ZP Union výrazne znížila čakacie doby na MR vyšetrenia

(Zdroj: Union)

Najkratšie čakacie doby na magnetickú rezonanciu bude mať zdravotná poisťovňa Union. Jej poistenci budú po novom čakať maximálne 2 – 21 dní. „Poistenec nemusí urobiť nič navyše – dohodli sme sa s poskytovateľmi MR vyšetrení, aby mu dali najskorší možný termín automaticky,“ vysvetľuje Elena Májeková, členka predstavenstva ZP Union.

Ak by poistenec nebol spokojný s termínom, ktorý na MR vyšetrenie dostal, mal by kontaktovať callcentrum Union ZP, ktoré mu pomôže nájsť pracovisko so skorším dátumom objednania. V rámci projektu starostlivosti o klienta pod názvom „Kompas zdravia“ totiž poisťovňa sleduje aj kapacitné presuny svojich poistencov a prispôsobuje tomu ich manažment. Niektorí poskytovatelia tak už teraz preobjednali poistencov ZP Union z októbra na august. Opatrenie bude stáť zdravotnú poisťovňu asi 200 000 eur.

Keďže sa magnetická rezonancia pomaly stáva štandardnou vyšetrovacou metódou, rastie aj dopyt zo strany lekárov a pacientov. Počet MR vyšetrení na Slovensku stále stúpa – Union ZP preplatí každý mesiac okolo 2000 výkonov, čo tvorí 9% medziročný nárast. „Sme radi, že sa nám podarilo dohodnúť najkratšie čakacie lehoty a aj naďalej budeme s poskytovateľmi pracovať tak, aby bola čakacia doba pre našich poistencov v jednotlivých krajoch komfortná ,“ uzatvára E. Májeková.

Prihláste sa a vložte PR článok

Vyrábajú v malom, no presadili sa. Sessler a Farmárske lupienky

Už ich dostanete dokonca aj v Kauflande.

Nová michalovská nemocnica otvorí brány: toto musíte vidieť!

Nová nemocnica je na svete a len dni ostávajú do jej otvorenia.

Čerešne - miesto, kde môžete žiť podľa seba

Všestranná funkčnosť, nadčasovosť a dizajn - atribúty projektu, aký nemá v Bratislave obdobu. Vzniká komplexný priestor na žitie.

Ochráňte pred zlodejmi celé vozidlo vďaka VAM Akustik

Vaše auto stojí pred domom a vy striehnete, pretože ste videli na ulici podivné indivíduá.