V pivovare Šariš sa zabavíte, zahrajú Kandráčovci aj IMT Smile

​​​​​​​Atrakciami pre malých i veľkých, hviezdnymi umelcami, výborným pivom a jedlom bude nabitý sobotňajší Deň otvorených dverí.

Atrakciami pre malých i veľkých, hviezdnymi umelcami, výborným pivom a jedlom bude nabitý sobotňajší Deň otvorených dverí v Pivovare Šariš, ktorý slávi 50. narodeniny. Posilnená linka MHD číslo 16 vás odvezie do areálu zdarma.

VEĽKÝ ŠARIŠ. Brány pivovaru sa v sobotu 2. septembra otvoria o 11. hodine až do 22. hodiny sa budete dobre zabávať. Na návštevníkov čaká prehliadka pivovaru a priamo v pube u sládka môžete absolvovať školu čapovania s obchodným sládkom Jánom Pírym a finalistami súťaže Šariš Majster výčapu. Vychutnať si budete môcť aj Šariš nefiltrovanú 13°, ktorú vám nenačapujú nikde inde.

Program nabitý hviezdami

Na dvoch pódiach - Stage 12°pomenovanom podľa Zlatej dvanástky a Stage 10°alias dzešátke - vystúpia hviezdni umelci. Tešiť sa môžete na kapely IMT Smile, Helenine oči, Chiki Liki Tu-a, Marián Čekovský Band, Mafiu Corner, No Brake, Eleven Hill, Gapu, Katky Knechtovú i Koščovú. Žilky vám rozihrajú Kandráčovci, cimbalová muzika Antona Čonku i súbor Železiar, pobaví Šoko stand up.

Fanúšikovia piva Šariš posielali do pivovaru zaujímavé zberateľské retro kúsky - historické fľaše, etikety, poháre a krígle, dokonca Šariš bundu, či historický otvarák. Spomienkové predmety budú súčasťou výstavy, ktorú otvoria v sobotu práve počas Dňa otvorených dverí v pivovare.

Kopa atrakcií a súťaží

Kto má koľko sily, môže ukázať na kladive/buchare. Podmienkou je, aby ručička vyletela čo najvyššie. V špeciálnom video kvíze sa zase presvedčíte, či poznáte krásy svojho rodného kraja. Viete, čo sú garadiče, šiba, trimac še alebo drabinka na bicygľu? Svoje vedomosti môžete ukázať vo východniarskej osemsmerovke.

Pamiatku z akcie si možno odniesť v podobe fotografie nasnímanej pri fotostenách alebo vo forme dočasného tetovania v pivnej téme.

Detský kútik ponúkne najznámejšiu stavebnicu všetkých čias vrátane chytania krokodílov, efektných sôch na fotenie, či bazénik s kockami.

Naučíte sa finty výčapníka

Na návštevníkov čaká bohatý program. Pre dospelých je pripravených 14 prehliadok pivovaru. Keďže do jeho zákulisia môže nahliadnuť len obmedzený počet návštevníkov a ich záujem je každoročne veľký, organizátor odporúča prihlásiť sa čo najskôr. Chýbať nebude stan špeciálov uvarených priamo v pivovare a tiež stan, kde môžete detailne spoznať históriu Šarišu. V škole čapovania vás majster výčapu naučí, ako správne naplniť krígeľ zlatým mokom.

V Pube u sládka sa priamo z jeho úst dozviete o výrobe, kvalite a čapovaní piva Šariš. K dobre chladenému pivu pasuje niečo zajesť, preto nebudú chýbať stánky s občerstvením a tankové auto.

Prihláste sa a vložte PR článok

Moskva alebo Petrohrad?

Aké auto si vybrať - nové, zánovné alebo jazdené?

Jubilejná desiata KOCKA privíta zákazníkov v Starej Ľubovni

Nový článokHB Reavis predstavuje projekt Stanica Nivy na veľtrhu