podali výborné výkony a so zápalom si poradili s jednotlivými disciplínami.

Domáci pretekár Michael Szabó, študent Stavebnej fakulty STU odboru TMS, obsadil v zahraničnej konkurencii v kategórii muži do 23 rokov výborné 3. miesto!

Zúročil pritom dlhé roky tréningov, najprv ako plavec a potom ako kajakár za Kanoe Klub Komárno a posledný rok aktívneho športovania aj ako reprezentant Slovenska v tomto športe. Michael Szabó je počas akademického roka aktívnym členom Vysokoškolskej plaveckej ligy. Plavecké tréningy a skúsenosti úspešne využil aj na tomto svetovom podujatí.

1. Lőrincz Tiborklub TVSEMaďarsko
2. Mátyás Grögerklub Budapest HonvédMaďarsko
3. Szabó Michael klub STU, SvFSlovensko

Michael Szabó, 1. ročník odbor TMS, SvF STU v Bratislave

S kreditkou začína pohodová dovolenka už na letisku

S kartu Mastercard World od VÚB Banky nezačnete dovolenku na preplnenom letisku, ale v pohodlí letiskových VIP salónikov.

Aká je ideálna vlhkosť a teplota v byte? Výskum hovorí jasne

Útulný domov je výsledkom správnej teploty a vlhkosti.

Veríte brusniciam pri zápaloch močových ciest? Nemusia stačiť

Nový prípravok Cys-Control Fort spája viaceré účinné látky a pomáha aj pri chronických ťažkostiach.